Лавров: Москва ще успее с търпение, ще постигне целите си на бойното поле

Киев да признае анексирането на четирите украински региона, за да има преговори
29 дек 2022 07:00, Анисия Иванова
189
Лавров: Москва ще успее с търпение, ще постигне целите си на бойното поле
Снимка: БГНЕС/ EPA

Москва ще постигне целите си в Украйна благодарение на своето "търпение" и "постоянство“, заяви руският външен министър.

"Убеден съм, че благодарение на нашата упоритост, търпение и решителност ще защитим благородните цели, които са жизненоважни за нашия народ и нашата страна", заяви руският първи дипломат Сергей Лавров в интервю, излъчено по националната телевизия.

Той повтори позицията на Москва, че за да бъдат възобновени преговорите, Киев трябва да признае анексирането от Русия на четири украински региона.

"Нашият абсолютен приоритет са четири нови руски региона", каза Лавров. "Те трябва да станат свободни от заплахата от нацификация, пред която бяха изправени в продължение на много години".

Понастоящем Русия не контролира изцяло регионите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие и Лавров потвърди, че това е крайната цел на Москва.

Лавров заяви, че макар Москва да иска конфликтът да приключи, Русия ще отдели време, за да постигне целите си на бойното поле.

"Ние не бързаме", каза той.

"Бихме искали възможно най-скоро да приключим тази война, която Западът подготвяше и в резултат на това отприщи срещу нас чрез Украйна", добави той.

"Ние сме търпелив народ. Ще защитим нашите сънародници, граждани и земи, които от векове са руски". /БГНЕС, АФП 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В речта си клоунът Володимир Зеленски каза, че милиардите долари, които САЩ предоставят на Украйна в борбата й срещу руската инвазия, не са благотворителност, а инвестиция в глобалната сигурност и демокрация. Кой ще върне тези пари все още не се знае.
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна няма нито топлина, нито светлина, но има ракети Пейтриът.
78
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Настоящият президент на Украйна е актьор и гей, който играе своята роля. Когато дълбоката държава вече не се нуждае от нея, тя просто ще изчезне. Очаква го тъжната съдба на Мартин Борман, който се опита да избяга от Берлин. В крайна сметка той ще бъде идентифициран само по зъболекарски картон, намирайки останките му в един от многото масови гробове.
77
2
 
12
 
! Отговори
Далеко от Русия преди 1 година
Добре, че нямаме нищо общо с тази изостанала и неадекватно войнствена държава - иначе сега щеше да има мобилизация и у нас!
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвременният Ирод Зеленски е готов да не остави камък необърнат от страната си, само за да остане жив и да напълни парите до дупка с пари
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е единственият начин с украинците, те са народ на предателите, те предадоха историята, вярата, приятелството, никой и нищо няма да ги преправи. Америка добре им проми мозъците, оказаха се предатели на генно ниво за обещанията на Запада, за дантелените ***. Нуланд призна, че пет милиарда долара са си свършили работата: скочиха по площадите, загубиха страната, хората, бъдещето
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Търпение,да, търпение и скоро няма да ви остане армия.
73
3
 
12
 
! Отговори
Не са в ред преди 1 година
Денацификация, благородни цели и подобни глупости, а в действителност бомбардиране и убиване на мирни жители и цивилна инфраструктура, изселване на местно население и асимилация!
72
3
 
17
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Абе тоз рузки цирков кон що не са го бракували,ами са го пуснали на поляната да цвили и да мята къчове?!Мразел многу хамериканците,а като го дадоха излегнат на шезлонгът в Хилтън,с последен модел Айфон,смартфон и часовник?!Дъщеря му родена и живее в Ню йорк,ама той с Пичкин омъгляват ли и ошарашват рузките и БГейските зомбита,че се борели с САЩ,НАТО и извънземните едва ли не?!Окрадиха Ватландия с трилиони и решиха да ги изсмучат от Украйна и да се изфукат колко са велики?!Тепърва ще има сеири!!
71
4
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами след като плановете за Блиц криг се провалиха на маскава и остава само търпението, търпение-което ще превръща част от Украйна в барутен погреб, където ще загиват и ще бъдат погребвани руски войници, търпение-което ще направи путинова раша най-изолираната и най-мразената страна в света, търпение-което ще върне руснаците във времената на Сталин и купонната система и докато светът се развива и гледа напред в бъдещето, крепостниците ще дълбаят дъното на своето блато под хомота на сатрапите си
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всегда побеждает тот, кто готов идти до конца. Всем хорошего и плодотворного дня", написал Рогозин.Рогозину сделали операцию 26 декабря. Как сообщал тогда его помощник, медики извлекли осколок украинского боеприпаса из района шейного позвонка. Операция прошла успешно.
69
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този отвратителен човек не разбра ли, че са разконспирирани в тяхната върхушка. Много обичат Русия, а чедата им са учили и някои живеят в САЩ и Европа. Какъв е изводът? Облагата и то в много размери. Няма как, в най-богатата на нефт държава, в многа населени места, да нямат път и ходят по калдъръм, както му казват старите хора, а върхушката да живее в охолства и в палати за десетки милиони долара.
68
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада бил подготвял тая война чрез Украйна, само не знам кой прави армия от 20 години, добре че Русия е една корумпирана и слаборазвита държава, та армията им е като държавата.
67
12
 
7
 
! Отговори
Новите руски територ преди 1 година
Новите руски територии. Анексирана територия е Косово, няма даже и референдум, само бомбардировки
66
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Убеден съм, че..."===Бяхте убедени, че ще превземете Украйна за по-малко от седмица. Войниците ви дори си бяха взели парадните униформи. Вече 10 месеца убедено буксувате.
65
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонименимам предвиТ, като си с килийно да не те вземат на работа да *** коментари.
64
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забелязвам, че русофилите изказват мнения, а русофобите заблашват с изтребване. Може би това е имал предвит Путин когато е говорил за денацификация. Може би наистина се е зародило обществоготово да те линчува само заради принадлежност и ценност.
63
6
 
25
 
! Отговори
АУУУ преди 1 година
И ЛАРРОВ ЗАГОВОРИ ЗА " ВОЙНА"?!??? НЕ БЕШЕ ЛИ ЗАБРАНЕНА ТАЗИ ДУМА В РУССИЯ?
62
7
 
4
 
! Отговори
Старата школа преди 1 година
Яко заработват момчетата за Нова година. Пишете, пишете.... Нали знаете за кучетата и кервана. Пък и *** да си, при положение че нищо друго не можеш, си е работа все пак.
61
7
 
21
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Болшевики, комунисти и русофили се лекуват с Чилийски антибиотик.