Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО

Столтенберг: Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле
435
Войната в Украйна можело да се разрасне и да стане конфликт с НАТО
Снимка: БГНЕС

Войната в Украйна може да се излезе от контрол и да се превърне във война между Русия и НАТО, заявява генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю, разпространено вчера и цитирано от АП и БТА.

"Ако нещата тръгнат зле, може да станат страшно зле", казва той пред Норвежката радиотелевизионна компания. "Това е ужасна война в Украйна. Това е също война, която може да стане цялостна война, която да премине в голяма война между НАТО и Русия", констатира той, но добавя, че алиансът "работи всекидневно, за да избегне това".

Още по темата

В интервюто Столтенберг, който е бивш премиер на Норвегия, допуска възможността от разрастване на войната в Украйна и подчертава, че е важно да не се стига до конфликт, който включва "още страни в Европа и който да стане пълномащабна война в Европа".

Кремъл нееднократно е обвинявал съюзниците от НАТО, че на практика участват във войната, тъй като доставят на Украйна оръжия, обучават нейни войници и ѝ осигуряват военна разузнавателна информация. Вчера руският президент Владимир Путин намекна, че Москва може да възприеме, по думите му, доктрината на САЩ за изпреварващ удар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Да! Мобилизация на всички евроатлантици у нас и директно на фронта! Поне 50 000 деца на умни и красиви майки, гласуващи за евроатлантическото им бъдеще. Ще стане!
283
8
 
7
 
! Отговори
Юда преди 1 година
Удари дълбоко в руска територия и то основно на военна инфраструктура но не само ЩЕ Има и те тепърва започват.Усрия няма шанс при военен конфликт с Нато и това го знаят и малките деца. Гледам тук някви пак почват да *** кат атома но това е доказателство само за безсилие. Ако Путин имаше и малък шанс до сега да беше го ползвал но последствията за Русия ще са фатални меко казано та като няма кво пак плашим гар гите. Усрия за сега бива, но в дългосрочен и средносрочен план нещата никак не са ок:))
282
4
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
действително става страшно -представяте ли си Чечня и Бурятия срещу НАТО а може и Беларус да се включи
281
0
 
7
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
Зле, става по-зле. Ами хайде, че да дойде доброто най-после. Плашенето на гаргите отдавна не е професия.Първо ще ръждясат прашките на ония в бункерите, които отдавна си въобразяват, че само те ще оцелеят.
280
3
 
5
 
! Отговори
Свети Петър преди 1 година
Кой превари,той завари.Така е при ядрения удар.След него,който оцелее.Много сме, половината стигат.
279
6
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 304НАТО няма топките за директен конфликт с Русия...тъй като това е трета световна война...и този път Русия няма да се поколебае да използва ядрено оръжие....а и като гледаме НАТО ....бива го само срещу Афганистан Ирак и Либия....с адни талибани на глава не излязоха Русия щели да победят...смяяяяях
278
6
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 307Гоулем икономист си ве...щом отпуска ти обедняваш тъй като си в ЕС...и укропитеците тия пари не могат да ги върнат и ти и твоите внуци ще ги връщат....ще тънеш в мизерия следващите 30г....т.е.ще си умреш в мизерия...не че ти прави впечатление де....ти си се родил в нея.
277
5
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 315Според друго проучване евгоейлибералите (облизващи американски топки) най-често могат да се срещнат по гей паради и гей паритата.
276
5
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
До 321Мнооог добре знаем какво е фашизъм...проооооз...фашизмът има корени в Укропитеция още от началото на 20 век....може лесно да го прочетеш а не само да плямпаш...били са дясната ръка на нацистите през Втората Световна....ама се вземат много на серизоно и немците ги натикват в затворите тъй като започват да ритат срешу Райха...Може да прочетеш за националния им герой бандерков....все едно Германия да направи от Хитлер национален герой ...
275
6
 
12
 
! Отговори
Хххх преди 1 година
Че тя войната си е срещу НАТО...просто НАТО-то ползва укропитеците ...доставя им оръжия разузнавателна информация, сателитна информация логистика и прочие....така че войната е срещу НАТО...
274
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нато какво търси в окраина и защо изпраща оръжия?
273
1
 
15
 
! Отговори
Така преди 1 година
Сега, уточнете се там в НАТО и ЕС, че обърквате хората, които не могат да разсъждават сами и ви вярват сляпо. Русия страшен противник ли е или е пред капитулация и Зеленски си връща Крим?
272
4
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Аре мобилизация на евроатлантиците! Първа линия ги чака. Зад тях украинските запасняци, зад тях редовната украинска армия, зад тях полскит подразделения.
271
9
 
12
 
! Отговори
elo преди 1 година
това което не довършиха преди 30 години напълно да унищожат Русия Но да не бъде използвано ядрените сили иначе няма да има победители.Целта е не само както икономически но и във война с Украйна И нови нови конфликти ще създадат като Сърбия-Косово могат да включат и Полша с Трите Прибалтийски Републики( ако Русия продължава същият стил) нищо чудно и България, Чехия, Словакия по хубаво от това има ли ?---Нека славянските народи да се убиват - прекрасно, великолепно!- това цели Англосаксонската престъпна ***.
270
5
 
7
 
! Отговори
elo преди 1 година
Както лудият не го е страх от нищо защото е луд--така и престъпната *** наречена Америка знае че, Путин за разлика от Северокорейският лидер нямада прибегне към ядрен конфликt защото победители няма да има както и за човечеството ще е последната война.Забележете често казват-Ние не искаме война с Русия ( има се предвид НАТО ) даже недоразвитият Шолц поиска Путин да обещае,че няма да използва ядреният си потенциал. Защото целта е без ядрен конфликт да направят това което не довършиха пред
269
6
 
12
 
! Отговори
до ВЕЛИКАЯ РОСZИЯ преди 1 година
Бро , нали не си мислиш, че това със армагедона ще стане само ако Русия посегне към ядерните оръжия? Щото нормалните хора са наясно, че ядрените бомби и на едните и на другите трепят хора, ама вие копейкините, си баете само едно, и друга опорка нямате в *** си главици! Срашното щяло да е когато Русия посегне, а няма да е страшно ако другите посегнат ТАКА ЛИ БЕ Р3ПТ1Л???
268
14
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Сега е момента да изпратим нашата велика и мощна армия в помощ на украинските братя. Ще въоръжим нашите млади бойци с последния модел смартфони и ще ги пратим да громят разните му там "Бастиони", Циркони", "Авангарди", "Кинжали" и други вехти оръжия на руснаците.
267
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стягайте се!!! Тези хора са го решили- ще има бой!!! украйна угасна, а ОСАД не искат Русия да спечели операцията! Това е анонс няколко месеца преди действията. Всичкото това струпване на техника и жива сила около Русия е признак на война! Някой знае ли какво се случва в Безмер? Нито един журналист не се е заинтересувал... МОБИЛИЗАЦИЯ!!! Надявам се службите вече имат данните от устройството ми и локацията ми. Успех!!!
266
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според изследванията русофилите са главно по-ниско интелигентни и от селата.
265
10
 
12
 
! Отговори
ВЕЛИКАЯ РОССИЯ преди 1 година
Колко мечтатели има тук. Помечтайте си това ще ви остане. Всъщност се помолете ама предварително на Бог, Русия да не посегне към ядрените оръжия, че това ще е последното съзнателно нещо на всички на тази земя, който ще се разлети из космоса на парчета.