НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
10
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Анонимен 125. Обидно е за гейзерите. За истинските българи не е.
105
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 123. Не се наричай българин. Обидно е за нас българите.
104
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бабо Маро, убийци са руснаците. Спирането на помощта към Украйна гарантира само повече жертви. Защо не се примолиш на *** да спре войната? Изцяло от него зависи. Само, че вече направи 110 000 руснаци курбан и го е страх да си признае. Колкото до одита, такъв има и правят. Украинците се борят за оцеляване, нямат интерес да пестят пари от оръжия.
103
10
 
41
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Какво ще правят свинете от Евросъюза когато загубят воината с Украйна и западните прасета.Русия е велика и здраво насира нациска Украйна
102
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохлите панически бягат от Соледар по единствения останал път за бягство.
101
3
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
убии-ци спрете воината спрете оръжията и направете финансов одит на украинаискаме мир преговори и мир няма друго спасение млади хора умират всеки дензаради алчността на запада за печалби от оръжието
100
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 118 Русия никога не е печелила война сама,без съюзници.Чети историята.
99
15
 
5
 
! Отговори
Е, ТАКА Е- РУСИЯИ С. преди 1 година
Е ТАКА Е- ПИЯНИЦАТА- РУСНАК МУ Е СЕ ЕДНО ДАЛИ ЩЕ УМРЕ ИЛИ ЩЕ ЖИВЕЕ ! А ВИЕ ЗАПАДНЯЦИ СЕ БОИТЕ ДА НЕ БИ ЦЕНАТА НА БЕЛЬОТО ВИ И НА БЕНЗИНА ДА СКЪПНАТ С 1 СЕНТ ВСЛЕДСТВИЕ ПОМОЩТА ЗА УКРАЙНА !
98
3
 
24
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ама че сплотени сме...шни...ци. Ако не бяха заплахи от ес, че на този, който не помага на зеления или пък който има бизнес с руснаци ще му отнемат кинти, дали украйна щеше да има такава подкрепа? Нали измислят 1001 причини за да спестят, примери - Унгария и Полша, за да има за актьорчето
97
31
 
4
 
! Отговори
Шотландски боец преди 1 година
Време е за 28 нови независими Републики! Русия е все по-близо до разпад! Всеки го вижда и усеща!
96
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зорлем карат Русия да превърна СВО във Велика Отечествена 2.
95
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Урсула как ме дразни като излезе да дрънка глупости...
94
0
 
17
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Нещо повече, Руската империя имала 4 стратегически града, а именно Москва, Санкт Петербург, Одеса и Варшава! Тези 4 града са исторически изгради от Русия и нейните владетели!
93
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пичове не знам колко сте заблудени ама да говорите че НАТО били във войната и даже губили... Не сте със всичкият си, най-много бабите от пред блока да ви повярват. Даже и за трoловe не ставате!
92
0
 
15
 
! Отговори
reset преди 1 година
много нечистоплътно име usrala for de lainen пфууууу.
91
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 99. НАТО вече се е включило във войната, за сега само губи.
90
5
 
16
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Русия твърдо е решила, да си върне изконните загубени във времето територии, защото те се управляват от нацистки режими! Това включва Украйна, Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Молдова, които са руски от векове, а тези държавни дължат независимостта си на Русия! Факт!
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 97. Ха ха ха ... НАТО още не се е включило във войната, а вече оръжието е на привършване. Следва мобилизация. Гответе се.
88
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много елементарни хора пишат тука. Как си обяснявате, че най голямата ядрена сила в света Русия ще загуби войната.Не четете какво пишат *** , а мислете. САЩ са наясно , че Украйна губи войната , но не им пука. Разтягат локуми и изтощават икономиката на Русия и Европа за да останат само те супер сила.
87
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 година
може и обратното да беше хи хи хи