Анексирането на части от Украйна е резервната гума на Путин

Политолог: Планът „максимум“ е пълен реванш след загубата на Студената война
Обновена: 30 сеп 2022 09:05 | 30 сеп 2022 09:00, Елка Василева
157

На тържествена церемония в Москва днес се очаква бъде обявено присъединяването на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област към Русия.

"Това решение е като резервната му гума. Очевидно е, че Владимир Путин нахлу в Украйна, за да превземе страната и да смени управлението ѝ. Това му беше основният план, нищо друго не може да обясни бруталния поход към Киев, който се провали и затъна. Този човек не може да излезе без нищо от тази война. Това е план "минимум", присъединяването на тези територии е визитката на собственото му политическо и физическо оцеляване", каза политологът Христо Анастасов за "България сутрин".

Още по темата
Според него школата на КГБ, към която принадлежи Путин, е без въображение.

"План "максимум" беше ясно изразен и има нещо, което някои хора повтаряме от години - Путин дойде на власт с това, което те приемат като загуба на Студената война - пълен реваншизъм, докъдето може. Не знам защо много интелигентни хора настояваха, че нахлуването в Украйна е просто блъф, който не води доникъде. Той иска пълно преиграване на Студената война", допълни Анастасов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му руският президент води война с ЕС.

"Това, в което ни е вкарал всички ни, е надпревара във времето. Досега обикновените руснаци водеха война от телевизора и една огромна част от същите тези хора, които бягат, за да не бъдат мобилизирани, ръкопляскаха, когато войната се случваше по телевизора. До това води промиването на мозъци", категоричен е политологът.

И смята, че пакетите от санкции дават резултат.

Вижте видеото с целия разговор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
до 53 преди 1 година
Споко и до там ще стигнем :)
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49 слушай , писна ми от теб. Под всяка статия с тъпите си опорки и усмивчици. коментарите ти се разпознават по тъ-потията
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес ще има едно голямо шоу за промитото население докато децата им отиват на сигурна смърт :) Руската мечта :)
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на нас една такава резервна гума. България на три морета. Преди му казвахме национален идеал, сега само си мълчим. Жабата, дето искала и нея да подковат, поне си вдигнала крачето. А ние четем поръчките и тънем в чужди проблеми.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 "Гръмнаха два склада в Крим и к'во се случи повече" Е как какво? Летуващите другаре внезапно се сетиха, че всички са оставили печката в къщи включена, и се изнесоха спешно. Просия вече няма ВМС авиация и други такЪви неща. Иначе всичко си беше нормално де :))) Просия "владее" Крим. :))))
43
3
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 1 година
Мне :) русофилите пищите :)))) глобалистите ви гледаме сеира :)
42
0
 
2
 
! Отговори
do 46 преди 1 година
не знам какво те изненадва при положение, че е световна тема...
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай, Вова! Глобалистите пищят!
40
4
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
5 от общо 6 от първите статиите в този сайт са на тема Русия - после пропагандата била само в Русия. Добре!
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
39, Половината ми приятели (про-западно настроени и много мразещи Русия като теб) се върнаха от чужбина и повече не искат да чуят за Западния рай. Тия дето все още са там бачкат като въъртоглави по 14 часа на ден, за да строят щастливия капитализъм и си казват истината, че са изморени и че не е това животът, който искат. Единични бройки разправят колко е добре - напраивли милионите, купили БМВ-тата и къщите на Малдивите. Мечтите са безплатни :)
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауууу, какъв е този политолог? От къде го изкопахте. Толкова глупости в една статия скоро не бяхте публикували. Вкусен ли ви е хлябът, който ядете, блях???
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е окупирала руска територия след 1991 г. а не обратно. Студената война продължава и не е загубена от Русия защото САЩ може да се распаднат.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 38 Как мина туристическия сезон за руските летуващи в Крим тази година? :))) Беше ли жега?
35
1
 
4
 
! Отговори
Путистан приключи преди 1 година
НАТО води Путин за носа и той влезе във капана сега му остава само едно да заповяда някакъв вид ядрен удар или демонстрация със което задачата е приключена ръцете на НАТО ще бъдат развързани за бърза разправа със реваншистите ! Иначе кой щеше да се занимава до сега след като е ясно че Путин има само един остарял ядрен арсенал със който прави намеци. И изнудване за употреба ! Ей сега ще му сипят да яде ,даже си му казват и как ще го опаткат дори без ядрено оръжие. !
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "Де го тоз Западен рай бе?" Прочети къде живее твоето другарче русофил и го питай защо не живее в "рая" на Путин, и ще можеш да си отговориш на въпроса.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 Пародия на референдуми няма да спаси Просия от пълното й изхвърляне от Украйна и превръщането й във втора Северна Корея.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28, информация от BBC, DW и CNN, не от Комсомолская Правда - Стандартът на живот пада с всяка година, непосилни сметки за електричество, все по-голяма бедност на Запад, съкращения и уволнения, намаляне на производството, инфлация, непосилни кредити.Де го тоз Западен рай бе?! Май само като черни станции повтаряте колко е хубаво в Западния трудов лагер. Истината е, че клекнаха много и те. С 95% бедни, никаква средна класа и 1% богати, това не е никакъв рай, а несправедлива и жестока система!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 "И аз живея на Запад и честно да ти кажа на никой не му е до смях в момента за каквото и да било." Аз казах, че се скъсват от смях на бръщолевенето ви за сравнения с Просия, а не, че си нямат техни си проблеми. За тях Просия е буквално Мооордор. Друг свят, където нормалност няма и няма и да има. Цирк, с главен клоооун псиохопат. Моите познати варират от най-обикновени работници, до хора в университетите, тъй че са достатъчна извадка да знам какво мислят "западняците" :))
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Признаването или непризнаването на референдуми няма да спаси Украйна.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано успее да възстанови Съветския съюз възможно най бързо