Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим

Шест са били свалени от ПВО, а 4 – с електронни средства
1 мар 2023 17:07, Елка Василева
177
Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия съобщи, че е свалила 10 украински дрона при опит за "масирана" атака срещу нейните обекти на анексирания Кримски полуостров ден след подобно нахлуване на няколко безпилотни летателни апарата на руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва - нещо, което се случва за първи път.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
8
 
! Отговори
до 133 преди 1 година
има линк как теглят танк на буксир на красная площад
119
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
НЯКОЙ ДА ДАДЕ ЛИНК ДА ВИДИМ КАК СА ПЛЕНИЛИ ЛЕОПАРДА РУСНАЦИТЕ.
118
6
 
5
 
! Отговори
Turkiye преди 1 година
Байрактарите помогнаха когато трябваше. Сега с тея ирански кошници Украйна ли ще превземеш. Путин иска да купува дрони, ама няма кой да му продаде освен иран. Та за това са най-добрите. Кат няма риба и рака е риба. Но как да го обясня на тебе като си копанарин
117
6
 
1
 
! Отговори
Turkiye преди 1 година
нали така бан тус тан ец, иранските дрони са най=добрите. Всички се редят на опашка да си купят ирански дрони. Ананъ сикеим оруспучоджук
116
5
 
3
 
! Отговори
Хахахх. преди 1 година
Чи как тъй? Амчи защо другите дронове от вчерашната атака взривиха аеродрома в Ейск и нефтобаза на Роснефт, а в Брянска област взривиха сграда-център на ФСБ, а у Крим всички свалени? Хахаха. Там в Крим не гърмяха ли до небето авиобазите Саки и Балбек с десетки самолети и хеликоптери за които руското командване обяви че гръмнали заради топлото време и неправилно съхранение? Хахаха. А какво с руския антирекорд при Угледар, че цял свят се смее, а руските военкори плачат? Хахаха.
115
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До Изненададай линк да видим къде са го пленили
114
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
А ДАНО Е ИСТИНА!!! СЧИТАНО ОТ 1 МАРТ 2023-ТА КОНТРА ОФАНЗИВАНА НА УКРАЙНА ЗАПОЧНА И ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО ЗЛЕ ЗА ПУТИНОКОМУНИСТИТЕ В УКРАЙНА С ВСЯКА СЕДМИЦА СЧИТАНО ОТ СЕГА!
113
5
 
3
 
! Отговори
Turkiye преди 1 година
Извинявай , ама да сравняваш една НАТО Армия като Турция с Иранските мюфтии, показва колко си заблуден. Ти пишеш просто нещо да има. А възоснова на какви данни твърдиш, че иранските дрони са по-добри? Поредния Zадник, ясно разбирам те. Про-руски, следователно Иран дава оръжие на русия и са по-добри от турските, които дава на Украйна. Умника мамин
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой ми като сте отворени сега според Мосад сте 157000 по-малко,а щом ревете за танкове и самолети при положение ,че украинците имаха около 2000 и още 400 им дадоха ти си смятай километрите,ама щом е така и трябва значи и армия ще трябва ,а тя от къде?
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 110 И защо си мислиш,че са украинско производство.Най-вероято,ако са завода да отиде във въздуха,а с тия дронове е ама бала и руснаците си ги свалят без проблем.Ама се връща всичко,пък и в Крим военни цели са обект на тая атака,ако е така добре,ако не е На Банкова да си затварят прозорците да не влезе някоя ракета.
110
0
 
3
 
! Отговори
до Космонавт преди 1 година
Дано да си прав за Англия. Но онази събирачка на 9-те в Полша ме кара да се съмнявам за верността на данните ти за България.
109
3
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 121 Само да добавя, ние българите не сме предвидени за умирачка, война няма да видим. Данъка ни е около 5% (ще го постигнем само с лудите които се нахакаха с фъшкините на СЗО) което е нищо работа, за сравнение - в Англия трябва да изтребят около 85% от населението си.
108
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 122 - Не са по-добри. Са стотици пъти по-евтини. За цебата на 5 турски, ще покриеш небето над Украйна ...
107
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иранските дронове хем са по-евтини, хем са по-добри от турските.
106
5
 
4
 
! Отговори
108 до Космонавт преди 1 година
Аз съм спокоен, даже ми е забавно. Други са нервни и екзалтирани, чак не знаят какво пишат. Пък ако ние започнем да се прегрупираме, работата няма да е добре. Защото означава, че ще съм на някакви позиции, вероятно заедно с теб и вероятно в редиците на "доброволците", заместващи безследно изчезналите укри.
105
2
 
18
 
! Отговори
Изненада преди 1 година
Полски екипаж пленен заедно с леопарда си. :-)
104
5
 
17
 
! Отговори
Хаирлия да е! преди 1 година
Първият леопард падна в руското сафари.
103
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обективните данни от новините по свободните медии днес - освен редовните 700-800 души, НАТО е загубило и 20-тина дрона над Русия. Без въздушното нападение да постигне нищо. Но явно за тролеите на Посолството самото навлизане на нещо летящо от Украйна над Русия, вече е велика победа. Няма лошо, с такива победи Украйна, а целия Запад ги очаква много светло бъдеще:)))
102
5
 
13
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Догодина на 24.02 ще отбелязваме две години от началото на войната в Украйна и двадесети пакет санкции срещу Русия. Тогава може би Урсула. Барозу, Шолц, Макрон и т.н. може да се позамислят дали си струва вече да се преговаря за мир. А Зеленски пак ще приказва това, което се очаква от него.
101
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 114 По руската телевизия ли го е казал?