Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики

От централната руска власт не коментират кадрите с дъщерята на Шойгу
11 яну 2023 08:00, Елка Василева
130
Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики
Снимка: архив, БГНЕС

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Още по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
16
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това на снимката ли е руския политик на луксозна почивка? Западната пропагандна машина падна толкова ниско, че просто вече бълва помия, без да мисли.
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях в залата! Зеленски като изобщо не е в Украйна - излъчва четения на спуснат текст от Холувдско студио със заснети наведнъж десетки серии по зелена тениска.
37
6
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 1 година
напълно си прав. Лозунгът е ясен---Който е с Русия, винаги в крайна сметка е на просия.
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божке, що за материал? У нас цяла година гледаме богати украинци по морето и останалите курорти в скъпи джипове. Те сигурно воюват онлайн. Като се заплетете в калчищата на евтините изпълнения, сами се излагате.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе няма ли кой да ви смени с някой по-печен мошеник и пропагандатор? Само излагате шефовете си. Що за снимка сте сложили при това заглавие? Толкоз ли не можахте да намерите някой истински компромат?
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правят путинистите във вражески държави
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде им е великатa лилава армия, що трябваше да мобилизират не знам си колко хиляди души?
32
4
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
А защо говорителката на украинците да не е в Париж?! Не украинците разправят колко мразят запада и публично дискутират по обществените телевизии 1 и ТНТ, че ще го унищожат с АБ и как да стане това най-ефективно. Да не говорим, че е Европа е пълна с украински бежанци заради войната която русия започна.
31
2
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАА преди 1 година
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ Точно това заслужават. Да падат и гният като зрели круши, докато далновидните им лидерчета си живеят живота. Да пускат втората мобилизация, че ми се гледа сеир.
30
2
 
21
 
! Отговори
@ @ @ преди 1 година
Всеки с няколко мозъчни клетки в кратуната ще си бие камшика и няма да се бие заради болните имперски мераци на кремълския дедо !
29
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредната западна ПРОПАГАНДА!
28
8
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Германия... Без руския петрол и газ, сега нямаше да е това което е.
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа, а то щот говорителката на Украинското министерство на отбрана не беше в Париж на нова година?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е един от малкто аргументи, които ме успокояват, че ра6истите няма да се осмелят да пуснат атомна бомба в Европа. Родата им щъка из Германия, Швейцария, Холандия, САЩ.. колкото и да разправят чи ни мразят. Макар, че знае ли човек, руснаците са жестоки, може и да ги пожертват.
25
1
 
16
 
! Отговори
Така е преди 1 година
За един брадва за друг сватба, едни залягат в окопите за да продължат други да им яздят семействата
24
1
 
29
 
! Отговори
А не, бе преди 1 година
Дъщерите на Путин са в Швейцария. Жената на Песков обикаля гръцките острови. Да не мислете, че синовете им ще залегнат в окопите?
23
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 2014 нацистите в украина под ръководсто на юсей(взимт за роби руското население ) правят бункери до 10м железобетон по цялата линия на ЛНР и ДНР с Украина а СОЛЕДАР СТАНА И ПОЗЕМЕН ГРАД !!! Но и го взеха въпреки че там са и намниците на НАТО - ЗНАЧИ както каза Меркел всико се правело за да се разбие Русия на части както Югос-я и след това !!по малки части да завземат РУСИЯ или нейните природни ресурси
22
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Прав е #3 Затова след смъртта на Сталин, всички управляващи, и на изток и на запад се опитват да го очернят.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе болшевики рашисти, какво да се коментира това е комунизма на яве
20
2
 
6
 
! Отговори
Ямуксикли преди 1 година
Същите кат нащи aмчьказлиии...