"Вагнер" кани Сергей Шойгу в Бахмут

Пригожин призова министра да оцени ситуацията самостоятелно
12 май 2023 18:00, Йоана Цонева
93
"Вагнер" кани Сергей Шойгу в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Пресслужбата на ръководителя на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин публикува в канала си в "Телеграм" официално писмо с призив до руския министър на отбраната Сергей Шойгу да дойде в Бахмут.

"В момента подразделенията на ЧВК "Вагнер" контролират над 95% от населеното място Бахмут и продължават настъплението си за пълното му освобождаване. По фланговете на ЧВК "Вагнер", където са разположени подразделения на руските въоръжени сили, противникът е предприел редица успешни контраатаки.

Още по темата
Предвид сложната оперативна обстановка, както и дългогодишния Ви опит в бойни операции, Ви моля да дойдете на територията на Бахмут, която се намира под контрола на паравоенните части на РФ, и да оцените ситуацията самостоятелно.

Предварително съм Ви благодарен и очаквам Вашето съгласие", казва Пригожин в писмото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Путинофили неуки, преди 1 година
през 1878г са ни освободили украинци, финландци, румънци и български хайдути на първа линия и шепа руснаци в тила. А българските чорбаджии са осигурявали снабдяването на тая армия. А Вълчан войвода е натоварил 60 конски товара злато на кораб за руския император и предварително плаща войната. Няма нищо безплатно на тоя свят !
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските батареи са на 80 км от Луганск. Поразили са казарми на окупаторите с украински балистични ракети ГРОМ 2, а не с натовски ЩОРМ ШЕДОУ, които са с обсег 300 км и ще бъдат използвани върху Керченския мост и казарми на окупаторите в Крим. В Луганск са били зетят на Шойгу, Алексей Столяров и членът на ГосДума и Единна Россия, Виктор Водолацки. Последният се шлял безцелно из руините и на главата му пада тухла, което той представил като рана от артилерийски обстрел.
60
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Наркомана иска цял Свят да се занимава с неговите проблеми и да му дават всичко каквото поиска и на всеко международно събитие да му слушаме простотийте !
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е що стоите тук и не отидете в Бахмут да проверите как е
58
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
В Бахмут отиват празноглави крепостни с надеждата да откраднат някоя пералня.Шойгу си има всичко и се чувства отлично в Москва.Не му трябва да ходи в Бахмут.
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68 Е що си мислиш,,че мнението на един просяк има някаква стойност тук.
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68 Интересува ме само България и не ми харесва това ,че кирливите украинци са решили,какво трябва да се прави.Нито съм длъжен да им издържам бежанците с моите данъци, нито пък някой трябва да им издържа простотиите.Сбъркал си много.като имаш проблем с Русия си е само твой .Разбра ли?Кой тебе канил тук ,кой ти е обещал нещо ,кой ти е искал мнението и твоето мнение изобщо не ме интересува.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 64:Ти разбра ли,че не ме интересуват изобщо проблемите на Украйна.
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63'Аз пък за пореден път ти казвам,че тук е България.Бългсрия и ти си никой тук.И ще ви го покажем ,ако се налага.Тук си една безгласна буква.Разбра ли?И няма да допуснем украинските нахалници да решават вместо нас
53
3
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Путинофиле явно НЕ можеш да четеш! така, че те оставям на съдбата ти! Ако все пак искаш да направим някакъв диалог! То земи прочети това което ти съм ти написал разбери го отговори пък после ше те видим колко си Българин!
52
4
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
Значи ти си путинофил! А путинофила е предател и прдажник на България който НЕ знае и НЕ може, но пък ЛЪЖЕ, та ЛЪЖЕ! което ме навежда на исълта, че едва ли си в България! и едва ли си Българин! Но нека да те попитам ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ КАКВО ТИ НАПИСАХ ПУТИНОФИЛЕ! Или и това НЕ можеш!!!!
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 Изобщо не ме интересува къде е нахлула Русия.Като имаш проблем с това ей там е фронта отиваш и си решаваш проблемите с Русия.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60!Аз съм в страната бе украински бот.Тук не това бандерия да решаваш кой какъв да бъде и изобщо никой не те е канил . Разбра ли.Нямаш никаква работа тук или искаш да почнем да ви гоним ,за да го разберете.Никой не ти дава право да се разпореждаш в чужда държава.Света не се върти около кирливата Украйна.
49
4
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Добре де ти си си путинофил! А това е прави авроматичен предател и продажник на България! Сега за да го изясня това! Ти явно подкрепяш това, че рашистан нахлу и окупира една суверенна и призната в цял свят държава! това няма как да го скриеш! Но сега да зема да те попитам ти подкрепяш ли това, че Украйна се опитва да защити и да изгони рашистанския окупатор от собствената си територия? Ам?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ше отиде Шойгу, ама във фермата за елени. Защото от това разбира.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е Шойгу да се изтъпани на първа фронтова линия! ВСУ да го поздравят с "Добро пожаловать"!
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нека си го кани.,ама като много говори явно са решили да го разкарат
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана, руснаците превзеха ли Бахмут? А кога?
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52 А айде кажи тук Украйна ли е,че някой да се чувства предател.Какви се явят украинците,че трябва да им търпим глупостите дето си измислят.Аз съм си в държавата и нямам нищо общо с Украйна та да се чувствам предател,,а щом ме натикваш умишлено в техните проблеми,аз ще съм срещу това.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сергей Шойгу кани Пригожин в Кремъл да обясни защо предаде руската армия.