Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики

От централната руска власт не коментират кадрите с дъщерята на Шойгу
11 яну 2023 08:00, Елка Василева
130
Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики
Снимка: архив, БГНЕС

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Още по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А американците въобще не се биха за интереса на техните милиардери в Ирак ама въобще не е така всичко което казвате може да бъде казано и за САЩ само трябва да се сменят имената
58
5
 
3
 
! Отговори
Честита преди 1 година
победа в Соледар на руските войни. А вчера по новините в Нова обясняваха как Соледар е покрит с трупове на руски войници. Тази западна пропаганда се оля тотално .
57
4
 
7
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
И!? Зеленска никога не е казвала, че европа е лошо място! Никога не е твърдяля, че "загниващия" капитализъм не е място където да ходиш и да почиваш! Докато вие путинофилията постоянно го правите! Постоянно ми ревете как долара бил нал-лошата валута в света, как еврото още малко и щяло да фалира и в същото време отказвате да ви плащат в руски рубли! И не стига това ми няма рсканк в цяла русия дето да предпочете москва пред Лондон примерно! Дори тираните ви искат в "загниващия" капитализъм! Що!!??
56
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олена Зеленска пък всяка седмица я засичат да пазарува някъде в Европа! Тя е от 10 месеца на почивка..Преди Коледа в Париж, този уикенд на Кудам в Берлин е засечена..в най луксозните магазини да мода!
55
8
 
9
 
! Отговори
.!. преди 1 година
Та я пак путинофилията тука да ми оябсни как челия свят искал да живее я в рашистан я в северна корея!? Не за друго ми дори самите руски тирани и децата им искат да живеят в загнилия капитализъм! Що така бря!!!??? Нал рашистан беше рая на земята!!!??? Да ви се невидяло и на продажните путинофили!!!!
54
4
 
4
 
! Отговори
ПАТРИАРХ МАСКОВСКИ преди 1 година
ОЩЕ В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО ВСЯКА ЖАБА ДА СИ ЗНАЕ ГЬОЛА -ЕДИН НА ДУБАЙ ДРУГ НА УКРАЙНА
53
3
 
10
 
! Отговори
МАЙ преди 1 година
ЩЕ ИМА ОЩЕ СКОРОПОСТИЖНО ЗАМИНАЛИ СИ ОЛИГАРСИ.
52
5
 
21
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
руснаците не се бият за интересите на страната си а за интересите на руските милиардери , кото искат да сложат ръка на кроинските енергийни резурси и подземни богатства кто пригожин който иска да налапа въглищата на Донбас и пр руски олигарски
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какво се чудите , цялата риторика за злият запад си е само за вътрешна употреба .Я провере къде са учили и живеят децата на руските вождове като Лавров,Песков,Путин и т.н. . В същият лош и зъл запад
50
4
 
21
 
! Отговори
Така са свикнали преди 1 година
Съвсем нормално за руския свят - робите в окопите - господарите на масата!
49
8
 
5
 
! Отговори
.. преди 1 година
за всички "интелектуалци" надолу- откога Дубай е обявена от Русия за западна или вражеска държава ?! за един интелектуалец прЕАтел питам?!
48
6
 
13
 
! Отговори
Л. Коларов преди 1 година
И защо пък трябва да умират руснаците , заради Путин и неговите другари? Нека Нинова, Радев,Костадинов и още десетки българи да отговорят.
47
4
 
17
 
! Отговори
Къде е проблема?! преди 1 година
300 000 мобилизирани се бият в окопите в името на господарите си , за да могат да си живеят живота по неприятелските курорти!
46
11
 
9
 
! Отговори
До Лена преди 1 година
Че защо чак в швейцарските курорти? Нима не ги гледаме ежедневно вече цяла година богатите украинци как самоотвержено воюват от нашето Черноморие и останалитге ни курорти? Статията е пореден тип "една жена каза", докато тия ги виждаме лично.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така трябва да вземат гражданството на заврения зет Пепеляшко, затова че продаде Нефтохим на гуйловци, както и други активи. И да си отива с Бойкикев, Свинаря и т.н. при тях
44
2
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Че то си има *** материал за окопите, а тези които са ги въседнали си живеят живота!
43
9
 
5
 
! Отговори
Лена преди 1 година
а ще кажете ли за украйнчетата в швейцарските курорти където и в тяхните групи ги плю ят или само за най- рутинното нещо, а именно руснак в дубай ще пишете?!!?
42
1
 
5
 
! Отговори
До до 44 преди 1 година
"Каво значение има къде е Зеленски." - - КаВото значение има "информацията", дадена ви от тази "статия".
41
1
 
5
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Изпълнителите на поръчките показват само колко са неграмотни и елементарни, точно като поръчителите си. Да плащаш за подобно изпълнение на пропагандна поръчка - направо си вътре. За толкова време не можаха поне десетина свестни журналиста да намерят, които да пишат барем грамотни заглавия и статии и да не стават сами за смях. Да не говорим за наетите тр о лове, които освен цинизми - научени десетина квалификации, понеже до там им стига пипето, друго не могат да се сетят да напишат.
40
4
 
11
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Каво значение има къде е Зеленски. Въпроса е, че той е един от основните хора, поради които Украйна все още се държи и има реален шанс да удържи земята си. Интересно ако турция изведнеж запретендира за реазни бивши части от османската империя, пак ли ще си готов да им ги "върнеш" ?