НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
2
 
31
 
! Отговори
Путин какво иска - преди 1 година
Путин какво иска го каза преди 14 години. НАТО какво искат, всички знаем. А защо гейовете се правят на глухи - ей това е загадката!
85
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Препоръчвам на русoфляка да се молят НАТО да не се включи реално в "специалната операция", защото" - Ako това беше приемлив вариант, щее да се е случло ...
84
5
 
21
 
! Отговори
тия клоуни... преди 1 година
Дотук не искаха мир и все бръщолевеха за 'Русия победена на бойното поле' - а сега мирише на яко шубе. Събудиха мечката и сега се чудят какво да правят, а!?
83
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците губят от Украйна, която е със западни оръжия и за да обяснят на матряла що така става, казват че воюват срещу НАТО. Само дето НАТО още не са дошли. Препоръчвам на русoфляка да се молят НАТО да не се включи реално в "специалната операция", защото ще наблюдават доста тежки за техните сърчица неща в реално време.
82
0
 
7
 
! Отговори
Размириса се на зеле преди 1 година
Абе селено-***, успокоявайте се взаимно, че нали сте сте изчезващ вид!
81
1
 
25
 
! Отговори
Ехаа преди 1 година
два амбриажа и една гинеколожка си чешят евроценностите.
80
17
 
14
 
! Отговори
вой на рашиски орки преди 1 година
На Путинофилите във форума им личи как им прескачат пейсмейкърите от ярост и злоба. Другари - не се напъвайте толкова, че да не дадете фира !
79
0
 
15
 
! Отговори
Слави отмъстител преди 1 година
Песента на Слави за Лена,показа на всички анти руски настроени българи,позволявайки си да гонят 70 руски депутати,да спират руската газ,да се опитват да пращат оръжие в Украйна, те ще бъдат презрени и подигравани от наще сатирици в тв.7/8.
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че това не го ли знаехте от начало? Санкциите вредят само на ЕС, а?
77
1
 
13
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До А К С И О М А че, по големи просяци от укрите няма, бе селски...да та и у аксиомата.
76
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощта за Украйна изчерпва военните резерви на страните от НАТО и ЕС. Това заяви генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг на пресконференция след подписването на декларация за сътрудничество между блока и ЕС. Той посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От фронта укрите се преместиха в 5-звезни хотели пред клавиатурите.Затова губят реално,но не и виртуално.Има вече униформи за бремнни укри.Марш на фронта!Вън дезертьорите!
74
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В руски сайтове имаше публикуван клип вчера на самолет, летящ от Магадан за М..... (в Сибир), където малко след началото на полета се отворила някаква врата. Клипът е сниман с телефон. Познайте как се държат хората? ...Съвсем спокойно, даже един спи. Изхвърчали няколко шапки, малко ръчен багаж. След 12 мимути самолетът се приземил по живо по здраво. За справка температурите на земята там сега стигат до минуе 50, даже минус 60градуса.
73
3
 
15
 
! Отговори
На свършок преди 1 година
Бе тоо... оружия хубаво,ама като гледам индианците са на свъшок.
72
23
 
16
 
! Отговори
селянин преди 1 година
ужас украинците обкръжиха руснаците в соледар и сега те масово се предават има 3000 пленени вагнеровци
71
22
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До До Алекс СССР рухна не заради Горбачов,а защото съветският икономически модел беше несъстоятелен.И Господ да управляваше СССР,нямаше да го го спаси.Путин и Медведев няма да спасят Русия от фалит.Икономическите закони важат и за тях.
70
23
 
19
 
! Отговори
А К С И О М А преди 1 година
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия и живот като в Северна Корея !
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да успеет ***,няма!
68
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Реалист...Европа ни е гейска действително,но заради това не смятаме да ходим нито в "рассия",нито където и да било.Смятаме да си останем у дома в България и да гледаме сеира на жълтопаветните грантаджии,който наближава неумолимо.Днес в Донбас,утре и у нас.
67
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И НАТО няма с,какво да се противопостави на Русия.