Путин: Украйна стои зад взривяването на Кримския мост

Ще промени ли това хода на войната?
Обновена: 9 окт 2022 22:29 | 9 окт 2022 21:45, Нели Христова
358
Путин: Украйна стои зад взривяването на Кримския мост
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обвини Украйна в атаката срещу моста към анексирания от Русия Крим, като каза, че това е "терористичен акт".

Путин заяви, че разузнавателните сили на Украйна са имали за цел да унищожат критично важна част от гражданската инфраструктура на Русия. Той говори на среща с ръководителя на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин.

Още по темата
"Авторите, извършителите и поръчителите са украинските тайни служби", категоричен бе Путин."Няма съмнение, че това е терористичен акт, насочен към унищожаване на критична руска гражданска инфраструктура."

Властите съобщиха, че трима души са загинали при взрива на моста. Жертвите са били в близката кола, когато се е взривил камион, твърдят руски служители.

Железопътният и пътният прелез беше открит през 2018 г. и е ключов маршрут за доставки за руската армия в Украйна.

Бастрикин заяви, че граждани на Русия и някои чужди държави са помогнали в подготовката за атаката.

Въпреки че Украйна не е поела отговорност за нападението, хардлайнерите в Москва незабавно призоваха Путин да обяви "контратерористична операция" като отмъщение, премахвайки термина "специална военна операция", който той използва, за да омаловажи обхвата на войната пред руския народ .

Подобен ход може да бъде използван от Кремъл за допълнително разширяване на правомощията на агенциите за сигурност, забрана на митинги, затягане на цензурата, въвеждане на ограничения за пътуване и разширяване на частичната военна мобилизация, която Путин нареди миналия месец – което предизвика изселване на руснаци в наборна възраст .

Генадий Зюганов, ръководителят на Руската комунистическа партия, настоя, че "терористичната атака" трябва да послужи като сигнал за събуждане, като каза в събота: "Дългоочакваните мерки все още не са взети, специалната операция трябва да бъде прекратена в антитерористична операция."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
1
 
1
 
! Отговори
РУСКО ПОЗОРИЩЕ преди 1 година
ОТ БЛАГОДАРНОСТ ЗА 300 ГОДИШНОТО МОНГОЛСКО РОБСТВО,РУСИЯ НАПРАВИ ШОЙГУ ГЛАВНОКОМАНДВАЩ!
289
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде футюндин на американдетта, гърля гърля за хранец.
288
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Селко без чадър, къде си ръгнал да рипаш.
287
1
 
1
 
! Отговори
руски селяни преди 1 година
На този селянин Путин трябва да му се вземат ръждясалите танкове...Вместо да се реставрират страните и да се живее спокойно, този селянин е тръгнал да се руши...
286
1
 
0
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Ради, БиБи и останалите дали се успокоиха с въздишка облекчено, щот мяса да се бяха подрискали от страх мишки жалки мизерни. Вън Митрофанова и слугите и с руски и бг паспорти от страната ни
285
1
 
0
 
! Отговори
язък преди 1 година
пак не можахме да се впишем в борбата със злата чебурашка
284
0
 
2
 
! Отговори
Лео преди 1 година
Възраждане пратили този камион който се взриви на моста ДАНС имат записи !!!@ Камиона пратен на моста е от Коста ... Въпроса е защо?
283
2
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Взривяването на моста било терористичен акт.А бомбардирането на градове в украйна какво и фойерверки ли?Тоя дъртак става нагъл.
282
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е самите руснаци да се събудят и да премахнат дрогираното нищожество Путин!Залогът е,или Русия или безродникът марионетка играещ за чужди интереси!
281
0
 
4
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ти пък за един мост? Ей сега ще могилизираш и уличните котки и ще я вземеш, следва Молдова и т н.
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 320Този пък злорадства на тема здравословно състояние. Поредният ***. Путин няма да умре така лесно освен ако някой не му помогне. Знам ли ? Да се стреля със снайпер вече не е уместно. Сега на дневен ред е отровата. Най - хубаво е Путин да си намери някой който да му опитва храната и напитките, навремето така са правили. И се надявам той да умре в леглото си когато му дойде времето, защото мразя злобари и подобни изцепки.
279
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КремълскитеПоредният ***. Руската войска си е добра но как да се справиш с цяла глутница която те е нападнала отвсякъде а ти трябва да се справяш сам? А кажи бе, тъпан долен? Руснаците въпреки напереността на украинците които знаят че Америка иЕС ще ги захранвяат като пеленачета удържат фронта и още дълго ще бъде така. Никой не слуша руската дума,за руснаците трябва да се говори само гадно. А аз не ги смятам изобщо за гадни. Просто трябва да браниш своето.
278
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само САЩ И НАТО ЩЕ РАЗКАРАТ ЧОВЕКА С ПАМПЕРСИТЕ ВЪВ БУНКЕРА ИМАЛ ДИАБЕТ КРЪВНО НА 220 И МНОГО ДРУГИ ДЖЮДЖЕТО СЕЕ НАСРАЛО ПАК
277
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До терористаНе е вярно Америка стои зад всичко това. Ако не го беше предизвикала, война нямаше да има. Никой не би си дал земята просто ей така.Американците са лицемери и си врат гагата където не им е работа. Жандармът на света. Никакъв освободител на угнетените. Ако са такива да отидат да свалят талибаните в Ирак Нали много им пречеха бяха териристи и не знам какви. Ама много ги интересува тях Ирак или който и да е. Тях ги интересува само тяхната геополитика и нищо друго
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не едно животноТъпак! Я си представи ако падне по този начин Орлов мост? ако някой го взриви ? как ще се почувстваш? Или ти си нечувствителен към подобни неща? Ей това хората наистина са животни - и не едно, много са.
275
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще наречем подобни изцепки?Тероризъм? напълно възможно. Ако започнат украинците да взривяват паметници на културата това си е чиста проба тероризъм. Та те хич да не ми се правят на светици.Не са такива.СаЩ ще се изкажат ли по въпроса или ще кажат, че не вярно. Не вярвам това да е дело на руснаци. Те все пак обичат себе си и не биха направили подобно нещо. Само че хамериканците ще мълчат като дупета и няма да кажат нищо. Ето до какво доведе тяхната *** намеса
274
2
 
4
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Следващият път ще падне целия
273
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рашибозука това може, безразборна стрелба и където падне, там.
272
4
 
10
 
! Отговори
терориста преди 1 година
Путин стои зад взривяването на цяла Украйна и Крим.
271
3
 
0
 
! Отговори
Аман от наркомани преди 1 година
НЕЗАКОННО ПОДСТАВЕНИЯ С ВНУШЕНИЕ НА ВЛАСТ В КРЕМЪЛ ВЛадимир /роден 1952 нанесе щети на Русия ,Украйна за над 500 000 000 000 000 $ подава Москва възмутена от некадърноста на спец службите ТЪРПЯЩИ ПРЕДАТЕЛИ И ДИВЕРСАНТИ НА ВЛАСТ В КРЕМЪл..ЩЕТИ За трилиони Евра са нанесени на ЕВропейския съюз/ СТАВА ВЪПРОС ЗА ДИВЕРСИЯ ЧРЕЗ ПУТИН НА АМЕРИКАНСКИ НАРКОМАНИ>>