Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар

Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни, добави той
10 яну 2023 12:38, Нели Христова
214
Пригожин: Да бъдем честни, украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар
Снимка: БГНЕС

Руската паравоенна групировка "Вагнер" заяви, че води "тежки кръвопролитни боеве" за контрола над град Соледар като част от продължилата месеци руска офанзива за превземане на източната Донецка област в Украйна.

"В западните покрайнини на Соледар се водят тежки кръвопролитни боеве. Въоръжените сили на Украйна защитават достойно територията на Соледар", написа в социалните мрежи основателят на "Вагнер" Евгений Пригожин.

Свързаният с Кремъл бизнесмен, който попадна под ударите на западните санкции, отхвърли твърденията, че украинските сили масово напускат фронтовите линии в Соледар.

"Нека бъдем честни със себе си. Украинската армия се бие смело за Бахмут и Соледар. Съобщенията за тяхното масово дезертиране не са верни", каза Пригожин, цитиран от пресслужбата му в Telegram.

Соледар се намира на около 15 км от разтърсвания от войната град Бахмут, който през последните месеци се превърна в център на сраженията.

Превземането на Бахмут - град с предвоенно население от 70 000 души, сега е една от основните военни цели на Москва.

По-рано тази седмица Пригожин заяви, че Соледар е щурмуван "изключително" от частите на „Вагнер”, като каза, че те водят ожесточени боеве за административната сграда на града.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в късното си нощно обръщение в понеделник, че неговите войски устояват на "нови и още по-силни атаки" срещу Соледар.

Той каза, че градът е бил изравнен със земята по време на боевете. "Всичко е напълно разрушено."

Министерството на отбраната на Великобритания заяви в понеделник, че силите на Москва "вероятно контролират по-голямата част" от Соледар.

Публичната роля на Пригожин и "Вагнер" значително нарасна, откакто Кремъл изпрати войски в Украйна. Бизнесменът вербува затворници да се бият в Украйна, като обещава амнистия при завръщането им, ако оцелеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спор няма, сражават се хората доблестно в една напълно излишна и безмислена война за интересите на англосаксонците.
150
15
 
13
 
! Отговори
Въййй Чуьиеек!! преди 1 година
Пирожкин, викай чеченския диктатор на помощ, сам няма да се справиш срещу украинските лъвове.
149
21
 
12
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
битката за Соледар е към средата си, до края на януари там няма да има вече нито един руски ботуш, всичко се занулява планомерно от защитниците ВСУ, а на срещата в Рамщайн официално ще се оповести за пред всички че Колективния започва доставки на Леопард 2, Чалънджър2 и Абрамс А1, защото БМП тата от Запад вече тръгнаха към Украйна- Брадли, Мардер и пак щатското Страйкър! Ами да им е честито на рошките и лично на путинлан хахахаха
148
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно защото сме малко блато могат много лесно без да се напъват да ни експлоатират и вземат всичко което имаме - интелекта, ресурсите и това е. Колкото по лесно за тях толкова по-добре. Помнете ресурсите на земята са най-ценното нещо което претижава една държава. Сега се замисли кой експлатира нашите - американски, канадски, френски, белгииски, несмки, всякакви чужди фирми. Парите отиват там, в блатото остават малко колкото да не умрем от глад. Факт.
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха хара6истката армия- нацистки групировки, затворници и изнасилвачи и тук там някой мизерен пияница
146
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 151.Те отдавна ни експлоатират.Не може Южен поток,защото ще е руски,не може АЕЦ Белене,щото руснаците ще го правят,а това дали ние имаме интерес няма значение.Но видиш ли се оказва,че можело да се добива шистов газ в Добруджа и се чудят що не искаме,а кой ще го добива,компании от ФАЩ.Значи вместо да имаме евтин газ трябва да си разрушим най-плодородните земи.Вместо да имаме евтин ток трябва да купуваме от техния ТЕЦ.
145
17
 
22
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Няма окраинска армия ... Това е сбирщина от наемници ръководена от американски инструктори.
144
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНие сме малки и слаби държави на Балканите и не представляваме някакъв интерес.
143
21
 
13
 
! Отговори
Мъка преди 1 година
Руската армия стана за смях и подигравки.
142
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
помнете какво ще ви кажа - ФАЩ имат интерес Бакланите да се разпаднат и да могат да ги експлоатират. Очаквайте скоро проблеми в Сърбия, Македония, и БГ. Ние сме на ред след Урките. Помнете го.
141
4
 
8
 
! Отговори
американеца преди 1 година
да не забравям еи хилядите чужди наемници които с а врегиона въоръжени и подготвени от НАТО до зъби
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 147.Не им и трябва да го превземат.Руснаците си намериха място,където могат да си унищожат част от украинската армия.Защо да го превземат и украинците да се изтеглят в друг град и всичко да започне от начало.Украинците да се окопават,а руснаците наново да хабят снаряди,за да разрушават сгради и фабрики,щото там са се окопали урките.Е,тук си е вече разрушено и само чистене.Както Прогожин казва"Вие пращайте,а ние си знаем,какво да правим" така може още повече да почне да ги хвали.
139
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До r3v0lv3rКаква руска армия, бе? Хората от Украйна, близо девет години се борят срещу Киевската хунта, маса хора убиха или изчезнаха безследно Киевските бандеровци, след това местните хора в някои области, бяха принудени да хванат оръжията и си защитават областите и земята от зомбираните нацисти, Бандеровци, олигарси и чужденци!
138
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега взе ли го последно втората армия в света тоя митичен Соледар или ще го взема като Северодонецк в продължение на месец и половина всеки ден по два пъти?! :))) Руски миш ленца, жалка история сте - 10 хилядна паланка, наполовина на Своге, а оревахте орталъка. Кокошарник с поща. :))))) Тихо!!!
137
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците не искат да воюват, насилват ги да воюват, вече дори болни хора пращат да воюват, заплащват ги, че ще ги вкарат в затвора , а на бойното поле , когато изпаднат в критична ситуация, не смеят да се спасят, предавайки се на руснаците, за да не ги застрелят в гръб "своите"(или по-точно чужденците, които ги контролират), властта на Зеленски, се крепи на насилие, терор и всяване на страх! Защо Зеленски и олигарсите, не пратят тяхните деца на фронта?
136
13
 
13
 
! Отговори
крумски преди 1 година
Истината е че украинките са пешки,и участието им в голямата война е начертано. Жалко за животите им. Следват Полша,Румъния,Литва ,ЕС не проумява че с огромни държави като Русия ,ФАЩ, и Китай е макс офицер в шахматната им игра.
135
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че навремето учехме чужди езици и четем и гледаме различни медии, че да не се връзваме на лъжите и пропагандата ви! Укринците не искат да воюват, насилват ги, вече дори болни хора пращат да воюват, заплащват ги че ще ги вкарат в затвора , а на бойното поле , когато изпаднат в критична ситуация, не смеят да се спасят и предавайки се на руснаците, за да не ги застрелят в гръб "своите"(или по-точно чужденците,които ги контролират), властта на Зеленски, се крепи на насилие и всяване на страх!
134
7
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До r3v0lv3r Да РФ АРМИЯ индиректно е участвала с "отпускари" но да си кажем чесно Минск 1 и 2 се опитваха да напъхат обратно ЛНР И ДНР в Украйна. Но ЪКРАИНСКИТЕ ЕЛИТИ СПОНСОРИРАНИ ОТ САЩ И ВБ имаха друга задача. Меркел Най-накрая Призна каква е. Е след това след тази ОГРОМНА ЛЪЖА СКАЛЪПЕНА ОТ ЗАПАДА защо Рашките исаме да сдвярват на каквото и да каже запада? Бий по кратуната Тъ пи те Украинци докат най-накрая им дойде акъла вглавата и Почнат да пускат кръв на виновните политици!!!
133
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооооо, хубава Украйна, се превърна в Усссрайна и в гробища за славяни, Зеленски махай се!
132
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГОЛАТА ИСТИНА Е, ЧЕ ТЕЧЕ НАСИЛСТВЕНА МОБИЛИЗАЦИЯ-МОГИЛИЗАЦИЯ НА УКРАИНЦИТЕ!