Сблъсъкът между дронa на САЩ и руски Су-27 - публикуваха видео

Единият самолет изхвърля гориво пред безпилотната машина
Обновена: 16 мар 2023 14:31 | 16 мар 2023 14:31, Елка Василева
188

Пентагонът публикува видеозапис, запечатал момента на вчерашния сблъсък между руските изтребители Су-27 и американския дрон MQ-9 Reaper над Черно море.

Още по темата
На записа се вижда как руски изтребител изхвърля гориво в близост до безпилотната машина, непосредствено преди тя да започне да пада.

На кадрите се вижда и разклащане на камерата, вероятно от съприкосновението между двата изтребителя и дрона.

От ВВС на Съединените щати съобщиха, че разсекретеният видеозапис е монтиран заради дължината на кадрите, но показаното е в хронологичен ред, посочва БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотално абсолютен фалшификат. Само от турбуленцията тва дронче нама да знае на кой свят е па то не мръдна и с милиметър и витлото си цяло
119
8
 
6
 
! Отговори
...до статистик преди 1 година
Кой казва, че е забранена зона? На стотици километри от руска територия.От къде на къде руснаците ще казват кой къде да лети или да плава на стотици километри от границите им? Когато руски самолети се приближават на километри от например Аляска американците трябва да свалят летящите им кошници ли? Това е несериозно! Сега за това великите руснаци овъртат като ощипани моми!
118
10
 
5
 
! Отговори
... преди 1 година
Вие русфолите освен проблеми с мозъка май имате и с очите, не виждате ли че след второто приближаване на руския Су27, ясно се вижда че едното витло е повредено. Какво ми разтягате локуми, че бил паднал от пръскането с гориво. Не че това не е нарушение на международната право. Все пак инцидента става на стотици километри от руска територия.
117
5
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ами да, вижда се, че е искал само да го залее с гориво, но от много напъни му е закачил витлото.
116
4
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 1 година
Голяма шумотевица да няма нищо. Ако пиндосите си бяха държали тенекето на земята , нищо нямаше да му се случи. А това, че умишлено са навлезли в забранена зона (за която официално са информирани), си е чиста проба провокация, за да изпробват реакцията на руснаците. Е, изпробваха я, и сега няма за какво да мрънкат!
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""разузнавателна мисия" има ЮС дрон в Черно море в международно въздушно пространство?" - Лети към Крим и се опитва да засече активност под водата, да прехване радари и всякакви телекомуникации, които просто не достигат до сателитите. Или ти си държиш на теорията, че просот си лети и нищо не прави. Като някаква птичка. Ок. Вярвай в каквото си искаш.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Клеций II - и с коя част на самолета е увредил единствено перката, без да разнебити тотално безпилотника? нали знаеш с каква скорост се движат изтребителите? искаш да ми кажеш, че руснаците са страшни въздушни асове и самолетите им са топ, за да изпълняват тази маневра, без да се освиткат и самите себе си?
113
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янките забавят но не забравят , извикаха руският посланник , а в Кремля се чудят как да увъртат .
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 119 - Появи се новина, че Путни бил купил 1 млн. балона и щял да ги пуска над Украйна .... Да си хабели ракетите :)
111
5
 
13
 
! Отговори
Джими от САЩ преди 1 година
До Хвърчила "Как хубаво американците отклоняват вниманието от банките им, които изгърмяха преди дни." - Повярвай ми ... не се получи.
110
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците свалиха дрон за 30 милиона долара с няколко туби гориво, а американците свалиха китайски балон с няколко ракети по няколкостотин хиляди долара.
109
10
 
5
 
! Отговори
Тия ватeнки преди 1 година
кво правят в НАТО-вското море?
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Толкин 114 - Сигурен съм, че този дрон просот се е репичал на лсънце и не е летял към Крим ...
107
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей ... някой руснак е метнал лопата по дрона. Баят лапти имат тея руснаци.
106
3
 
6
 
! Отговори
Клеций II преди 1 година
До Пич Не е това причината. Пръскат гориво за да прецакат камерите и уредите, и да отклонят дрона от целта му. На второто приближаване се вижда как изкривиха едната перка, и това явно е причината дронът да падне в морето (или просто американците сами са го разбили, за да не падне над сушата и да го съберат по-лесно). Повредата на перката най-вероятно е станала след удар със самолета. Това не е умишлено защото е опасно и за самолета, просто руското пилотче се е увлякло и се е приближило много.
105
4
 
4
 
! Отговори
Толкин преди 1 година
До Пич - пич ли си? не, не си хахаха, пишеш глупости... каква "разузнавателна мисия" има ЮС дрон в Черно море в международно въздушно пространство? брои цацата в морето ли? според мен изтребителят при вида на страховитото американско оръжие толкова се уплаши, че се изпусна, за съжаление, върху крехкия безпилотник и той от погнуса се гмурна да се изкъпе? що? нещо различно от видяното на видеото ли казах? така виждам аз нещата, обори ме...
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хаха лаици - горивото е течност, която ГОРИ /сещаш се/, къдеееее - в двигателяяяя и двигателите работят именно, защото "смучат" гориво... това, за което говориш принципно е друго - когато в двигателя попадне течност, която НЕ ГОРИ, тогава се наблюдава явлението, за което говориш и не, ДВГ не гърми, но се чупят глави, бутала и т.н., зависи от мотора...
103
4
 
19
 
! Отговори
Хвърчила преди 1 година
Как хубаво американците отклоняват вниманието от банките им, които изгърмяха преди дни. При това, една от банките не коя да е, а основна банка за бизнеса в т.н. Силициева Долина, където са концентрирани най-добрите инженери, програмисти и модерни технологии на САЩ.
102
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като налъгаха лековерните ,американците си признаха,че сами са си го свалили. Чудно е само как Латвия и Литва не обявиха война на Русия...щяха да ги победят за има-няма два дни...
101
13
 
11
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Е, това си е типична техника за сваляне на безпилотници. Пръскат гориво, влиза в двигателите на дрона, дронът се поврежда и пада като круша. Имало ли е десйтвие от страна на руснаците за сваляне на безпилотника - очевидно е имало. В международно въздушно пространство ли се е намирал безпилотника - в международно въздушно пространство се е намирал. Лъжци ли са руснаците, които вчера обясняваха, че нямат нищо общо и дронът паднал след разка маневра - лъжци са.