Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия

Те се надпреварвали да снабдяват Киев с оръжия
20 окт 2022 14:25, Нели Христова
321
Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия
Снимка: БГНЕС

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата стоят много просто: Русия си обира крушите от Украйна и започва да плаща за поразиите. които сама създаде!
174
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гражданската война в украйна е от осем години. Това че нашите медии са мълчали и нищо не са ни казвали не значи че руските медии не са били тревога и руския народ има информация. Това че има доста хора които се уплашиха да отидат на фронта е разбираемо от чисто човешка гледна точка. Ако Запада нападне директно Русия на нейна територия ще изпадне в същата ситуация както тя в украйна. Няма много желаещи да се бият с Руси я освен платените но и за тях не е сигурно. Затова плащат на украинските наци
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 191....остаряла ти е пропагандата....Двете православни държави бяха част от големия СССР.И изтощението което получиха бе следствие политиката която Рейгън навремето проведе по отношение комунистическия Изток.Сега Байдън няма какво и кого да изтощава И какво да им открадне??...Пишеш глупости...Те сами си го дават чрез търговия.Зашо да го крадът.??
172
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада и САЩ искат да изтощят максимално двете най големи православни славянски страни и да им завземат богатствата тоест ресурсите за без пари. Може и да успеят. Те така са свикнали да живеят от чужди страни които колонизират по един или друг начин. Украйна обаче не е само Зеленски. Последната дума ще има украинския народ. Той ще се споразумее с руснаците Може на Запада да излязат криви сметките. ...
171
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 185....в грешка си...Ако Путин бе обявил нападение над Украйна чрез война Малко руснаци щяха да се включат.За това излъга руснаците , че е ,,специална операция".За да навлезе в чужда територия .Сега е в патова ситуация.Не може да каже истината на руснаците.Защото ще го бичуват.
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 184...може...Ако се самовзриви.Русия не се противопоставя на НАТО от вчера.Ти може да си вчерашен И да са ти внушили.Че НАТО и Русия се боричкат от 2014 година насам.Бъркаш.НАТО е подготвен .И от десетилетие гради отбранителна стратегия .За това Байдън каза...,, Ще ви приключим за часове."
169
5
 
10
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
И тази леличка е за затвора...
168
7
 
10
 
! Отговори
Другарят Уйев преди 1 година
НАТО не се приближава към военнен сблъсък, другарке, а го кажи в прав текст: Украинците ни помелиха и бягаме в несвяст. Това е точното изречение.
167
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж сега Лизка падна за няма и месец а Шотландия прави референдум. А защо не и Северна Ирландия. Цяла Европа в протести. Тука пубертети пишат лозунги по опорки срещу Русия но там поне газ има.
166
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Русия щеше да завладее Украйна за три дни! Свърши времето на блъфовете! Започнаха да се показват картите! А се оказа, че на Рашка не са и останали много!
165
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 179....Не забравяй Че имаме имидж на най крадлива и корумпирана държава И САЩ няма как да не са дочули.Щом толкова се харчи в богатее е на едни, как САЩ да помагат.Или по точно.На кого да дадат парите ЕС точно това проблем неглижира.Като изсипва тонове помощи.А народа малко ползва.Така че...не обвинявай САЩ....
164
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви пубертети в този форум. Никой не го било страх от Русия. Ами защо пращат оръжие на Украйна тогава щом не ги е страх. Нали била слаба Русия. Къв е проблема. Лизката и тя подала оставка.
163
12
 
15
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Русия е в състояние да превърне Европа е ядрена пустиня за по-малко от 30 мин. Запада трябва да се замисли върху този факт!
162
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин го търси тоя конфликт от години! Накрая ще свърши, като Садам и Кадафи!
161
3
 
10
 
! Отговори
Wtf преди 1 година
В момента в Украйна се праща техника на по 20-30 г. брак, планирана за скрап, и руснаците си мислят, че воюват с НАТО ?!?!
160
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едно си прав за провалената държава. По тази причина ЕС вкл. и ние ще и плащаме сметките към САЩ. Щото САЩ не дават нищо без пари. Те на нас дори платеното не са ни дали. Приятели какво да правиш.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 172...къде?
158
10
 
5
 
! Отговори
Пфф преди 1 година
Придават си важност. Само Полша е напълно достатъчна да размаже тотално *** на джуджи, без НАТО.
157
8
 
9
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Маша Киев за 3 дни, а? Ами не стана. Вече 8 месеца не можете да се справите с една провалена държава като Украйна. Просто не ми се мисли какво ще стане ако ви почнат НАТО. Знам изказването ти е за вътрешна употреба да покажете на малоумнитеМужици, че Кремъл е силен и контролира ситуацията. Но ако стане някоя грешка и случайна ракета падне в Полша или Прибалтика на мястото на Москва ще остане само един огромен кратер.
156
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова плаши гаргите. Никой не го е страх от война с Русия.