Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия

Все още не са ясни границата на Херсонска и Запорожка област
30 сеп 2022 15:10, Нели Христова
342
Песков: Ударите по анексираните територии ще са акт на агресия срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Русия ще приеме ударите срещу своите нови територии от страна на Украйна като акт на агресия, заяви днес прессекретарят на Путин Дмитрий Песков.

„Няма да е нищо друго”, каза говорителят на Кремъл в отговор на въпрос дали ударите на Украйна по новите територии ще бъдат възприети като акт на агресия срещу Русия.

Освен това е необходимо да се установят точните граници на два украински региона, които Русия възнамерява да анексира, но над които нейните сили все още не са установили пълен контрол.

Още по темата

"Донецката и Луганската народни републики са признати от Русия в границите от 2014 г. Що се отнася до териториите на Херсонска и Запорожка област, трябва да се уточни, не мога да отговоря на този въпрос в момента", заяви Песков.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка народни републики, както и в Херсонска област и в части от Запорожка област се проведоха референдуми за влизане на тези региони в състава на Русия.

Късно снощи руският президент Владимир Путин подписа укази за признаване на Херсонска и Запорожка област за независими територии.

За днес е насрочена церемонията по подписването на договор за влизането на Донецка и Луганска народни републики, както и на Запорожка и Херсонска области в състава на Руската федерация.

Междувременно международната общност заяви, че няма да признае резултатите от проведените незаконни референдуми.

Съветът за сигурност на ООН ще гласува днес резолюция, осъждаща референдумите за анексиране на няколко окупирани от Русия региони в Украйна, съобщи настоящият председател на съвета - Франция.

Текстът ще осъди референдумите, които Западът определи като "фалшиви", и ще поиска от държавите членки "да не признават никакъв променен статут на Украйна и задължаване на Русия да изтегли войските си от Украйна", заяви американският пратеник Линда Томас-Грийнфийлд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна си върна Ямпил. Лиман вече е почти обкръжен и до няколко часа няколко хиляди рашисти ще трябва да се предадат или да загинат. Пък Песков нека да празнува измислените им анекси, които никоя държава не признава. Дори и Турция, Сърбия и Китай заявиха категорично че няма да ги признаят.
41
1
 
13
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Значи Пецков да се готви за удари по територия на Русия, хахахах!
40
13
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Определящите се като "нормални хора" са тези които целуват *** на хора, бомбардирали и сринали до основи столицата ни, след като десетилетия по-рано същите пак тази ни оставят на произвола на съдбата след османски разкол... И всичко това защото може ли да изкарат 3 пъти месечния ни надник за ден и да си купят нови дънки и парфюмче...
39
5
 
19
 
! Отговори
333 преди 1 година
Тоя Песков плаши гаргите. От месеци Украинците удрят цели в Крим и Болгород. Руснаците само констатират ударите и не мога да отвърнат. Целия режим в Кремъл отдавна са загубили връзка с реалността. Ядат бой по целия фронт. И 1 300 000 резервисти да пратят на фронта единственото затруднение за Украйна ще е къде да ги копа.
38
0
 
3
 
! Отговори
До обявиха преди 1 година
не беше ли с НАТО?
37
4
 
13
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
Тия се опитват да направят света на Целокупен ***! Кой смятат ,че ще им се върже на тази постановка! Да бяхме в 19-ти век, сигурно щеше да мине номерът! Путин успя да ги върне руснаците в началото на миналият век, само че станалият свят отдавна живее в 21 -ви век!
36
2
 
7
 
! Отговори
Щом са агресори преди 1 година
от Харков направо към Москва!
35
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
един по един всички плъхове напускат кораба - начело с любовника на Путлерррр - Реджеп Ерджолан - вече системата МИР не се използва в турция, Ерджолан след като прибра парите на руснаците пуска кепенците, иначе правоверния и изключително "достоен" мюсюлман Ерджолан
34
16
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Да свьршва по бьрзо войната фалирахме сьвсем да крепим бай дьн - тръмп врьщай се
33
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО защо не обяви война на Украйна и не удари военните бази в Крим . Така всички ще са доволни , Русия защото НАТО е срещу Украйна , Украйна защото там базите са на окупатора и светът защото Путин направо ще изперка :)
32
2
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
И арменците и грузинците говореха руски!
31
9
 
27
 
! Отговори
Kalisko преди 1 година
Русия е най-позорната държава.Само лъжи, пропаганда и насилие
30
4
 
19
 
! Отговори
Неразбрал преди 1 година
А до вчера като не бяха Руски територии, защо ударите върху тях, но от Руската армия не бяха акт на агресия?
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17, прав си, но допускаш една грешка. Демократичните партии не са винаги десни, това е остатък от грешно мислене насаждано в началото на 90-те. ПП е демократична партия, но ляво център, а на Асен Василев идеите му са по-леви дори от БСП. Възраждане, която е анти-демократична партия, е всъщност някъде дълбоко в крайното дясно. А идеята ти е лесна за схващане, нормалните хора да излезем да гласуваме за да не пращаме идеоттите в парламента. Те дори не са от полезните идеотти.
28
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, ще свети. И на запад ще свети, и на изток ще свети, и отвъд голямата вода ще свети. По-силно от хиляда слънца, както са писали в древните книги. Шантав свят.
27
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11. И кое им е украинското. Всички фабрики и заводи, мостове жп линии, АЕЦ-ове и ТЕЦ-ове, язовирите, всичко е строено по време на СССР. Народа говори руски и има руско самосъзнание. Украйна я има от 1991 г. и но благодарение на Горбачов. А той се оказа един наивен, който се продаде за една пица.
26
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A бре Песко , син ти записа ли се в армията или още скатава ? Решихте ли проблема на високо ниво?Плъшоци!
25
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълно обкръжение на руските нациски окупатори в Лиман. Тотален крах в Херсон. И на този фон онова недоразумение ***.лер щял да обявява анексия.Смях, смях.... този е за Кърлуково..
24
6
 
26
 
! Отговори
гост преди 1 година
Целия Кремъл е мишена.... Съд и трибунал за всички. Путин, Лавров, Песков, Шойгу, Медведев и т.н. смърт за агресорите!
23
3
 
12
 
! Отговори
до 23 преди 1 година
И на никой не му пука :)