НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната

Няма белези Владимир Путин да обмисля промяна
10 яну 2023 13:48, Елка Василева
189
НАТО: Да не подценяваме Русия, показва воля да продължи войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна въпреки страданията, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото изявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.

Още по темата
Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг.

По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Столтенберг посочи, че днес по-важното е държавите от двете организации да осигурят оръжие за Украйна, отколкото да спазват правилата за собствените си запаси.

Руската война в Украйна сплоти ЕС и НАТО, посочи Шарл Мишел. Той отбеляза, че досега ЕС е осигурил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен заяви, че ЕС ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се подготвят нови санкции срещу Беларус и Иран заради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи ЕС вече е преодолял зависимостта си от руските енергоносители, като е прекратил изцяло вноса на въглища и 80 на сто от доставките на руски газ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
147 сата космата преди 1 година
ама нали искат равенство с мъжете, сега е време да покажат че са равни ;) ама не чувам феминистите да реват по тоз повод
125
1
 
3
 
! Отговори
Путин преди 1 година
е диктатор близко до Хитлер тва спор няма. Но истината не спира до тук. Работата е че никой не печели от таз война , освен военния комплекс на САЩ , така че нещата съвсем не са еднозначни. Никой няма интерес войната да продължи, дори Путин. Но ще продължи докато Байдън е президент, тва е положението
124
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната е най - красивото нещо. Отиват най - бедните и прости да се изтрепят. Какво по - хубаво нещо от това за свободния човек.
123
14
 
4
 
! Отговори
не на войната преди 1 година
Светът не е ли разбрал, че путин е с психически увреждания....докато е жив или на власт, войната ще продължи...докато стигне и до използване на ядрено оръжие. Слава на Копейкин,Нинова, Радев и сие---дано те да бъдат последните оцелели от ядрена война за да се радват на победата на путин-------------
122
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Глупости на търкалета. Никога жените не са воювали. Нито при славяните, а лще по-малко при тюрките. Няма случаи в българската история жени да са участвали в бойни действия. Никакви конкретни факти.
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веселине, не говори против жените в армията. Историята е доказала многократно, че жените са доста добри войни. Не забравяй че исторически изследвания доказват категорично че българката е била войн, равен на мъжете. Описано е по целия път по който са минали предците ни. Жалкота е че историците не го казват. С изключение може би на Маразов, който има цяла книга за това.
120
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не спазваме правилата за собствените си запаси в името на Украйна? Тоя не е наред. Със прашки и хартиени самолетчета ли ще отбраняваме границите на ЕС от всеки, който е решил да влиза? Как става тая работа? Аааа, сетихме се. Ще вземем няколко милиарда заеми и ще чакаме тати да ни купи... самолет, ама друг път! Нямаме пари за заеми. Имаме си оръжия и те са си наши. Освен това искаме войната да спре, а оръжията я продължават.
119
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йенс Столтенберг и за счетоводител не става! Един от най слабите лидери в Европа! А останалите (почти всички) алчноста го държи за гушата! Потънали сме в корупция и алчност, бюрокрация...а комунистите не спят! Те нямат морал, съвест, достойнство! Нямат и минало! И тоя ще ми разправя приказки за комунисти и как Русия....
118
30
 
19
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Където стъпи руски ботуш(или цървyл,ако няма ботуши),повече трева не пониква.
117
11
 
27
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Лицемерието е вродено за Сащ под който ботуш гравитира НАТО .До сега Русия ползва около 400000 хиляди за сметка на това Украйна постоянни мобилизации.Няккакъв измислен институт от UK дава около 100000 убити руснаци.Не споменават за около 400000 убити фашисти!!
116
12
 
31
 
! Отговори
Асан преди 1 година
2 жендари и 1 акушерка :)))
115
18
 
46
 
! Отговори
крумски преди 1 година
Бог да прости украинските и руските момчета които воюват за да забогатяват,и управляват *** от ФАЩ. Бог ще ги накаже. Това зло което те докараха на Европа нека им се върне хилядократно! А за нашите продажни корумпирани ***,където затриха народа български ,вечна анатема на тях и децата им!
114
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Четете книги Явно някакво специално издание са твоите книги...хахаха
113
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 132 Хахахаха...както рашистите стигнаха до Киев за три дни...***.
112
14
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам различна Европа! И европейците са за Европа без "атлантически ценности"!! М/у впрочем, Соледар падна! Войските бягат. Днес Соледар, утре и Бахмут!
111
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу вас Русия няма да има нужда да се ограничава и няма да ви бие с артилерия и танкове.
110
13
 
46
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Хайде стига масоннско лицемерие!!! Вие давате оръжие на Зеленски,Зеленски дава оръжието на Путин. Станали сте за подигравка и на снежните човеци вече.Аз във Френската армия бял човек вече не виждам.Тия ли ще защтитават Бялата раса.Или може би лилипутите южбоамериканци в Испанската армия? Освен това като видя жена в някоя армия и се нафекалвам от смях.Армия се прави от Мъже,които имат еднотипен расов вид,а не от сбор готованковци,които са станали военни,понеже били ,видите ли,безработни.
109
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои сте изобщо вие за да подценявате бе смешници? Не сте в позиция да подценявате защото военно Русия е многократно по-силна от вас събрани заедно и ако трябва да бъдем честни в случай на истинска война сте заминали на оня свят за 10 минути точно.
108
14
 
45
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Днеска е годишнината от англо-краварските бомбардировки над София ! Българинът е колил и трепал западняшки подживотни още от средновековието и пак ще го прави може да се гордеем че сме били срещу запада само и винаги трябва да бъдем так ,ако искаме да оцелеем !!
107
9
 
31
 
! Отговори
тодор живков преди 1 година
В САЩ все повече стават недоволните от създалата се ситуация в Украйна и продължаването не води до нищо добро . Повдигат се мнения на водещи фигури от Републиканската партия да се реши конфликта за 10 дена, с което ще се намалят жертвите на воюващите страни , а и финансовите загуби ще са по- малко .