Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ

Предотвратили навлизането му в района на "специалната операция"
17 мар 2023 13:25, Елка Василева
301
Москва награди пилотите на изтребителя, прехванал дрона на САЩ
Кадър: YouTube

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи награди на пилотите на руските изтребители Су-27 за това, че са предотвратили навлизането на дрон ЕмКю-9 на САЩ в района на действие на руската военна операция в Украйна, предаде РИА "Новости".

Американският безпилотен апарат падна в Черно море, след като беше прехванат от руски изтребители.

Още по темата
"Министърът на отбраната на Руската федерация, армейски генерал Сергей Шойгу представи за удостояване с държавни награди летците на самолетите Су-27, предотвратили нарушаването от страна на американския безпилотен летателен апарат ЕмКю-9 на границите на района с временен режим на използване на въздушното пространство, установен с цел провеждането на специалната военна операция", съобщи в изявление руското министерство на отбраната.

Границите на района са били доведени до знанието на всички ползватели на международното въздушно пространство и оповестени в съответствие с международните норми, се подчертава в изявлението, цитирано от ТАСС.

Безпилотният апарат ЕмКю-9 "Рийпър" на военно-въздушните сили на САЩ падна в международни води в Черно море на 14 март. Както по-рано съобщи министерството на отбраната на Русия, дронът е летял по посока на руската граница с изключени транспондери и е навлязъл в района на "временен режим на използване на въздушното пространство", въведен във връзка с провеждането на така наречената специална военна операция.

Според руското министерство на отбраната апаратът е загубил управление "в резултат на рязка маневра" и се разбил, а съпровождащите го руски изтребители не са използвали намиращото се на борда им въоръжение и не са влизали в контакт с дрона.

Според американската версия два руски Су-27 са прехванали изпълняващия разузнавателна мисия апарат ЕмКю-9 и няколко пъти са го залели с гориво. Накрая според твърденията на Вашингтон един от руските изтребители е ударил витлото на американския безпилотен апарат, което е довело до падането му, припомня ТАСС.

(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 141Ая кажи що не ви дават самолети като руснаците са с щайги.
134
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СУ--27 зпразниха керосин върхо дроня. Какво унижение за Крааваристан! Да ти се изхвърли брутално Жужака на лицето. Красота!
133
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Даже wатенките вече е цензурирано смяяяяях
132
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нечуван успех е това!
131
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Хаххахахахахахахахахахахаххахахах направо национални герои :)))))))))) треснали са се по невнимание в перката на дрона - да ги коронясват направо. Няма такива смешници като ***
130
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите кръвчица a-kaт. Самосвалиха си дрончето от некъдърност. Най-смешни бяха видео нагласациите как самолета удра с 500+ км/ч дрончето и само му криви леко витлото. Смешни монтажи. При такова докосваме с 500+км/ч дрончето щеше да е на парчета.
129
9
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Излезе интересно видео записано от украински бойци на което те забелязват руска ракета и започват да викат "ракета, ракета" и започват да стрелят по нея с надеждата да свалят ракетата, най-вероятно ракета Калибър. Това е нова фаза в ескалацията на конфликта. Украинските бойци вече разчитат на автоматите като ПВО за да свалят руски ракети.
128
5
 
5
 
! Отговори
Маааачкай Вова преди 1 година
Напрягай нацягитер жге!
127
12
 
12
 
! Отговори
До срамота преди 1 година
Другарю, руснаците редовно летят край американска територия, даже преди месец две руски щайги бяха навлезли в зоната за разпознаване на американското ПВО и бяха любезно ескортирани от два ф22. Без да се стига до подобни изцепки. Тези неща се случват постоянно и от двете страни, но до сега никой не си е позволявал подобна глупост, все пак говорим за 2те свръх ядрени сили. Спрете да ги защитавате! Следващия път когато руски самолет се доближи до САЩ ще бъде свален заедно с алкаша вътре
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо отричат, после награждават и се хвалят...
125
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 3 дни и четох всичко, което намерих по случая и разбрах следното: Заради настроението на руснаците, американците са решили сами да потопят дрона, за да не загинат руските пилоти, безмислени!
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Някой изненадан ли е? И американците така биха направили.
123
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, тия след малко ще почнат да си дават награди, затова, че са пръ**нали. *** като няма за какво друго...
122
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пепи,,Пепи...виж хубаво видеото...изтребителя наближава...няма струя и когато стигна до дрона му се припика...кьорав ли си ***...пардон петко...
121
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво дано свалят и втория дрон сега
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...и руснаците почнаха да се занимават с тъпотии ... тъпотията е заразна.
119
9
 
9
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
НАТО ще се разпадне след военната операция в Украйна. Видя се, че това е неработеща организация в която членовете и са на различни мнения ( Турция , Унгария ). Очаквам разпад на ЕС и НАТО, а от там голям съюз на Западна Европа с Русия.
118
7
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
Ще стане много интересно следващия път когато руски летящи москвичи се доближат на под 100км от американското въздушно пространство, а те го правят често, как ще се оправдават и реват, когато им думнат щайгите, защото след тая идиотщина американците няма да им цепят басма, бъдете сигурни.
117
9
 
10
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Преди 3-4 години едни смели краварски моряци бяха опикали крачолите и напълнили памперсите в Черно море ,след като приближили руски самолети.
116
12
 
13
 
! Отговори
София преди 1 година
И аз да съм, и аз бих ги наградил. Дронове на краваристан нямат място в Източна Европа, далеч далеч от тях.