Киев съобщи за успешна атака срещу руската армия в Токмак

Информацията не е потвърдена от независими източници
5 яну 2023 08:00, Анисия Иванова
94
Киев съобщи за успешна атака срещу руската армия в Токмак
Снимка: БГНЕС

При нападение вчера са били убити или ранени 80 руски войници в окупирания град Токмак в украинската Запорожка област, предаде ДПА, като се позова на въоръжените сили на Украйна.

Говорителят на руската окупационна администрация на Запорожка област Владимир Рогов заяви, че украинската атака е била насочена срещу районната болница "Токмак", като каза, че са били убити военен лекар и няколко пациенти.

На снимки от мястото се вижда разрушена сграда, но информацията не е била потвърдена от независими източници, отбелязва агенцията. И двете воюващи страни често съобщават за тежки жертви от страна на противника.

Украйна съобщи за няколко масирани нападения срещу руски сили през последните дни, отбелязва ДПА. По информация от Киев при нападение срещу руско военно укритие в Макеевка в Донецка област са били убити 400 вражески войници, а при друго нападение в село Чулаковка в Херсонска област - 500.

От друга страна, Москва засега съобщава само за най-малко 89 загинали в собствените си редици във връзка с украинските артилерийски удари в новогодишната нощ. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Украйна. Скоро ще превземат Москва.
2
13
 
29
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
В Русия спешно откриват завод за черни чували.
1
18
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тия лъжат като след лов или риболов бе!