Сблъсъкът между дронa на САЩ и руски Су-27 - публикуваха видео

Единият самолет изхвърля гориво пред безпилотната машина
Обновена: 16 мар 2023 14:31 | 16 мар 2023 14:31, Елка Василева
188

Пентагонът публикува видеозапис, запечатал момента на вчерашния сблъсък между руските изтребители Су-27 и американския дрон MQ-9 Reaper над Черно море.

Още по темата
На записа се вижда как руски изтребител изхвърля гориво в близост до безпилотната машина, непосредствено преди тя да започне да пада.

На кадрите се вижда и разклащане на камерата, вероятно от съприкосновението между двата изтребителя и дрона.

От ВВС на Съединените щати съобщиха, че разсекретеният видеозапис е монтиран заради дължината на кадрите, но показаното е в хронологичен ред, посочва БНТ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
11
 
! Отговори
:-) преди 1 година
РАЗКЛАЩАНЕ НЕ СЕ ВИЖДА. МИСИРКАТА ДА СЕДИ НА СТОЛА БЕЗ ДА СЕ КЛАТИ И ЩЕ СЕ УБЕДИ В ТОВА ХАХАХАДОБРЕ ДЕ, ГОРИВОТО И ДЪЖДА СА ТЕЧНИ, КАК ТАКА ПРЕЧАТ НА ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИЯ ДРОН. Само на слънце ли може да лети?
99
2
 
11
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 1 година
Не видях сблъсък между двата апарата!?!.
98
0
 
2
 
! Отговори
до 105 преди 1 година
До До топ гън - явно не се снОшаваш с жени, щото ако видиш жена ми, хич няма да искам да ти го смуче, но пък явно се снУшаваш с индивиди от собствения ти пол... Елче, не се засягай душицо, купи си някоя книжка да прочетеш...
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89 - "ама поне качествена боя да си купят , че тяхната сама си пада ." Аааа ,не пада сама ,горивото с което "изкъпаха" дрона е измило и боята :))))
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хаха лаици - логично е написаното, само една корекция удАр, не удЪр ;)
95
1
 
19
 
! Отговори
Майтапчии преди 1 година
Опашните плоскости са 2 пъти по-дълги от витлото и стърчат на всички посоки. Могат ли тея дето ни баламосват да обяснят как самолет може да удари витлото без да удари опашните плоскости. Явно руснаците са извикали Хари Потър на помощ.
94
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо видео на скапания си дрон, нека да покажат видео как им фалират банките с активи за стотоци милиарди долари.
93
0
 
19
 
! Отговори
топ гън преди 1 година
Елче... на клипа има 1, ЕДИН, повтарям ЕДИН изтребител. Разклащането на дрона НЕ Е, повтарям НЕ Е от сблъсък между три летателни апарата... разклащането най- вероятно е от въздушната струя, създавана от изтребителя при резкия форсаж, който вероятно е изпълнил пилота, именно с тази цел. При контакт между дрона и самолета вероятно нямаше да потъне само дрона, но и изтребителя, физика, механика, но това са много сложни дисциплини, които се учат в училище...
92
3
 
19
 
! Отговори
Хаха лаици преди 1 година
Няко обърна ли внимание и обясни ли защо руснаците поливат дрона с гориво. Явно е за всеки инженер. Горивото е течност. Като го засмуче двигателя и се напълнят цилидрите с течност се получава хидравличен удър от свръхналягане когато буталото се опитва да свие течността. Двигателя се пръска. Течността не се свива за разлика от въздуха. Така че никакъв удър не е имало. Каубоите не искат да си признаят че дрона им е толкова уязвим. И ни баламосват.
91
8
 
28
 
! Отговори
Д-р Иванов преди 1 година
Дрон на САЩ няма място в Черно Море.
90
5
 
30
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
"Русия бе обвинена, че е преминала червената линия. Все пак не става въпрос за руски дрон в Мексиканския залив или около Флорида, а за американски поставен в услуга на ВСУ в непосредствена близост до Крим. Чрез натовски дронове се координират въздушните атаки на ВСУ и се провокират открито ВС на РФ. Цитирането на червени линии вече предизвиква само смях."Дрон имаше когато удариха крайцера Москва, когато ударих Кримския мост, краварите какво си мислят, че ще ги оставят така?
89
1
 
7
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Има обаче нещо нелогично във видеото - защо изкривените пропелери на перката на дрона не за последователни (както при съприкосновение с друг предмет) а са срещуположни?
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 90 - Чеснто казано, мнението ти не ме интересува и дори не отгатна прално политическата ми нагласа, но нетка ти кажа, че м писна от папагалли.
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ праща самоолети за всеки летателен апарат, който им се стори съмнителен, сето е на 300 км от границцата им, така че ... Руснацте не правят нищо по-различно. Поне ен хабят по 400 000 долара, за един балон.
86
26
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Вие русопоклонниците май сте малоyмнu, a?
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрени транспндери означава, че не се "вижда" на радара ... Ех, продължил е да предава или е предал, след като е ... залитнал. Другия път, да знаят.
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ТЕРОРИСТИ - Ам ... не влизам тук, за да чета ено и също меннеи под всякак статия, което сам си харесваш на втората секунда, така че ... СПРИ! И отново - кво са правели тея в тоя театър да се крият?
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както много вече забелязаха - едни перки с жълта боя , втори перки ... без боя . ,, Не е монтаж - нвсичко е светата истина"... то лошо няма , ама поне качествена боя да си купят , че тяхната сама си пада .
82
18
 
8
 
! Отговори
ТЕРОРИСТИ преди 1 година
Днес е годишнината от военното престъпление и геноцид, който руските окупатори извършиха бомбандирайки драматичния театър в Мариупол където се криеха стотици цивилни, много от които деца. Да се помни!
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Су-то го напика и оно бръктяса.