Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Лидерът на Русия изчака Западът да се събуди
Обновена: 21 сеп 2022 11:59 | 21 сеп 2022 09:14, Нели Христова
557
Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин направи първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна. Той обяви, че ще започне частична военна мобилизация.

"Русия трябва да предприеме необходимите стъпки за защита на суверенитета си", заяви Путин в обръщението и каза, че е станало ясно, че Западът не иска мир между Русия и Украйна.

"Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия", допълни той. "Целите на военните операции остават същите."

Обръщението към нацията трябваше да се състои снощи, но бе отменено за сутринта днес. Източници твърдят, че лидерът на Русия е чакал Западът да се събуди.

Путин каза, че ще даде легален статут на "доброволците", воюващи в Донбас и добави, че е "необходимо да се вземе спешно решение за защита на нашия народ в освободените земи".

Още по темата
"Затова поисках от Министерството на отбраната да се съгласи на "частична мобилизация", заяви руският лидер. Той каза, че указът вече е подписан и от днес влиза в сила.

Владимир Путин заяви, че всички граждани, които ще бъдат мобилизирани, ще имат пълен статут на въоръжените сили.

По думите му Западът е изнудвал Русия, но Русия има много оръжия, с които да отговори. "Ще използваме всички ресурси, с които разполагаме, за да защитим нашите хора", каза той.

"Ще използваме всички средства, за да защитим Русия - това не е блъф", заяви още Путин.

"Разчитам на вашата подкрепа", завърши той речта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
15
 
6
 
! Отговори
До Чекист преди 1 година
"Много скоро ще четем в вестниците:) Путин се застреля в главата в неговия бункер,досущ като Хитлер"==>Хитлер се застреля - не се е застрелял, доживял си е старините, но да кажем, че е - в края на войната след като прегази цяла Европа. Тъй че ще има да почакаш. Ако ще е досущ като Хитлер, значи досущ като Хитлер - след като прегази цяла Европа.
371
10
 
7
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 1 година
Колко е смешен и жалък...
370
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спирали/ограничавали влаковете излизащи от Русия за хора от 18 - 65 и цените на самолетните билети скочили неимоверно, полетите пък били резервини и фул - нямало места - ЩО ТАКА БЕ - закъде бързат тия хора
369
12
 
2
 
! Отговори
Чекист преди 1 година
Много скоро ще четем в вестниците:) Путин се застреля в главата в неговия бункер,досущ като Хитлер
368
4
 
7
 
! Отговори
До 407 преди 1 година
Алоо, ***, бегай да служиш в някоя американска база.
367
4
 
5
 
! Отговори
До 400 преди 1 година
Алооо , ***,взимай си винтовката и руския паметник и бегай да пазиш Путин
366
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста *** има тук.
365
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой бегал - бегал
364
4
 
3
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Отменил си речта от снощи, то кой да го слуша като 2/3 от руснаците са мъртво пияни след 6 часа вечерта и спят,не сутринта а на обяд трябваше да говори,сутрин са все още пияни
363
4
 
3
 
! Отговори
БУНГАР преди 1 година
Айде всички Вуллгарии--в армията на Путин..Махаите се от Балканите, Волго-Камски навлеци .
362
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбирам про-американските ви, джендърски мозъци как не разбраха, че САЩ започна тази война преди 8 години, сега всички техни подопечени се втурват да разпалват конфликта с нападения и заплахи. Запада НЕ ИСКА МИР. Вие слепи ли сте бе, глупави ли сте?
361
3
 
14
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Е нали беше ''Специална операция'' каква е тая масова мобилизация все едно че губят истинска война...
360
3
 
7
 
! Отговори
ф преди 1 година
Нищо няма да промени тая частична или пълна военна мобилизация. Русия ще загуби със сигурност. Въпрос на време е.
359
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя в коя година живее, какви освободителни войни. Който е имало да се освобождоава се е освободил до първата и втората световна война, оттогава вече всичко е асимилирано. Какво и макeдонците са българи и много други територии загубихме дай сега и ние да организираме "референдум" за Македония, Тракия, Добруджа и да кажем ето те вече са си наши присъединяваме ги
358
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 милиона отиват на фронта.
357
2
 
3
 
! Отговори
ЛЕЛЕ КАКВИ преди 1 година
***...ти има тукааа.... Украинците сами си били бомбардирали болниците и детските градини... А *** е спасителя на света от нацисти и от извънземни... ВИЕ СТЕ ДЕ...И...ЛИ
356
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧАСТИЧНА -КОЛКО ДА Е ЧАСТИЧНА? НАЙ МНОГО ДА Е ПЪЛНА. КАТО СПЕЦ ВОЕННА ОПЕРАЦИЯ, ДЕТО НЕ Е ОПЕРАЦИЯ , А ЗАВОЕВАТЕЛНА ВОЙНА!
355
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще е, докато алчните и безскруполни натовци разпарчетосват света. Прав си е човека.
354
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама какви са тия глупости през 2022 година да се говори за "защита на освободените земи". Нападение над Донбас и Луганкс НЕ е нападение срещу рaшиcтката федерация, нали има договори направени очертаващи границите на държавите, тоя как така си чертае нови граници без да е питал никой пълен пcиxap, то всеки може да каже не ми харесват границите на държавата ми са много малки ето тая територия е моя ако я нападнете ще стрелям ядрени ракети..
353
8
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
"Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия",....... Алоу нещо май не си уред Запада ли,Украйна ли влязоха на Ваша територия че да я защитавате или Вие вероломно нахлухте в независима ,суверенна държава нищо ново не сте научили и нищо старо несте забравили все едно и също КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА