Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ

Предотвратили навлизането му в района на "специалната операция"
17 мар 2023 13:25, Елка Василева
301
Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ
Кадър: YouTube

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи награди на пилотите на руските изтребители Су-27 за това, че са предотвратили навлизането на дрон ЕмКю-9 на САЩ в района на действие на руската военна операция в Украйна, предаде РИА "Новости".

Американският безпилотен апарат падна в Черно море, след като беше прехванат от руски изтребители.

Още по темата
"Министърът на отбраната на Руската федерация, армейски генерал Сергей Шойгу представи за удостояване с държавни награди летците на самолетите Су-27, предотвратили нарушаването от страна на американския безпилотен летателен апарат ЕмКю-9 на границите на района с временен режим на използване на въздушното пространство, установен с цел провеждането на специалната военна операция", съобщи в изявление руското министерство на отбраната.

Границите на района са били доведени до знанието на всички ползватели на международното въздушно пространство и оповестени в съответствие с международните норми, се подчертава в изявлението, цитирано от ТАСС.

Безпилотният апарат ЕмКю-9 "Рийпър" на военно-въздушните сили на САЩ падна в международни води в Черно море на 14 март. Както по-рано съобщи министерството на отбраната на Русия, дронът е летял по посока на руската граница с изключени транспондери и е навлязъл в района на "временен режим на използване на въздушното пространство", въведен във връзка с провеждането на така наречената специална военна операция.

Според руското министерство на отбраната апаратът е загубил управление "в резултат на рязка маневра" и се разбил, а съпровождащите го руски изтребители не са използвали намиращото се на борда им въоръжение и не са влизали в контакт с дрона.

Според американската версия два руски Су-27 са прехванали изпълняващия разузнавателна мисия апарат ЕмКю-9 и няколко пъти са го залели с гориво. Накрая според твърденията на Вашингтон един от руските изтребители е ударил витлото на американския безпилотен апарат, което е довело до падането му, припомня ТАСС.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
7
 
16
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Лъжи и пак лъжи . Дрона не е заливан с гориво - това е конденз от двигателите . После - ако този самолет удари дрона , ще падне веднага . Просто самолета е минал покрай него и от силната струя отзаде са му се разбили перките . Вижте клипове на излитащи самолети за да видите за каква обратна струя става на дума .
114
11
 
17
 
! Отговори
срамота преди 1 година
Какво дирят краварските дронове край Русия?Наглите кравари дето върлуват в целия Свят , може би си мислят че са в Сомалия ,Виетнам или Афганистан?Ами ако руски дронове обикалят Флорида и Калифорния?А то ще се случи ,ако краварите не се приберат в обора.Лошото е че нашите управници-продажници са все мекерета ,които припкат 3 пъти седмично до краварското посолство ,или носят армагани на Бай Дън по т.н. "молитвени закуски".Страната ни се управлява от *** и прислужници.
113
18
 
4
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Най-голямата победа на Русия от началото на войната. Победиха дрон- урааааа. Вече е време за по- големи операции, могат да се пробват да отвлекат някой изоставен украински обоз.
112
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 50 години в руската история ще пише, как един Су27, е унищожил ескадрила натовски самолети тръгнали да бомбардират Крим!
111
6
 
15
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
В тоя сайт има много заблудени евро атлантици!!!
110
4
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Напикаха дрона и той се заби в морето.. Без изстрели, без съприкосновение - евала! А чий го крепи тоя дрон във въздушно пространство на военни действия - те това е дъ куесчън?
109
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците,пак са манипулирали видеото,в един момент перката му е с червени линии,а в друг не е.
108
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша и Словакия подаряват Миг-29 на Украйна. общо около 20 изтребителя. Словакия си ги дава всичките, защото вече няма да възлага на руснаците да ги поддържат.
107
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция вече го направи и са натовска държава кво стана нищо
106
3
 
7
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
А какво ще стане ако случайно свалят руски самолет?
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия такива дронове няма
104
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да рискуват да разбият сурата, значи са свършили ракетите! Сега Украйна, като получи Ф-ве, руснаците ще ги блъскат челно!
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми пазят нас щото ние не може се пазим
102
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ бря и какво правят над Черно море ,гадове, веднага всички руски дронове на атлантическия океан
101
15
 
12
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Искам когато НАТО освободи Русия от Путинско иго, да се издигне паметник на Джо Байдън- освободителя пред руската Дума
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин подписа указ! 14 март става национален празник на РФ!
99
11
 
10
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Рашисткъ изметъ
98
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един дрон бутнали вече стар имат много по нови модели от този и вече българо предатели русофилчета веднага победа обява тц тц
97
1
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Ай стига бе. То тази новина може да се разкаже накратко така: " Дрон, дрон та пляс". То аз туй го чух на пазара докато си купувах...(шшшттт) .... краставици сорт "златна боклучава".
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 89 - "САЩ пуснаха видеото на което се вижда точно обратното." Ами изгледай видеото пак и то внимателно ,преди и след "удара" .Джокер - витлата на дрона ,открий разликите (цветови) ;) .