Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения

Според него поведението на ръководството в Русия е "истерично"
25 сеп 2022 14:21, Петя Славова
166
Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения
Снимка: БГНЕС

Поведението на руското ръководство е "истерично и недобре обмислено", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев. По думите му, това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения.

"Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира", смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Още по темата

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

"Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия", обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. "До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях", подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

"Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде", е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно първокланик да обсъжда работата на директора!!!!ео тъпо тията си е присъща за всички от ранга този ресонаж на Достоевски и ди ..!
74
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом има индикации, че проправителствени медии се опитват да отправят критики, бъдещето на руския вожд е ясно: съдбата му ще бъде като на Сталин, Берия, Малинков, Хрушов и всички до Путин!
73
8
 
20
 
! Отговори
Хора преди 1 година
Русия от сутринта нанася удари с ракети Х 101 пускани от Ту 95МС по стратегическата инфраструктура на режима в Киев.Готви се нещо голяма скоро ?!
72
8
 
19
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
И как точно го притиснаха след 2014 Крим е руски, 2022 още 4 области ще станат руски. Мобилизацията е, че ще трябват повече военни ако Запада още се меси и не оставя Русия да завърши почнатото, а то е да няма неофашисти близо до границите им. Да си ги прибират зад океана, на острови. Да опитат да бомбандират руски територии Зеленски и компания предполагам отговора ще е мигновен. Интересен ми е какво ще направят Щатите и запада, то се вижда, че не искат пряко да се бият с руснаците.
71
18
 
10
 
! Отговори
Путлер преди 1 година
Още малко и ще победим, дори и да не победим, казвайте, че сме победили. Самовнушението помага в някои случаи, но не винаги.
70
15
 
10
 
! Отговори
Дядя Путин преди 1 година
Абе, какво става, ей сега прочетох, че руската армия напредвала много...... ама към Москва. Ха-ха...
69
15
 
13
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Жалкото лъжливо жуже твърди,че руската папла4,наречена армия е изгубила 6000 души от началото на войната....Защо тогава сега мобилизират 300 000?
68
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И намериха се нашите политици да са по-велики от Путин и да го критикувант. Те са нашата национална гордост, която докара БГ до невидени висини на икономиката и стандарта на живот. На бай Тошо, че му ядете мадурите. Аз имах телевизор, пералня, хладилник българско производство и преди 15 години ги смених, за да е западно не че бяха дали фира. Какво имаме сега?
67
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя мазният никакъв експерт не е, абсолютен блюдолизец на западналите натовци и тяхната пропаганда. Притиснато е на баба му хвърчилото. Когато имаш 25 милиона армейски потенциал и най-мощните и напредничави оръжия, никой не може да те притисне, а просто включваш постепенно потенциала си до победа.
66
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Йовчев беше зам шеф на ДАНС - БСП или друго лоби го издигаха, после пак същите го направиха шеф на МВР по времето на Орешарски.Такива са хората на БСП въртиопашки , и как да гласуваш за това БСП.
65
4
 
20
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тоя пък от де знае какво му е на Пунив ?!
64
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на хората им писна от такива политици. накрая да направим и тук един референдум за присъединяване към русия
63
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия yкpoфашисти ами я кажи защо руснаците изнасилиха всяка една жена в Берлин на възраст между 8 и 70 години ?!?
62
20
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Гледам днес,укрофашистите се снимали на клип как варят в тенджера ,човешка глава.Затова Путин се чувства ,притиснат в ъгъла.Украйна ще бъде,сравнена със земята.След време,ще станат най големите патриоти,точно както ,се случи с чеченците.
61
10
 
23
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Не ме интересува. Интересува ме защо тук в България и сега в този момент ние сме най - бедната държава в ЕС и защо не се махнем от там!
60
10
 
18
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Овчев, Путин за разлика от вас слабооумниците е абсолютно хладникръвен и знае какво прави! Пример като пада Берлинската стена как сам спира тълпите. Ясно ли е Овчо?
59
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но Путин ИМА реитинг 80% а ти си една тула в стената и без име !!!!
58
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да питам защо в САЩ има 2 000 000 руснаци и синовете и дъщерите на руските политици живеят в САЩ? За един преател питам!!
57
2
 
6
 
! Отговори
Никой преди 1 година
бреиии много специалисти , много нещо и всички от един дол дренки ! Всички са подли и ум, чест и съвест като чели ние сме овце (а а ях сме и такива ) и не разбираме нищо
56
2
 
10
 
! Отговори
Землянин преди 1 година
И без някой да ни подсеща, вече стана ясна цялата ситуация, но явно още могат, за да се размирише резилът им по 'всички земни кълбета'.