САЩ: Краят на войната в Украйна е най-доброто за световната икономика

Високите цени на горивата и храните ще основните въпроси на срещата в Бали
14 ное 2022 07:00, Анисия Иванова
180
САЩ: Краят на войната в Украйна е най-доброто за световната икономика
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви преди срещата на върха на Г-20 в Индонезия, че най-добрият начин да се сложи край на световните икономически сътресения е да се спре войната в Украйна.

"Прекратяването на руската война е морален императив и най-доброто нещо, което можем да направим за световната икономика", заяви Йелън пред репортери, докато се срещаше с френския си колега Бруно Льо Мер в Нуса Дуа на курортния остров Бали.

Високите цени на горивата и храните са сред основните въпроси, които ще бъдат обсъдени на срещата на върха, а малко страни от Г-20 са избегнали икономическата криза.

Йелън ще се надява да окаже дипломатически натиск за прекратяване на войната, като обвини Русия за икономическата криза.

Домакинът Индонезия призова за преговори и мирно разрешаване на конфликта, но подобно на другите членове на Г-20 - Китай, Южна Африка и Индия, до голяма степен избягва да критикува директно Русия.

Очаква се на срещата на върха да бъде обсъдена и необходимостта от удължаване на срока на действие на споразумението, сключено с посредничеството на Турция и ООН, което позволява на украинския износ на жизненоважни зърнени храни и торове да преминава безопасно през Черно море.

Украйна е един от най-големите производители на двата продукта в света. Руският президент Владимир Путин изглеждаше, че ще се откаже от споразумението, но се сблъска с острата реакция на развиващите се страни.

Настоящото споразумение изтича на 19 ноември. Льо Мер подчерта необходимостта да се противодейства на последиците от руската инвазия, а именно на покачващите се цени на горивата в Европа.

"Наистина смятам, че първият въпрос, който трябва да поставим на масата, е как да намалим цените на енергията и как да се отървем от инфлацията", каза той./БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
МАНИПУЛАТОРИ - КОЛКО ВИ ПЛАТИХА АНГЛОСАКСИТЕ ЗА РЕКЛАМНАТА СТАТИЙКА. КАК НЕ ВИ Е СРАМ - ЖУРНАЛИСТИ СТЕ - ТОЛКОВА ДРУГИ ВАЖНИ И СЪЩЕСТВЕНИ НЕЩА СЕ СЛУЧИХА И КАЗАХА НА ДВУСТРАНИТЕ СРЕЩИ МЕЖДУ ЛИДЕРИТЕ ВИЕ КАКВО ОТРАЗИХТЕ И КАК ГО ОТРАЗИХТЕ?
149
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава и на ''героите'' от Бг , ... Плевнелиев , Паси-то , Баце-то , Доган , Пеевски , Гешев , Овчаров , Ииии --- БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА , НЕГОВО ВИСОКО МУШЕНИЧЕСТВО И. Й. КОСТОВъ !
148
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига бе , нали щатите искат постоянни войни в света ?Най-богатите военни концерни подариха парите на БайДанчо и го избраха ...Не сме толкова СЛЕПИ !
147
0
 
9
 
! Отговори
До 162 Анонимен преди 1 година
Питай ги хората в Крим кога живяха по -добре преди под фашистки флаг когато нямаха нито ток , газ и всичко необходимо или сега когато Москва им построи епохалният Кримски мост и ги свърза директно с Русия. Никога не забравяй че това са хора с руско самосъзнание които на референдума за присъединяване пееха и танцуваха от кеф че отиват към Русия. Подобренията в инфраструктурата в Крим сред събитието са огромни за мащабите си с болници, училища и всичко нужно за тях. Свали *** очила .
146
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха верни руските опорки украинците щяха да искат да се върнат към Русия, а нямаше да се бият срещу руснаците като един. Никой не ще на изток в калта, всеки иска със запада и свободата. И можем ли с ръка на сърцето да ги обвиним хората в Украйна, че искат да живеят добре, а не като невидели вътрешна тоалетна неандерталци.
145
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е, всички да си сядат на задниците , да се приберат по държавите си и 30 години да има само мир, за да си отдъхнат хората от проблеми и си уредят вътрешните проблеми и хората си! А блудницата Украйна, да се прибира при родината си Русия, за да не ги мачкат повече и ги ограбват и убиват!
144
1
 
6
 
! Отговори
до 156 преди 1 година
До Анонимен 156Прав си. САЩ печатат банкноти колкото си искат, раздават ги по света и взимат насреща реално богатство. Това е държава Световен ***
143
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А ся де? защото си *** изражденски амб,реаж
142
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на Украйна Слава на Геройте бой над путинските мам,,имуни
141
2
 
7
 
! Отговори
А ся де? преди 1 година
Не разбирам защо обеднелият Запад вече не подкрепя победоносния поход на Окраинската армия.
140
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААКак си "изхарчиха" парите, като те сами си ги печатат? И аз искам така, България да печата пари и държи банките по света в ръцете си! Искам и България така да печата на света парите и да щракаме с пръсти, инвестициите ще скочат до небето.
139
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо, няма руска "инвазия", по простата причина, че териториите на Украйна са руски територии с руски народ, второ , самата Русия се опитваше да помага на Украйна за зърното и им помагат всячески, трето, Украйна трябва да се върне при майка си Русия, защото тези хора са изолзвани за роби и пушечно месо от Киевските фашисти и няма кой да им помогне освен истинската им родина - Русия, така е правилно и истината е на страната на Русия или както казват руснаците - "Наше дело правое" !
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е руска територия, украинците също са руснаци и трябва да се прибират при майка си - Русия, за да не ги тероризират и ограбват чужденци и неукраинци! Няма кой да ги защити, освен Русия, те трябва да се върнат в Русия, това е руска територия и народ!
137
4
 
1
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Здравей анонимния. На кого ги обясняваш тези неща ? Нищо не ти се разбира от коментара. Сигурно толкова си можеш. Явно правилният български език ти е труден, както и на мултака Рашидов.
136
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще ти го обясня като за умствено ощетен какъвто си другарю копейкин Американо Китайската граница минава по Украино Руската от 1991 г .... Сащ ще са лидер на Западния горе доло свободен свят слава Богу и ние сме там а Китай ще е новия голям брад а това 4е като негов ниш васал и суровинен придатък ще има една територия рассия е главната заслуга на путин НИЩОЖНИ 4естита ти нова Ялта
135
2
 
11
 
! Отговори
Война е преди 1 година
Не им разбирам демагогията на САЩ. Война се води с оръжия. Те си ги дават на Украйна и казват, че войната трябвало да спре. Тази война сигурно е опасна за демокрацията им на американците.
134
4
 
10
 
! Отговори
СТАВА ИНТЕРЕСНО преди 1 година
Въпреки оръжията и милиардите,които т. нар. обединен запад хвърли срещу Русия,САЩ намекват, че е време подпомагането да спре.Усетиха се,че няма смисъл да харчат още пари.Победата винаги е на страната на по-силния.Сега се сетете кой е по-силният!!!
133
1
 
16
 
! Отговори
elo преди 1 година
Ако тая *** събрана от убийци и престъпници наречена Америка изчезне като държава ще е най-добре за цялото човечеството.
132
1
 
10
 
! Отговори
toti преди 1 година
САЩ са клекнали на Русия и уверили,че НАТО няма никога да влезе в Украйна и Путин се отегля бавно,но с едно на ум!!!
131
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - "Най- доброто за света ще бъде, ако Сащ спре да съществува" БЕЗСПОРНО!!