Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Рискът от ядрен Армагедон е най-високият след кризата през 1962 г.
7 окт 2022 07:52, Елка Василева
272
Байдън предупреди: Путин не се шегува с ядрената заплаха
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че опасността от ядрен Армагедон е на най-високото си равнище от Кубинската криза през 1962 г. насам, предаде Асошиейтед прес. Той каза това, след като руски висши представител заговориха за възможно използване на тактически ядрени оръжия, след като претърпяха значителни поражения в осеммесечната инвазия в Украйна.

Още по темата
В реч на събитие за набиране на средства за кампанията на Демократическата партия за Сената Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин "не се шегува, когато говори за използване на тактически ядрени оръжия, биологически или химически оръжия".

"Не сме били изправени пред перспективата за Армагедон от времето на Кенеди и кубинската ракетна криза", каза Байдън. Той оспори и руската ядрена доктрина, като предупреди, че използването на тактическо оръжие с по-малка мощност може бързо да излезе от контрол и да доведе до глобално унищожение.

"Не мисля, че е възможно да се използва тактическо оръжие и да не се стигне до Армагедон", отбеляза Байдън.

От месеци американски висши представители предупреждаваха, че има изгледи Русия да използва оръжия за масово унищожение в Украйна, тъй като се сблъсква с редица стратегически неуспехи на бойното поле. До тази седмица обаче те твърдяха, че не са забелязали промяна в ядрените сили на Русия, която да изисква промяна в готовността на американските ядрени сили.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
12
 
! Отговори
Америка преди 1 година
избира президентите си с конкурс за IQ. Показалият най-високо IQ става президент. Например Буш Младши.
55
15
 
20
 
! Отговори
Време е преди 1 година
Русия да се откаже от имперските си амбиции, това е изостанала държава , с лоши условия за живот, агресивна азиащина, по нормалните незомбирани руснаци бягат????
54
19
 
17
 
! Отговори
До Vol'Jin преди 1 година
Злoбата замъглява погледа, фобията разума, а Русия ще е вечна докато има злоба и фобия срещу нея и докато такива жалки издънки на човешкият генезис от човек-хомофоб-русофоб-краваророб-фашист се опитват да я унищожават.
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не го обсъдихте по телефона, та си толкова сигурен.
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БАЙДЪН полши народа си за спечели междуврените избори - късно елибе за китка и бензина ще е 10 долара загалон и теб ще те превърнат В САДАМ ХУСЕИН
51
10
 
8
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Този път Армагедонът ще се разиграе в Америка.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Путин спаси света И Русия и Китай са прекалено слаба ракия за САЩ. Надеждите ти са напразни.
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По постовете разбирам, че русофилите са издивели заради слабостта и безизходицата на Русия. Сърдете се на психопата Путин.
48
11
 
7
 
! Отговори
Путин спаси света преди 1 година
Русия и Китай ще ни спасят от еднополюсовия американски свят. Трябва да сте благодарни. Сега щяхте да сте с чип в гза и с 16 ваксшни против новите щамове ковид.
47
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"вчера включи в кампанията си, освобожсаване на затворници, които са в затворите за марихуана. Интересно как се сети да ги освобождама в последния си месец" - даже щели да я декраминализират на национално ниво. Правиха същите трикове в Германия за да успеят да вкарат зелената партия в Бундестага и сега немците не знаят на кой свят се намират.
46
11
 
15
 
! Отговори
як шут! преди 1 година
От ОПЕК го ритнаха дедото отзад яко и сега *** от болка! Арабите дигат тоест 'регулират' цената на петрола както съкращават добива - точно на обратното на исканото от Издън. Нали се сещате какво става с инфлацията в краварника тогава?
45
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата мантра или добре познатата стара, НАТО и САЩ ще ударят Русия и ще я изпепелят, че даже и щели да прихванат ракетите още на нейна територия и с техните ракети по техните глави. Да ви го кажа още веднъж и четете внимателно: Русофобията е остро психично заболяване, водещо да деградация на личноста. Лечението е само чрез ампутация на мозъка. Дали ще се излекува от фобията си, ако Русия бъде унищожена. Твърдо ще ви кажа НЕ! Само като чуе Русия и почва да се клати като абортирала гугуДка.
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Байдън говори глупости, дига си акциите на партийния конгрес." - вчера включи в кампанията си, освобожсаване на затворници, които са в затворите за марихуана. Интересно как се сети да ги освобождама в последния си месец на чело на САЩ, а преди това, 4 години не спомена и дума. Абсолютни мошеници са тия и лансират прадядо Байдън за сметка на другото недоразумение - Тръмп. Ситуацията в Америка е с библейски размери. Народ с двуцифрено АйКю. Щом и Мишо Шамара е там - работата ясна.
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за да защитаваш Украина значи си нацист !!! На сърание в ООН преди години имаше само две страни които го подържаха този НАЦИЗЪМ - УКРАИНА И САЩ !!!!!!!!!!!!! това е факт а не думи на някой си ! Сега шархана (САЩ) застави и своите хиени (ЕС) в коео число са и българските правители но не и народ да са за нацизма на бандеровска украйна
42
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
да не се шегува и първо ще пострада остров наречен сев америка те досегане са имали световна воина на своя територия само подстрекават и продаваторъжие
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин по същество е отхвърлил идеята за употреба на ЯО заради неминуемата смърт на Русия и лично на него. Единствените застъпници за употреба на ЯО са неграмотника Кадиров и алкохолика Медведев.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момко, рано-рано сутрин си на амбразурата с VPN-на да цъкаш дислайкове на всеки който не харесва дъртия пергиш на снимката. Толкова ли не можеш да си намериш нормална работа?
39
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките са готови на всичко,за да докажат,че са най-примитивния и мало умен народ. През цялото си съществуване все търсят някакви луди да ги управляват и да им казват какво трябва да правят. От крепостни селяни,през комунисти до путинолюбци
38
3
 
5
 
! Отговори
така, така преди 1 година
До Анонимен: "НАТО ще удари Русия и ще я унищожи веднага" - и после системата за ответен удар - на запад и викат "death hand" ще унищожи планетата - веднага. Западняците много ги е шубе, а краварите са изнаглели - мислят си че руснаците няма да отговорят на 'дребни' удари и сега много се нервят на предупреждението на Путин.
37
3
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
Лошото е, че ако ги ударят заминаваме и ние. Чудно ми как не осъзнавате, че войната, която бушува вече 8 месеца е само на 350-400 км от нас.