Анексирането на части от Украйна е резервната гума на Путин

Политолог: Планът „максимум“ е пълен реванш след загубата на Студената война
Обновена: 30 сеп 2022 09:05 | 30 сеп 2022 09:00, Елка Василева
157

На тържествена церемония в Москва днес се очаква бъде обявено присъединяването на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към Русия.

"Това решение е като резервната му гума. Очевидно е, че Владимир Путин нахлу в Украйна, за да превземе страната и да смени управлението ѝ. Това му беше основният план, нищо друго не може да обясни бруталния поход към Киев, който се провали и затъна. Този човек не може да излезе без нищо от тази война. Това е план "минимум", присъединяването на тези територии е визитката на собственото му политическо и физическо оцеляване", каза политологът Христо Анастасов за "България сутрин".

Още по темата
Според него школата на КГБ, към която принадлежи Путин, е без въображение.

"План "максимум" беше ясно изразен и има нещо, което някои хора повтаряме от години - Путин дойде на власт с това, което те приемат като загуба на Студената война - пълен реваншизъм, докъдето може. Не знам защо много интелигентни хора настояваха, че нахлуването в Украйна е просто блъф, който не води доникъде. Той иска пълно преиграване на Студената война", допълни Анастасов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му руският президент води война с ЕС.

"Това, в което ни е вкарал всички ни, е надпревара във времето. Досега обикновените руснаци водеха война от телевизора и една огромна част от същите тези хора, които бягат, за да не бъдат мобилизирани, ръкопляскаха, когато войната се случваше по телевизора. До това води промиването на мозъци", категоричен е политологът.

И смята, че пакетите от санкции дават резултат.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почукване на вратата на Кремъл.Кой е там?Украйна.Какво искате?Да поговорим.Сами ли сте?Не, с нас е целият свят.Е, тогава си поговорете помежду си, ние сме заети с инвентаризация на новите региони.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 7/29 "Никой не казва че Украинските територии ще станат Русия." Вярно, че Кървавия джуджак стана "никой", но е опасно да му противоречиш така :)))
26
7
 
5
 
! Отговори
След няколко часа преди 1 година
Зеленски ще заповяда на армията напред и НАТО ще трябва да унищожи Путистан !
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 22 Аз живея на Запад. Западняците се скъсват от смях като научат от такива като мен какви ги дрънкате. Вие си нямате представа от Запада. Единствената ви такава е от руската пропаганда.
24
6
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 1 година
Тя и Армения е независима държава, но има анекс, че е приета в Руската Федерация. Правиш ли разликата? Никой не казва че Украинските територии ще станат Русия. Затова са ДНР и ЛНР.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук явно има шепа душевно болни русофили които си мислят, че признаването на някакъв фалшив референдум ще спре Украйна да си вземе териториите обратно както и прави дори днес :) другари :) тоз път няма да стане като в Крим :)
22
2
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
Ще е различна ама само за русия :) което няма никакво значение :)
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оранжева революция, майдан, преврат, военни съветници, бази и достпвки, Забрана на руския език, разтрогаане на икономическите споразумения, терор. Всичко това беше преди 24.02. Русия търпя прекалено дълго. Не знам за резервната гума, но тедко им на всички, най-вече на украинстващите националисти на западна и наша хранилка. Да си азима Русия обратно всички земи и да настъпят мир и стабилност. *** да ни храни с поръчковите, истината лъсва точно като ги четем.
20
2
 
3
 
! Отговори
До Мечо пух преди 1 година
Тоест като рускиня на плажа :)
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Украйна идва ред и на Афганистан. Русия ще граиничи с Индия и НАТО. НАТО е 2 пъти колко Русия пък никой не прави проблем.
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
18, Питай един германец, англичанин, американец или който да е западняк, как е живял преди 30+ години и как живее днес. Великият западен стандарт е жалък спомен от миналото, когато им беше нужен в идеологическата борба със СССР - "ние ще ви покажем, че баба Гертруда във ФРГ живее 10 пъти по добре от Татяна в СССР". Катурнаха СССР и не им беше нужно повече това - днес 95% са бедняци, ПОД средната класа, средна класа почти няма, имат 1% хипер богати, които свиирят мача. Ей това е западния стандарт
17
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дрънкайте си каквото искате. След няколко часа картата на света ще е различна.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах родна русофилска мъка :)))
15
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Че то това е...целта на СВО на Русия,да си върне исконните руски територии...подарени на Украйна по времето на Брежнев.
14
3
 
1
 
! Отговори
Механик преди 1 година
Резервната гума е спукана :))))
13
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Този политолог да не би да е говорил с Путин и той да му се споделил какви са му плановете? За какво му е на Путин западните украински провинции с поляци?!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12 "той пък Западния стандарт - цъфнал и вързал." Ми, щом е така защо децата ти са на Запад, а не в процъфтяващата Просия? :))))
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще има милиони зрители. Бъдете сигурни.
10
6
 
7
 
! Отговори
Мечо пух преди 1 година
Украинка не е националност,украинка е доходоносен занаят!!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, той пък Западния стандарт - цъфнал и вързал. Сметките за ток в Лондон са 10 пъти отгоре. 63% от американците нямат спестени $1000 в сметките си. Сума ти народ в Западния трудов лагер е безработен и на фууд стампс. Цъфнали и вързали гладните западни куучета, Русия взели да оправят.