Песков: Не можем да си представим преговори с Украйна

Той обвини Киев в изместване на позициите по отношение на евентуални преговори
17 ное 2022 17:10, Йоана Цонева
46
Песков: Не можем да си представим преговори с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия не може да си представи участие в публични преговори с Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Ройтерс".

Той обвини Киев в изместване на позициите по отношение на евентуални мирни преговори и призова Вашингтон да тласне украинската страна към дипломация.

Песков посочи, че Съединените щати могат да вземат предвид опасенията на Русия и да насърчат Киев да се върне на масата за преговори, ако иска. Той подчерта, че Украйна е променила позицията си относно това дали изобщо иска да преговаря с Москва няколко пъти в хода на деветмесечния конфликт и не може да се разчита на нея.

Песков увери и че никой руски представител не обмисля използването на ядрени оръжия.

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната между Русия и Украйна трябва да приключи с мирни преговори.

В Киев обаче отхвърлят подобен подход, тъй като смятат, че спирането на военните действия и започването на мирни преговори ще доведе до замразяване на конфликта, което ще обезсмисли последните успехи на украинските войски, ще определи нова демаркационна линия и ще даде на Русия необходимите отсрочка, за да възстанови боеспособността си и да повтори нахлуването от нови граници.

Още по темата
Украинският президент Володимир Зеленски настоява, че преговорите с Москва са възможни само след като всички руски войски напуснат напълно окупираните територии.

Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори в Беларус и Турция в началото на войната, която сега наближава края на деветия си месец, като Зеленски многократно призоваваше за лична среща с Путин - нещо, което Кремъл отхвърляше.

Преговорите забуксуваха, след като последната среща на делегациите, проведена в Истанбул през март, не даде резултат.

Русия обаче поднови призивите за преговори, след като започна да губи позиции от украинската контраофанзива на изток и юг през септември.

Руският президент Владимир Путин и други руски официални лица многократно са заявявали, че Съединените щати пречат на Украйна да участва в мирни преговори, в които няколко страни предложиха да посредничат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Фалитът наближава.Като огладнеете,не само ще си представите,ами ще лазите и молите за преговори.
37
3
 
10
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Лавров на преговорите в Анкара..."Русия не е нападала Украйна"? Искали да си преговарят със САЩ , но без участието на Украйна? Такава безмерна наглост са способни само от Кремъл! Щатите да накарали Киев да "преговаря"? Киев отдавна е казал своята дума за преговорите ... колкото и тези да се правят на "не разбрали"! Махат всичките окупатори от Украинските земи, плащат за всичките престъпления които сътвориха, и съд за военно-престъпниците! Този също влиза в списъка! Останалото е ...Груз -200!
36
2
 
10
 
! Отговори
Хоп преди 1 година
Днес бяха отказани годишната индексация на пенсиите на руските пенсионери. За справка сумата е равна на ракетите изстреляни днес. Т.е. за по-умните русофили, днес стреляме ракети, една година бедни пенсионери... Това е то, лош запад
35
1
 
7
 
! Отговори
Надупена Недоклатена преди 1 година
Песков Аз мога да си представя как ще измрете от глад даже тавариш Дзипин му е през оная работа за вас той си потрива хитро рачички за Сибир
34
3
 
1
 
! Отговори
Елон Фръц от Елхово преди 1 година
Тук някои хора говорят от името на Украйна, други от името на Русия.Никой от името на България, затова ще ви плескат със скротум в Европа, щото гледате другите, а не себе си. 30 години преход имате овци такива, хората през това време пуснаха интернет и се канят да ходят на Марс.
33
2
 
7
 
! Отговори
Кремавите тролове преди 1 година
Само да каже , че на всеки му идва времето. На тези ,които се радват на хорското нещастие идва първо! На тях, техните животи и техните ценни неща... Продължавайте да се радвате на пътя, началника гледа ...
32
3
 
7
 
! Отговори
Off преди 1 година
Колко безнадеждно е положението, тероризираме мирни граждани, нямат ток, топлина и т.н.. Много *** трябва да си ако си мислиш,ч е тези хора някога ще те харесат, симпатизират. С всяка една ракети печелят украински симпатизанти... Крайният резултат е ясен, само не се знае кога
31
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Сашев. Червената армия я видяхме, от "за 3 дена в Киев" до " дай да бягаме с 200 от Херсон"
30
5
 
1
 
! Отговори
Сашев преди 1 година
До 123Ще го пиша докато тъпите ви нациски кратуни не го проумеят,ако не ще ги разбием ще ви пратим при вашия лидер Адолф Хитлер,който като влезе Червена армия в Берлин си пръсна тиквата.Истината боли нали.
29
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Сашев. Напишиго още 100 пъти. Може и да изкараш малко копейки
28
2
 
2
 
! Отговори
Сашев преди 1 година
До До БобиПо законите на международното право,е незаконно да си нацист,да разпространяваш нациската идеология,да носиш нациски символи и да членуваш в нациски организации.
27
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
До Боби. Аре поспри с тъпите опорки за 8 години обстрелване на Донбас. Вземи намери в Гугъл снимки на Луганск примерно от 2020та , и после намери но Мариупол от 4.2022 и направи разликата. В Лугански няма никви поражения от артилерия или ракети , а в Мариупол няма здрава сграда. Луганск след 8 години "бомбандиране", му няма нищо , а Мариупол след 2 месеца "асвабаждаване" е сринат със земята. Не че очаквам да го направиш щото не те интересува, за тебе важно е кво ти казват от канал Пьервий.
26
3
 
4
 
! Отговори
Сашев преди 1 година
По законите на международното право,е незаконно да си нацист,да разпространяваш нациската идеология,да носиш нациски символи и да членуваш в нациски организации.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преговорите са част от военната стратегия, защо да не изпращат...
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски многократно призоваваше за лична среща с Путин --- само през решетка...
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като не можете да си представите преговори от чий зор само пращате емисари при Зеленски да го натискат за преговори? ***.
22
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Когато украинската армия влезе в Крим напролет" -- коя година ще е тази пролет? -- 2050 ? Украйна е напът да обяви фалит, от ес трябва да започнат да ги хранят безплатно.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Украинският президент Володимир Зеленски настоява, че преговорите с Москва са възможни само след като всички руски войски напуснат напълно окупираните територии." -- че то тогава за какво ще преговарят ? истински комик ...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ще си представите капитулация.
19
8
 
9
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Когато украинската армия влезе в Крим напролет, тогава много бързо ще си преставите преговорите и дори ще ги молите да не влизат и в Москва!!