Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим

Шест са били свалени от ПВО, а 4 – с електронни средства
1 мар 2023 17:07, Елка Василева
177
Русия: Отразена е масирана украинска атака с дронове срещу Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руската армия съобщи, че е свалила 10 украински дрона при опит за "масирана" атака срещу нейните обекти на анексирания Кримски полуостров ден след подобно нахлуване на няколко безпилотни летателни апарата на руска територия, предаде Франс прес.

Още по темата
"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в района на руската столица Москва - нещо, което се случва за първи път.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 108 Спокойно, скоро пак ще се "прегрупирате".
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна срещата между другаря Си Цзипин и президента на Белорусия Александър Лукашенко.
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете, какво е казал Зеленски?Да ходят да се бият с Русия ,американски жени и мъже ,като тях
97
1
 
2
 
! Отговори
до 92 преди 1 година
До хаюха гледай само да не ти секне, вредно е!
96
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските Андрешковци, май ще зарежат краварите в руските блата.
95
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина ме респектира фантазията на евроатлантиците или на този, който им пише опорките. Днес руснаците казаха за няколко свалени хвърчила над руска територия, без нанесени никакви поражения. И във форумите започнаха смазващи победи в големи танкови битки, настъпления на няколко фронта, десетина украински бригади в Подмосковието, масови бомбардировки до Владивосток ... С две думи - евроатлантиците са готови за успешни автори на фентъзи романи. Или пък за психиатрията.
94
9
 
18
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Русия възстановява разрушеното в освободените райони. А САЩ нямат нито една възстановена държава. Нито Афганистан, нито Ирак, нито Сирия, нито Либия. Откъдето са минали, са оставили само трупове и разрушения.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да напомня на еднорозите,че писането на коментари не променя реалността ;)
92
7
 
12
 
! Отговори
Б. Джонсън в Бахмут преди 1 година
Вагнеровците разгромиха украинска част край Артемовск (украинско име - Бахмут), кръстен на бившия британски премиер Борис Джонсън. Бойците показаха трофеите, спечелени по време на боевете за южните подстъпи на Артемовск. Сред тях е знамето на поделение от елитната 24-та отделна механизирана бригада от Западна Украйна, на което пише: Поделението на името на Борис Джонсън."
91
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
103 то на стадиона всичко беше или платено или насила
90
19
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Каква стана ,бе? От 70 километрова танкова колона, да пият кафе в Киев, сега Кремъл се хвали, че отразили атака , та даже и близко до Московиеро ??? И това е само началото! Къде е Бункерният Карлик, да каже че всичко върви по "план"! Трябва и един безпилотник да прескочи и до Лужники, когато екзалтирана хипнотизирана маса ръкопляска на един военно-престъпник.Па дано се събудят крепостните от летаргията!
89
7
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
До Анонимен 100: Не губи надежда, другият път може някой украински дрон да оцелее.
88
13
 
8
 
! Отговори
Масирано сваляне преди 1 година
На практика се е случило масирано сваляне на украински дронове.
87
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другият път ще успеят....
86
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме речта на големия-малък вожд Акащ-в-Бункер. Да живей!
85
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо, украинците се държат като хулигани, иначе членове на клуб по ТНТМ от соц-а. Самоделки със иначе сложна араратура, съветски платформи от 80-те, много ентусиазъм и показуха, малко резултат. Същински руснаци. За какво им трябваше всичко това? Добре си живяха и пиеха водката заедно! Свобода! Демокрация! А елате у нас да й се радвате. Нищо особено, едни балони и много бачкане.
84
0
 
11
 
! Отговори
До 91 преди 1 година
В Донбас има градче с име Ню Иорк
83
15
 
10
 
! Отговори
Контраатака в ход преди 1 година
Русия близо до Угледар загуби най -голямата танкова битка от началото на войната в Украйна, като загуби повече от 130 единици бронирани превозни средства. През последните три седмици руската армия, опитвайки се да напредне в защитните въоръжени сили на Украйна, загуби повече от 130 единици бронирани превозни средства. Това е написано от New York Times, като се позовава на представители на украинската армия и техните собствени кореспонденти на фронтовата линия.
82
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крим гори
81
17
 
11
 
! Отговори
хаюха преди 1 година
страшно ми е кеф когато руснаците ядат бой ,направо получавам оргазъм