Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"

300 хил. войници ще бъдат мобилизирани в Русия
Обновена: 21 сеп 2022 10:37 | 21 сеп 2022 10:11, Нели Христова
242
Шойгу: Ако трябва, ще бъде използвана "ядрената триада"
Снимка: БГНЕС

След речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, започна предварително записано интервю с министъра на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле.

Още по темата

По думите му, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия: "Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ще използва ядрена тирада на руска територия в защита на затворници руснаци.
34
8
 
15
 
! Отговори
--------- преди 1 година
Изплашени стари момчета.
33
34
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше! А колкото до "украйнската" "армия" - тя отдавна е унищожена. Реално Русия се бие с насилствено мобилизираната мъжка част от населението, взета за заложници. Никоя страна в света до сега не си е позволила да забрани на мъжката част от населението си да напуска страната и я използва за жив щит. Ама за това някак не е уместно да се говори. Ако искаше, Путин можеше да приключи войната за седмица, но това значеше да избива и руснаци в "държава" в която над 50% са руснаци ...
32
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека пуснат една ядрена ракета рашките, та да ги изтрият от лицето на земята веднъж завинаги.
31
10
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
То като загубела войната Русия и какво, да не би САЩ да спечелиха във Виетнам, освен че избиха милиони, какво направиха? Или пък че щяла да се разпадне руската федерация - имаше предишни коментари, че тези многобройни, бедни малки републики само и висят на врата и че богата основно е Русия. Не се знае точно кое ще е за добро, затова патологичните русофоби може пак да не са доволни, не че патологичните русофили са по-свестни.
30
9
 
23
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Монголеца, ще светне от радиация. По стар комунистически терк, когато са наср..ни, плашат
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са решили да използват ядрени оръжия защо смятат, че ще им се размине?!
28
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако кажа, че са банда изкукали старчета живеещи с идеята на едни отминали времена ще е леко. Никой не ги напада, но пък се чувстват господари на половин Европа и Азия .. е не са...
27
10
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези наистина ще затрият Русия. Ако руснаците не ги избесят значи си заслужават съдбата
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Te ca cи er'a нaнaтa...
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Война? За тази дума други хора отидоха в затвора. За този бурят ще има ли сега затвор?
24
2
 
27
 
! Отговори
зер преди 1 година
абе нали не беше война? ква е тая мобилизация? ;)
23
9
 
41
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 година
Добре де... вече има ли война или продължава вайенная апирация? Щото според русия целия запад воювал срещу русия, пък то "западът" още не е дошъл. Даже путин знае при ядрена война няма печеливши. Но има губещи в различна степен. Ако русия започне ядрена война тя ще бъде основния губещ. При ядрена война започната от русия ще остане една пета от човечеството и нито един руснак. От сегашна русия ще остане само източник на изкопаеми. Това даже Русия го знае. Само българския путинист - не.
22
1
 
17
 
! Отговори
един преди 1 година
Трябва да се спират всякакви войни и да се използуват други решения. Всякакви нахлувания тук и там - и сега Турция била нахлула в Иран и Сирия, СА в Йемен и за други не знам, да има начин да се спрат. Щом не може да се защщитят цивилните, никакви войни. Наемните войници са нещо друго - доброволно се тр.епят. Толкова межденародни организации с колосални възнаграждения какво правят всъщност, заклеймявали, осъждали и т.н.
21
10
 
19
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
БГ *** нали Шойгу беше отстранен .БГ Мисирката си е мисирка.
20
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на руснаците !!
19
14
 
39
 
! Отговори
До бай Пешо преди 1 година
Няма нищо смехотворно. Ужасни са и трагични. И за Русия и за света. На всички е ясно че Путин е луд и ще погуби родината си.
18
13
 
2
 
! Отговори
.. преди 1 година
украйна наистина половината и армия я няма, което значи че 250-350к военни ги няма вече, както и за руснаците не са 6к, а 60к жертви до момента.
17
17
 
32
 
! Отговори
ПОЛК АЗОВ преди 1 година
Като сте загубили 6 000 воиника, къде са ви останалите 194 000? И защо са ви още 300 000? :))))) Смешен си монголоиде
16
25
 
19
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Това е началото на края на кръвопийците от Руската Империя. Щом искат бой, тогава Русия и ако някой и помогне( Беларус,Иран,Сев. Корея) ще бъдат изпепелени изцяло от нашия съюз за отбрана НАТО.