САЩ: Краят на войната в Украйна е най-доброто за световната икономика

Високите цени на горивата и храните ще основните въпроси на срещата в Бали
14 ное 2022 07:00, Анисия Иванова
180
САЩ: Краят на войната в Украйна е най-доброто за световната икономика
Снимка: БГНЕС

Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън заяви преди срещата на върха на Г-20 в Индонезия, че най-добрият начин да се сложи край на световните икономически сътресения е да се спре войната в Украйна.

"Прекратяването на руската война е морален императив и най-доброто нещо, което можем да направим за световната икономика", заяви Йелън пред репортери, докато се срещаше с френския си колега Бруно Льо Мер в Нуса Дуа на курортния остров Бали.

Високите цени на горивата и храните са сред основните въпроси, които ще бъдат обсъдени на срещата на върха, а малко страни от Г-20 са избегнали икономическата криза.

Йелън ще се надява да окаже дипломатически натиск за прекратяване на войната, като обвини Русия за икономическата криза.

Домакинът Индонезия призова за преговори и мирно разрешаване на конфликта, но подобно на другите членове на Г-20 - Китай, Южна Африка и Индия, до голяма степен избягва да критикува директно Русия.

Очаква се на срещата на върха да бъде обсъдена и необходимостта от удължаване на срока на действие на споразумението, сключено с посредничеството на Турция и ООН, което позволява на украинския износ на жизненоважни зърнени храни и торове да преминава безопасно през Черно море.

Украйна е един от най-големите производители на двата продукта в света. Руският президент Владимир Путин изглеждаше, че ще се откаже от споразумението, но се сблъска с острата реакция на развиващите се страни.

Настоящото споразумение изтича на 19 ноември. Льо Мер подчерта необходимостта да се противодейства на последиците от руската инвазия, а именно на покачващите се цени на горивата в Европа.

"Наистина смятам, че първият въпрос, който трябва да поставим на масата, е как да намалим цените на енергията и как да се отървем от инфлацията", каза той./БГНЕС, АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
29
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Русия даже не е започнала да воюва. Мобилизирала е 2-3% от хората годни за мобилизация и до голяма степен конфликта го приема като гражданска война вътре в границите си. Конфликт, който САЩ и наглосаксонците поддържат с постоянното пращане на оръжие и наемници.
109
6
 
30
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
Русия губи войната.... според западните медии. Обаче не те а САЩ молят за среща Путин и те настояват войната да спре.... Победителят търси среща с победения за да прекрати конфликта. Ебббассси и военните стратези.
108
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи зомби нацитата са на привършване и зомби апокалипсиса няма да се състои във вида, който да се харесва на сатанистите от САЩ и ЕС. Пак ще има апокалипсис, но за така наречената западна цивилизация, но по вкуса и волята на руснаците!
107
1
 
18
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 година
И аз казвам същото, ама какво да направя като сте решили да се борите с мен до последния украинец?!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 106 - Гледай клоунщината в парламента. За мен е далеч по-забавна!
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Нормално ли е - Абе не е хубаво това.
104
2
 
1
 
! Отговори
Нормално ли е преди 1 година
човек да желае смъртта на старците от снимката?... философски терзания...
103
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички западни цивилизовани свободни демократични медии вече 9 месеца постоянно навскякъде обявяват всеки ден ежечасно и ежеминутно, че руският диктатор и военнопрестъпник Владимир Путин и Русия загубиха в Украйна и че Русия е рухнала, а само пpocтите русофили не могат да го разберат това нещо.
102
0
 
5
 
! Отговори
106 преди 1 година
Е как бе влизам малко да се посмея
101
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 104 - Серизоно ли четеш "анализи" във форумите?
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"но подобно на другите членове на Г-20 - Китай, Южна Африка и Индия, до голяма степен" - Ще речеш, че са в някакъв официален икономически съюз ...
99
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Топ комедия е да се четат анализите на русофилите
98
4
 
11
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Странно: "Русия е победена окончателно". Имаш ли връзка с главният си мозък като го пишеш това?
97
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Войната трябва да се спре не за да бъде светът по-богат, а да не се избиват. " - Това е абсолщтно вярно, но за съжаление, светът е движи от икономика, интереси, ресруси и прочие, преди да се движи от човечност.
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Странно- Значи, тъврдиш че САЩ, нещо са се объркали?
95
0
 
2
 
! Отговори
do 90 преди 1 година
Научи правописа и тогава давай идеи-***!
94
21
 
0
 
! Отговори
Странно преди 1 година
САЩ натискат наркомана за преговори с Русия. Сега когато украинската армия победи Русия и превзе Херсон, Русия е победена окончателно - какви преговори? Русия трябва да подписва капитулацията! А те искат преговори!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мухаха 84 - Освен ако демократите н еполучат 51-то мясот в сената на САЩ, следващия президент, който вероятно ще е републиканец, ще може да разследва каквото, когато и където си иска.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Толкова ли е важна една Украйна за целия Свят...!?
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко - То може, ама е малко вероятно да се случи така.