В руския ефир: Дали да не освободим Финландия?

"Финландия исторически е наша земя" е част от реакциите
Обновена: 6 апр 2023 07:13 | 6 апр 2023 07:00, Елка Василева
402
В руския ефир: Дали да не освободим Финландия?
Снимка: архив, БГНЕС

В руския ефир се чуват крайни реакции и заплахи заради приемането на Финландия в НАТО - от "Финландия исторически е наша земя" до "Трябва да освободим братския финландски народ".

Още по темата
Дали да не освободим Финландия? Такава дискусия се проведе в руската държавна телевизия по повод приемането на скандинавската страна в НАТО.

"Дайте първо да освободим останали"

В студиото гостува Дмитрий Абзалов, президент на Центъра на стратегическа комуникация, според когото в страната цари хаос и Финландия "вече се намира извън наш контрол". Водещата Олга Скабеева в отговор уточнява, че "Финландия исторически е наша земя". В диалог със зрител в публиката Скабеева добавя: "Трябва да освободим братския финландски народ", пише германският "Франкфуртер Рундшау", цитиран от Дойче веле.

В тази телевизионна дискусия Абзалов възразява на водещата и обяснява, че руските въоръжени сили трябва да се съсредоточат върху сегашните бойни действия, които нарича "специална военна операция".

"Дайте първо да освободим всички останали, пък след това ще се занимаваме с братския финландски народ", казва президентът на Центъра за стратегическа комуникация, цитиран и от руски медии. Абзалов изказва и съмнението, че освобождаването на Финландия едва ли ще се осъществи в рамките на нашия живот. "Грандиозни планове, желаем щастие", обобщава водещата Скабаева.

Кремъл заплаши с контрамерки

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също коментира приемането на Финландия в НАТО като "посегателство срещу националните интереси на Руската федерация", съобщи руската агенция "Интерфакс". На пресконференция в Москва журналистите го попитаха дали влизането на Финландия в НАТО не е политическо поражение, след като "специалната операция" в Украйна е била насочена тъкмо срещу разширяването на НАТО. По думите на Песков влизането на Финландия в Алианса било посегателство срещу националната сигурност на Русия, което я принуждавало да вземе съответните мерки.

Говорителят на Путин все пак уточнява, че "ситуацията с Финландия е коренно различна в сравнение с тази с Украйна". "Първо, Финландия не се превърна в "Антирусия", с Финландия ние нямаме спорове", казва още Песков.

Той уточнява, че Москва внимателно ще наблюдава какво става в северната ѝ съседка и ще вземе всички необходими контрамерки - в зависимост от това дали там ще бъдат разположени оръжия и ще се изгражда инфраструктура, които биха създали опасност за руската граница. Както е известно, тази граница е дълга 1340 километра. Досега Русия граничеше с пет натовски държави - Норвегия, Латвия, Естония, Литва и Полша. Общата дължина на границата между Алианса и Русия беше 1215 километра. След приемането на Финландия в НАТО тя се удвоява.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
5
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
До Анонимен 289: Г'лупости са това. Чети историята. Имало е период, в който руските княжества са били васални на Златната орда. А Чингиз хан на европейската територия на днешна Русия не е стъпвал никога. А и няма връзка с темата.
263
6
 
19
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Вие освобождавате другите, а вие ....свободни ли сте !?Моля, събудете се и разберете в какъв капан сте се вкарали!Е, тогава ще ви се прииска и вас някой да освободи, ....ама няма!Защото това е специално самосиндикално мероприятие !
262
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авее, едно време където сега е русия всичко е било монголско. А на ра6истите още им треперят гащите като чуят Чингиз Хан. Ама някак си забравят тоя момент кой какви земи е притежавал в историята и все към СССР ги тегли.
261
6
 
7
 
! Отговори
до Воко преди 1 година
Ти май не четеш какво ти казват по первъй каналь: Финланската земя е в същност руска земя и ще ръгнат да я освобождават и нея. А като ги освободят, на бившата финландска територия, под крилото на кремлин, ще настане рай ти казвам. Муаххахаааа
260
8
 
22
 
! Отговори
смеххх преди 1 година
Цивилизования свят превзема Луната, Марс, а някои не могат Бахмут шест месеца да превземат
259
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За руснаците ной-добре е на първо място да се освободят от алкохола, антифриза, препарата за вани и откраднатите украински перални
258
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А изпращането на луноход на Луната е още по-голяма заплаха ....
257
18
 
5
 
! Отговори
Boko преди 1 година
Аман от глупави и по-глупави коментарии!. Не знаете ли, финчовците са миролюбиви хора. Далеч са от мисълта, да воюват и най-вече като част от Натовските сили. Просто предоставят терен за глупендърите-натовци, но са далеч от натовската "зараза" с която ги облъчва джендъра Столти. Финчовците обичат тайга, сауна и водка край топлата камина! И нямат нищо общо с откаалките-укри.
256
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече може да освободят дедовия. При всяко освобождаване над 100 атомни бомби в Масква
255
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбрах, първо ще освободят Берлин или първо Финландия? Това 2 дни след като се справят с Бахмут на река Бахмутка естествено. Муахахаххааа
254
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Първо освободете селото бахмут тази година, па следващата ще мислите за Финландия
253
5
 
2
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
До Анонимен 277Отвори wikipedia и прочети внимателно какво е фашизъм. Имам усещането, че не знаеш значението на думите, които употребяваш
252
4
 
2
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
За руснаците разбрахме, сега какво правим с американците?????
251
5
 
17
 
! Отговори
Спас преди 1 година
Те руснаците 2 украински села не могат да превземат, а за Финландия - абсурд! По скоро Русия ще се освободи от Путин, а България от Борисов и Пеевски.
250
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е вярно, тези руснаци съвсем са изпаткали и са се самозабравили.Начинът им на говорене е точно като фашистка държава.
249
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмутен съм от българските си саграждани, които захвърлят своя произход в услуга на чужди империи. Вие нормални ли сте, имате ли морал? Все едно да видите на улицата човек да бие и ограбва друг човек и вие да отидете да биете и ограбвате също. Що за безумие. Вие нямате морал, вие сте ПОЗОР. Именно това се случва в България и днес. Едни българи ограбва своите сънародници! Кой ви направи такива озлобени кръвопийци?
248
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да бъде разгромена и поставена на колене, да не си помисля никога повече да напада друг народ у друга държава. народите, които са завладени от Русия трябва да се освободят, те и земите си.
247
1
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
По сайтовете се изказва някакъв АНОНИМНИК , показвайки своята неграмотност и тъпотия. Човече, училището на Хаджи Генчо е давал по-добро образование от твоето. Тая работа не е за тебе. Плещенето на глупости те изпраща в Килийното образование.
246
3
 
38
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Русия трябва да освободи преди всичко първо самата себе си. Трябва да стане една справедлива, мирна, богата, просперираща, демократична страна. Да има съд за всеки нарушил закона, да няма бизнес климат който създава олигарси и олигархически структури. Корупцията да остане само в учебниците по история. Едва тогава Русия може да започне да помага на братски народи да се освободят от същите пороци.... Какво ще освобождава сега? С какво ще "рекламират" освобождаването? Те сега не са свободни...
245
26
 
5
 
! Отговори
джо преди 1 година
Колкото до Финландия, историята с Финската война е много поучителна. Руснаците са нападали през силно укрепената линия МАНЕРХАЙМ,и наистина са дали много жертви, но когато са я пробили,фините са капитулирали. По интересното обаче е няколко години по-късно когато през цялата кампания не могат да превземат Ленинград заедно с дойчовците и накрая излизат от войната при изключително унизителни условия губейки територии и плащат големи репарации. Също както ще приключат и Укрите...