Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия

Те се надпреварвали да снабдяват Киев с оръжия
20 окт 2022 14:25, Нели Христова
321
Захарова: Страните от НАТО се приближават към пряк военен сблъсък с Русия
Снимка: БГНЕС

Напомпването на Украйна с натовски оръжия и военната помощ за Киев приближават алианса до опасната граница на пряк военен сблъсък с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"Страните от НАТО, сякаш се състезават помежду си, продължават да снабдяват киевския режим с оръжия и боеприпаси, да му предоставят разузнавателна информация, да обучават войниците му, да дават насоки за водене на военни действия, като по този начин се приближават към опасната линия на пряк военен сблъсък с Русия", предупреди Захарова, цитирана от ТАСС.

Тя подчерта, че страните, "които предоставят такива огромни суми пари и оръжия на киевския режим, са донорите, спонсорите на тази екстремистка дейност", предаде РИА "Новости".

Тя посочи, че по последни данни общата военна помощ на Запада за Украйна вече е достигнала 42,3 млрд. долара, от които 28,3 млрд. долара са предоставени от САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На жокер защо не може да му се сложи минус да не е знаменосец.
154
8
 
6
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Изключително стилна жена!
153
7
 
12
 
! Отговори
Аууу преди 1 година
Тайната доктрина на рассия е да загуби войната, след което да пусне по света своето най-страшно биологично оръжие - Наташки за по един чорапогащник, и до 1-2 г. целият прогнил запад ще е умрял от сифилиc и CПИН.
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да не са в Русия. Но не са в България. Ние сме един донор на население за Запада и САЩ а тона ти показва че съм на прав път а ти си некакъв грубиян. Защо се опитваш да ме засегнеш. Аз не те обиждам. Ти защо ми държиш тон. Нали печелите войната. Какъв е проблема.
151
8
 
6
 
! Отговори
Аууууу преди 1 година
Ау,страните от НАТО трИперять от страх.
150
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами измитайте се от Украйна и няма да има сблъсък!
149
5
 
6
 
! Отговори
До 166 преди 1 година
Къде отидоха тия 3 милиона? В Русия ли? Стегни са малко и недей пиши глупости! Чибурашко!
148
14
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Вие руzzки нацисти ,какво правите в суверенна чужда държава?През втората световна запада помогна на ссср срещу нациста хитлер,Сега по същите схеми помага на Украина срещу нациста путин и неговия край ще е като на хитлер,ако е мъж да се самоубие!?
147
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До166... 3 милиона българи напуснаха корумпираната ни държава и се преселиха на Запад.Що не се преселиха на Изток Щом твърдиш че Запада е корумпиран Как тогава бягат от корупцията А отиват пак при корупцията.Нещо бъркаш май ...а...
146
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3 милиона българи напуснаха корумпираната ни държава и се преселиха на Запад.Що не се преселиха на Изток Щом твърдиш че Запада е корумпиран Как тогава бягат от корупцията А отиват пак при корупцията.Нещо бъркаш май ...а...
145
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Китай предостави на Русия 200 млрд. долара,че да не би всичките да са отишли за газови трасета,като само трасето Северен поток-2 казаха,че възлиза на 9,5 млрд.долара и то с вноските за участие в изграждането му от съдружници записали се с вноски от няма 1 млрд, долара,а само около 950 млн. долара всеки за тези години,които изминаха как Русия получи тези 200 млрд.долара,че за какво ги употребила тя за разликата 200-5=195 млрд.долара,щом през туй време е годишно произвеждала и продавала оръжие.
144
11
 
13
 
! Отговори
Joker преди 1 година
Тия *** искат, да ни върнат 100г назад! Забравиха, как бащите им се редяха 3 дена на опашка, за телевизор и като видеха банани на Коледа получаваха оргазъм! Бързо забравяте, роби!
143
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според сорросоидите може да се чувстваме горди и щастливи че сме в Нато и ЕС нищо че след две национални катастрофи сме орязани като територии до немай къде а за 30 год. демокрация 3 млн. български граждани напуснаха страната и няма да се върнат никога. Ние сме най бързо топящата се нация и затова сме в Нато и ЕС защото им трябва територията на милата ни родина. Драскайте си.
142
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Захарова вие какво правите в Украйна ???? Завиждате ли за воената помощ ??? Като не ви харесва си приберете армията пияниците и затворниците вкъщи
141
6
 
14
 
! Отговори
До ХА Ха ха преди 1 година
Абе какви 80%,ба ли ти казах даже 100% го харесват Путин! И Европа и САЩ и Африка и Азия и даже украйнците го харесват, ама са правят на луди!
140
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Война за земя в 21век е лудост! Скоро време, някой ще го вкарват в пътя!
139
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последователите на Коста Рубльов пръскат от мозък.Ксто твърдят че да влезеш в съюз е антидържавна политика.Военният съюз прави държавите в съюза по силни.Друг в въпроса кой съюз да избереш Е, ние ядохме попарата 45 години от един съюз.На комунистите.Сега считам че съюзът на свободните и демократични държави е правилната страна.За Русия какво да кажем.Тя избира да е в съюз с държави ...Северна Корея...нямам какво да добавя...
138
10
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 161. От лайковете на твоя коментар, в момента 1:4, мога да кажа, че 80% от българите харесват Путин. Проста аритметика.
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сипи си една водка с утеха вие сте чао :)
136
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 162....по полека с епитетите....Мозък ще викаш на майка си ...Дето ти е дала гена...за това не разбра какво съм писал и да четеш...