Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики

От централната руска власт не коментират кадрите с дъщерята на Шойгу
11 яну 2023 08:00, Елка Василева
130
Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики
Снимка: архив, БГНЕС

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Още по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските олигарси поне си плащат. А украинци - олигарси и други, се изсипаха на безплатна издръжка по хотелите, особено у нас правителството ни продажно на ръце ги носи цяла година вече. Какво ме занимавате с богати хора, които имат пари и си плащат, като навред по света? След като нашата държава - мащеха вместо да помогне на собствените си граждани, изцежда от тях, за да дава на чуждите от Украйна!
78
7
 
9
 
! Отговори
До Солидар преди 1 година
Какви опити нещастни за аналогия правиш? Кой да "освободи" България? Нашата държава никога не е била част от Русиката федерация, за разлика от Украйна, която едва от вчера се води за първи път в историята си самостоятелна държава. И в която е пълно с руско население, на която бе забранено да говори и да учи на собствения си език, което бе убивано само на такава основа. Къде е положението на Украйна, къде - на България! Иначе имаме нужда да бъдем освободени от колониалната ни зависимост от ФАЩ.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде по света едно и също. В БГ какво е? Да не би богатия да нахрани бедния?
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде по света едно и също. В БГ какво е? Да не би богатия да нахрани недния?
75
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Руската олигарсия/партийна вихрушка/олигарси винаги са се деляли от обикновените крепостни роби. И на робите така им харесва. Живеят си кротко в калта, докато не ги могилизират.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В телеграм
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канали ЗОВ, ФОСФОР и др.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете телеграм. Там ще видите действителноста, такава каквато е. Има и много самокритика, което е похвално.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие водете враждебна политика и бъдете войнствено настроени към Русия после да не ревете че има патаклама значи ще ми бият шамари на мен аз ще гледам та и вие седете си на дупетата че сопата е яка
70
4
 
1
 
! Отговори
Битидаблю преди 1 година
Битидаблю, а какво става с успешното контрананастъпление? Контранастъпва ли, контранастъпва ли успешно армията на Юкрейн? Бягат ли панически путинските окупатори? Защо няма новини за контранастъплението?
69
3
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 1 година
Слава Кокаина. Парите са ми в джоба. Хич не ме интерсува простолюдието че мре
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че е телеграм че да гледаме малко руски новини реалната ситуация на фронта иначе се пукат да ни лъжат. Лъжат и мажат.
67
5
 
2
 
! Отговори
Абе преди 1 година
***, това е все едно капитана на кораба да се спаси пръв. А какво да кажат, и къде да идат украинските майки и съпруги, чиито мъже/синове са на фронта. И те ли да идат в европа като Зеленска да харчат по 40000 евро в бутиците?!
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че руснаците казват какво са завзели иначе няма да разберем с тая дезинформация тук
65
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той Соледар е покрит с трупове на украинци които са руснаци значи горе долу вярно ама украницец разказва че толкова трупеве техни има че никой не ги брои факт е Соледар е завзет има една част от донбас дето 8 години са се окопавали и подготвяли за тази война украинците нормално да е каша
64
4
 
7
 
! Отговори
ТестКит преди 1 година
до 61 От 10 месеца русНАЦИТЕ нападнаха държавата й, естествено, че ще отиде някъде другаде. Ако нападнат България и аз изпращам жена ми на безопасно място и оставам в родината ми да помагам. Ама ти сигурно, ще се евакуираш с жените. ***
63
6
 
4
 
! Отговори
Тик,так,тик... преди 1 година
Вместо да пускате подобни провокации напишете за ултиматума на Русия към остатака обкражени в покрайнините на Соледар Украински войските.Да се предадът до 24ч.иначе ще бъдат унищожени !!!
62
6
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Внушават на хората че Украйна печели, за да не потърсят сметка на правителствата си къде отиват всички милиарди. Всеки печели от тази схема.
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Украйна почива тук в луксозни хотели, а инвалидите са вече половин година без лев.
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Бахмут ще последва Соледар. Маринка вече е на 90% освободена от нацистите. Кучетата си лаят, кервана си върви