Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики

От централната руска власт не коментират кадрите с дъщерята на Шойгу
11 яну 2023 08:00, Елка Василева
130
Руски политици публикуват снимки от луксозни почивки, отнасят критики
Снимка: архив, БГНЕС

Снимки на руски политици, които почиват на далечни места, бяха публикувани, докато инвазията на Русия в Украйна продължава, а обикновените граждани се борят да живеят нормално в условията на военновременна икономическа ситуация, предаде ДПА.

Още по темата
В петък Денис Долженко, член на местната власт във Вологодска област, публикува снимка в социалните мрежи, на която се вижда как той е на плажната ивица в Дубай.

Внимание привлече и друга снимка, на която Долженко е заедно с Ксения Шойгу, дъщерята на руския военен министър Сергей Шойгу, като според руски медии и тази снимка е била от Дубай.

По този повод губернаторът на Вологодска област Олег Кувшинников написа в "Телеграм", че докато сънародниците им рискуват живота си и защитават интересите на страната, някой смята за допустимо да почива в луксозни курорти и да съобщава за това в социалните мрежи.

От друга страна, никой от централната руска власт не коментира кадрите с дъщерята на Шойгу.

Наскоро друг руски политик ядоса сънародниците си с новогодишно поздравление. Във видео се вижда как Максим Василев от Курска област, която е на границата с Украйна, пие коктейли на бар на плажа в Мексико и пожелава на всички "много пари и добро настроение".

По разпореждане на руския президент Владимир Путин около 300 000 мъже бяха мобилизирани миналата есен за войната в Украйна. Стотици хиляди руснаци пък избягаха в други държави от страх да не бъдат призовани да се бият и бяха наречени от руската пропаганда "предатели на родината".
(БТА, Анелия Пенкова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски мобилизира и деца на 16 г.Самите украинци са публикували мобилизационната заповедХитлерюгенд
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е,че много руски олигарси почиват в свръхлуксозни места и въобще не се интересуват от войната,щом не засяга техните интереси.
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера едно руско издание писало, че трябва да се приключи с "нацисткото недоразумение България" и страната ни трябвало да се раздели между Русия, Сърбия и Гърция. Северната ни част, заедно с Варна, Русе, Плевен и Търново да става част от Русия. Западната част със София, Видин, Перник и Благоевград да става част от Сърбия. Южната част с Пловдив, Стара Загора, Бургас и Хасково да е към Гърция. Грешка бил допуснал Сталин като не ни ликвидирал през 1945 г. Това ни готвят кремълските ненормалници.
16
12
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Всички политици по света са едни и същи! Бербок с темата мазна коса в Харков видяхте ли я, гнусна е! Немита. Сина на Байдън хласка жени под наем и взима наркотици, Борис Джонсън си прави секс партита с наркотици, премиерката на Финландия дъни яко водка и прави лудории с чужди мъже, нашия Кирчо не слиза от черешата за останалите да не говорим, Байдън старши говори с извънземни, във Ватикана са пристрастени към малки момченца, в Европа садо мазо е съвсем нормално, за украинците въобще мълча.
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "ОРКЕСТЪР ВАГНЕР СВИРИ И УКРИТЕ ИГРАЯТ. РАЗБЯГАХА СЕ КАТ ПИЛЦИ УКРИТЕ" . Вчера публикуваха, че самия Пригожин признава, че украинците се бият смело. А ти, драги продължаваш да държиш на зададени отпреди 6 месеца упорки. Проверете си инфото, не ви ли сменят упорките?
14
20
 
6
 
! Отговори
Пояснение преди 1 година
,,Вагнер не са немници а доброволна воена организация която съдейства на редовната руска армия и са под нейно командване..Наемниците са при Зеленски от различни държави вкл.и мюсюлмански обучавани от англйски и американски инструктори и в страни от НАТО.Те са на договор срещу заплащане.Реално в Украйна НАТО воюва с Русия .Целта им е да разбият руската федерация ,както разпарчетосаха но с мирни средства СФРЮ и част от бившата СССР. Разделяй и владей Малки държави ,които англоамериканците могат лесно да контролират ,както и да експлоатират природните им богатства.
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елита е на почивка него и приближените им мобилизация не ги лови. Така е върхушката на Русия която предизвика тази война гледа това по телевизията от дълечни земи в скъпи курорти а обикновени руснак отива за пушечно месо в земите на своите братя до преди украинците.
12
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно укрите не правят същото.Онзи Арестович преди месеци се беше снимал по хавайска ризка.Зелето все тънко облечен си се показва.Жена му редовно е по магазините на Запад...
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пияница мистик Кремъл иска ИЗТОЧНА ЕВРОПА, не само Украйна!
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пич Бай ти Тошо късал ли е нещо на Владко за голите комсомолски хора? Тъй де, ако имаш инфо...дай?
9
4
 
21
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Вижте, тук скандала е не, че почиват в луксозни курорти и си живеят като царе на държавана заплата. Тук скандала е, че го афишират. Това ги притеснява упвалвниците в Русия. Винаги е било така, и при нас бай Тошо навремето е късал пагоните ако някой около него е демонстрирал пред просолюдието луксозен живот. Те пак са си живели по вилите, ловните стопанства, почивките по чужбина, но просто народеца не трябва да ги вижда тези неща. Та така е и в путинова Русия. Нищо ново.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вагнер.. Магнер, колко наемници си оставиха кокалите на фронта?
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На един загинал руски мужик от Подмосковието се падат 625 утилизирани буряти, якути, чеченци...Хитър е тов Путттлер - прави едновременно със "СВО" и етническо прочистване на териториите си...
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като, че ли в България е по различно? Липсват само военните действия, но борбата за преживяване си остава!
5
7
 
24
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
За мужиците - нови бели лади (ГРУЗ 200), за начальството луксозни почивки в "омразния" Запад...
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да му мислят тези които загиват в Украйна,...без да знаят...ЗАЩО.....
3
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОРКЕСТЪР ВАГНЕР СВИРИ И УКРИТЕ ИГРАЯТ. РАЗБЯГАХА СЕ КАТ ПИЛЦИ УКРИТЕ ПРИ СОЛЕДАР. СЛАВА РОССИИ!
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова нещата в Украйна се проточиха.Такива елементи Сталин ги пращаше моментално на фронта.Затова всички трепериха и се страхуваха от него.Путин е ала бала,мекушав и затова така се получава.
1
5
 
40
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Мобилизират се само бедни мужици. Богаташите са друга работа.