Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Лидерът на Русия изчака Западът да се събуди
Обновена: 21 сеп 2022 11:59 | 21 сеп 2022 09:14, Нели Христова
557
Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин направи първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна. Той обяви, че ще започне частична военна мобилизация.

"Русия трябва да предприеме необходимите стъпки за защита на суверенитета си", заяви Путин в обръщението и каза, че е станало ясно, че Западът не иска мир между Русия и Украйна.

"Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия", допълни той. "Целите на военните операции остават същите."

Обръщението към нацията трябваше да се състои снощи, но бе отменено за сутринта днес. Източници твърдят, че лидерът на Русия е чакал Западът да се събуди.

Путин каза, че ще даде легален статут на "доброволците", воюващи в Донбас и добави, че е "необходимо да се вземе спешно решение за защита на нашия народ в освободените земи".

Още по темата
"Затова поисках от Министерството на отбраната да се съгласи на "частична мобилизация", заяви руският лидер. Той каза, че указът вече е подписан и от днес влиза в сила.

Владимир Путин заяви, че всички граждани, които ще бъдат мобилизирани, ще имат пълен статут на въоръжените сили.

По думите му Западът е изнудвал Русия, но Русия има много оръжия, с които да отговори. "Ще използваме всички ресурси, с които разполагаме, за да защитим нашите хора", каза той.

"Ще използваме всички средства, за да защитим Русия - това не е блъф", заяви още Путин.

"Разчитам на вашата подкрепа", завърши той речта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
38
 
! Отговори
Нашите поконници преди 1 година
Хайде нашите поклонници да отиват и да се включват, стига са писали глупости по форомите. Майка ви Русия вас чака. Като нямаш кауза, защо се бориш, ще има да гледаме пленени руснаци.
11
30
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вече войната започна. Скоро ще се разбере каква е разликата между "специална военна операция" и война. Още преди половин година писах, че страшното ще стане като тръгнат влаковете с хора от Сибир и Средна Азия на запад. Никой не вярваше. Е, случи ли се?
10
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахах, гномчика упорито продължава да копае гроба на матушката. Свежо пушечно месо. Но руснаците си заслужават съдбата - смърт в украинските степи и разпад на държавата им.
9
53
 
18
 
! Отговори
Днес Частична преди 1 година
Утре пълна и 25 Милионна Руска Армия с над 6000 ядрени глави зад тях тръгва към Европа - няма Спиране! Днес е Краят ЕС и тоталното Потъване на САЩ, които вече само Мексико ще командорат!!
8
6
 
8
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Вай , заваллъ! Тоя по голяма истеричка и от мене !
7
43
 
32
 
! Отговори
Х преди 1 година
Мачкай ги тия нацисти и фенове на гей-парадите
6
20
 
23
 
! Отговори
някой.. преди 1 година
Държава с 144 милиона население и частична мобилизация!Смятайте какво означава това..майка ни е жална..Накъде отива този свят :(
5
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е свързано с референдума в ДНР, ЛНР, Херсон и др. След като Донбас стане част от Русия, украинските атаки срещу него ще се превърнат в атаки срещу самата Русия и в съответствие с международното право Москва повече няма да бъде възпирана в своите атаки в цяла Украйна. Това бързо ще сложи край на войната и ще покаже, че Русия все още има червени линии.
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сахар Това му бяха даже най-подготвените. Иначе интересното е, че не обяви война. А нали само като има война може да има мобилизация? Но какво са законите за путин...
3
20
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всеки нормален му е ясно,че диктатор назад недава. Дори и да разруши собствената си държава и народ. За какво опазване на територия говори тоя след като армията му е в чужда държава? Поредната лъжа спрямо руския народ!
2
36
 
28
 
! Отговори
ПП Пълни Памперси преди 1 година
в Брюксел, вече мирише лошо на ако, тая Зима - Путин идва!
1
9
 
26
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Понеже досега изпращането на неподготвени мъже в Украйна досега сработва много добре...