Започна Парадът на победата в Москва, присъства и Путин

Шествие „Безсмъртен полк“ днес няма да има
Обновена: 9 май 2023 10:45 | 9 май 2023 10:39, Екип на Dnes.bg
320


Парад по случай 78-ата годишнина от победата във Втората световна война се провежда на Червения площад в руската столица Москва.

Присъства и руският президент Владимир Путин.

За първи път в някои райони на Русия няма да се проведат традиционните военни паради. Паради ще има в големите градове, но е забранено използването на дронове.  

На днешния 9 май в Русия няма да се състои шествието „Безсмъртен полк“, според някои тълкувания поради опасения, че сред портретите може да се окажат и на хора, убити във войната в Украйна.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още по темата: Парад на победата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА !
224
1
 
2
 
! Отговори
СТОМАНА ЗА ТРАКТОРИ! преди 1 година
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ТАНКОВЕ ЗА ВОЙНА ! ПСИХИЧНОБОЛНИТЕ КОИТО ПОДКРЕПЯТ ПУТИН ДА СИ ПИЯТ ХАПЧЕТАТА !
223
1
 
1
 
! Отговори
СТОМАНА ЗА ТРАКТОРИ! преди 1 година
СТОМАНАТА ЗА ТРАКТОРИ ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро Брейка ще премине гол по рубашка
221
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двойниците на Путин сами не си вярват. А мужиците се крият при роднини, за да не ги подкарат към ВоенКомата. Украинската екскурзия върви по план. Мобилизираните наторяват украинския чернозем.
220
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видео от 9 май парада на Червения площад има на ютюб. Показва един танк Т 34 , бронирани машини, няма самолети, няма хеликоптери. Затова пък из украинските полета стърчат хиляди гръмнати руски бронетранспортьори и танкове. От ламарините им украинските фермери правят щитове за тракторите си. От танковите вериги правят валове, които монтират пред тракторите за разминиране на полетата. С дистанционно управление. СТОМАНАТА ЗА СЕИТБА, А НЕ ЗА ВОЙНА !!!
219
6
 
10
 
! Отговори
ЧебуРашка преди 1 година
Ще има ли военен парад на детските градини? Родителите собственоръчно им ушили униформите. Упражнявали се, пели, маарширували. Децата (на руски ,,детсадовцы"), детсадовците де, много се надявали да минат и те на парада. Не знаем защо не се е случило, но след 15-ина години може да се включат в СВО. Дотогава може да са превзели Бахмут.
218
13
 
13
 
! Отговори
Журналист преди 1 година
На парада в Москва присъствал и Путин ! Да , ама не ! Присъствал е петия му двойник ! Приказчици за Иванча нашите пишман журналисти да ги разправят на невръстните си дечица .
217
9
 
17
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 239: Аехивният танк видя, а тактическите и стратегически ракети - не. Нищо ново за русофобски ***. Хайде сега напиши по другата опорка - че не бил Путин на парада, а двойник.
216
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То каквито танковете такива и ядрените ракети. Освен това, с тия ракети вече никого не плашите. Ще са ви поредната, но този път последна грешка. Поздрави на Копейкин.
215
0
 
1
 
! Отговори
До Жоро преди 1 година
Адаш, нещо снимки?
214
7
 
24
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 година
Меркел като канцлер на Германия и Франсоа Оланд като президент на Франция подписаха Минските съглашения заедно с президентите на Русия и Украйна - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. Така можеше да се избегне войната в Украйна. Но дойде време и двамата да си признаят, че изобщо не са имали намерение да настояват прилагането на тези споразумения, а само за да дадат време Украйна да се подготви за война с Русия.
213
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Слава на Русия - ами то по-добре да беше нямало парад отколкото тая пародия със самотния сто годишен танк. Копаят дъното любимите ти руски нацисти.
212
14
 
7
 
! Отговори
В чест на празника преди 1 година
Украйна е изстреляла ракети HIMARS по сграда, в което са настанени пленени украински войници, останали в ЧВК Вагнер за размяна, каза Евгений Пригожин.
211
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствените нацисти като поведение и манталитет са руснаците.
210
13
 
18
 
! Отговори
А парадът в Киев? преди 1 година
А къде е парадът на победата в Киев? Полкът Азов си носят свастиките, а Бандера, който е служил на нацистка Германия е обявен за национален герой. Ето това е укронацизмът.
209
2
 
4
 
! Отговори
загрижен преди 1 година
До Анонимен 217Относно въпроса за БВП-то през 1989 и 2023 - 20 към 84М USD - да, поне 10пъти сме по-богати!
208
15
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 година
Нали уж нямаше да има парад? За пореден път ни излъгаха нашите (а и западните) медии.
207
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пак по опорката? 229Той рейтингът е толкова колкото каже другаря - не си ли разбрал?В територия, в която убиват опонентите, какво може да очакваш???
206
10
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Анонимен 228: Украинският народ сам се набута в блатото. За това, което сега Украйна получава от САЩ не само децата, а и внуците на тези, които ще останат в Украйна, ще плащат. А Украйна е най-бедната държава в Европа. По БНП на глава от населението е по-назад и от Албания.