Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ

Предотвратили навлизането му в района на "специалната операция"
17 мар 2023 13:25, Елка Василева
301
Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ
Кадър: YouTube

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи награди на пилотите на руските изтребители Су-27 за това, че са предотвратили навлизането на дрон ЕмКю-9 на САЩ в района на действие на руската военна операция в Украйна, предаде РИА "Новости".

Американският безпилотен апарат падна в Черно море, след като беше прехванат от руски изтребители.

Още по темата
"Министърът на отбраната на Руската федерация, армейски генерал Сергей Шойгу представи за удостояване с държавни награди летците на самолетите Су-27, предотвратили нарушаването от страна на американския безпилотен летателен апарат ЕмКю-9 на границите на района с временен режим на използване на въздушното пространство, установен с цел провеждането на специалната военна операция", съобщи в изявление руското министерство на отбраната.

Границите на района са били доведени до знанието на всички ползватели на международното въздушно пространство и оповестени в съответствие с международните норми, се подчертава в изявлението, цитирано от ТАСС.

Безпилотният апарат ЕмКю-9 "Рийпър" на военно-въздушните сили на САЩ падна в международни води в Черно море на 14 март. Както по-рано съобщи министерството на отбраната на Русия, дронът е летял по посока на руската граница с изключени транспондери и е навлязъл в района на "временен режим на използване на въздушното пространство", въведен във връзка с провеждането на така наречената специална военна операция.

Според руското министерство на отбраната апаратът е загубил управление "в резултат на рязка маневра" и се разбил, а съпровождащите го руски изтребители не са използвали намиращото се на борда им въоръжение и не са влизали в контакт с дрона.

Според американската версия два руски Су-27 са прехванали изпълняващия разузнавателна мисия апарат ЕмКю-9 и няколко пъти са го залели с гориво. Накрая според твърденията на Вашингтон един от руските изтребители е ударил витлото на американския безпилотен апарат, което е довело до падането му, припомня ТАСС.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
7
 
! Отговори
Килифарев преди 1 година
Абе друзя в тубата гледах едно видео - в руски град откриват нова детска градина. Губернатора пита директорката на кого трябва да благодарят за нея и тя първо каза на местните власти, при което губернатора я подканва да помисли пак, тя после опитва с правителството и той пак не е доволен, като той накрая казва че на Путин трябва да благодарят. Питам аз - на обосраното кремълско жуже ли дължи всичко народа бе друзя? Дори една детска градина в прованса?
14
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чий го дири разузнавателен американски дрон в Черно море?
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За награда са,като е летял над Южен поток ,или може би и него искат да го думнат янките,та съвсем да втасаме.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
трябва да измислят някаква по-голяма и здрава мрежа, че да могат по-лесно да ги берат. Падат като угнили круши явно, малко като ги раздрусаш и понеже им е калпава системата, единствения проблем е че като отиде на 800м дълбочина трябва да си губят времето с вадене, че да не замърсят моренцето ни
11
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От русофилите само, че Зеленски бил нашмъркан, и рев и страх от някакви ***. Само това от русофилите. Толкова им е багажът.
10
11
 
14
 
! Отговори
KEMТРЕЙЛС преди 1 година
Дааа,КЕМТРЕЙЛС в действие,но този път за американците! Нали ни убеждавахте,че самолети не могат да изквърлят отрови в атмосферата по време на Ковид? Видяхме го на клипа ,колко е лесно! Руският пилот буквално ,,окъпа,, краварчето с някакви,,отвари,, и оно се пльосна в морето!!! Доло Америка,да живее Русия!
9
5
 
14
 
! Отговори
До Георгиев преди 1 година
Абе ти наистина ли вярваш на глупостите на САЩ. Я ми кажи според теб, ако самолета, с който летиш удари нещо много по-малко дори от размерите на този дрон, дали някой на самолета ще оцелее.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
награди, обещания
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той дрона сам си падна, тея за какво точно ги награждават?
6
21
 
20
 
! Отговори
Путин В.В. преди 1 година
Правилно!А следващия път поне още три краварски дронЯ да свалят.....
5
23
 
24
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Прихванали са ми дедовия. Просто са се блъснали в него тия сърпове.
4
21
 
42
 
! Отговори
Шефрет преди 1 година
Браво на момчетата! Много професионално без един изстрел свалиха хвърчилото.
3
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава на героите, пабеда будет за нами
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чакай сега и на руски: Аахахахахахахахаха
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ahahahahahaha