Шойгу и Герасимов подават оставки?

Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници
24 юни 2023 22:10, Йоана Цонева
323
Шойгу и Герасимов подават оставки?
Снимка: БГНЕС

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в замяна на това да спре настъплението на военният конвой "Вагнер" към Москва - това гласят публикации, позоваващи се на руски държавни медии.

Именно заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на "Вагнер" Евгений Пригожин предприе военното настъпление към Москва. Като по-рано днес той подчерта, че нито той, нито "Вагнер" искат оставката на Путин.

Още по темата
Освен оставките, Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници, като сред тях има и такива с доживотни присъди.

В публикацията за спирането на конвоя на руската държавна информационна агенция ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вариант да предложат "гаранции за безопасността" на наемниците на Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко е сценарии, как си представяте 25 к човека да превземат Москва. Да неговорим че влязоха като на парад. Ако руснаците са искали да уничожат колонта да го бяха направили още в Украйна. Предполагам е сценариии са смяна на Шойгу и Герасимов.
213
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поне към момента Песков и Медведев казват, че не са били обсъждани рокади в МО. Така, че тази статия е чиста форма спекула!
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вчера за пореден път ми бе отнет достъпа за верни но явно политически некоректни критиики.
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много обичате да пишете заглавия с въпросителна накрая. Ние ли да ви отговорим на любопитството?
210
3
 
11
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 9 месеца
Ей, нагледах се на глупости с нашите СМИ!В договорката с Лукашенко въобще не фигурира какъвто и да е намек за Герасимов и Шойгу Още към 11.30 ч, вчера сутрин след като видя че никое не застава зад него и неочаквано рязкото и заплашително изказване на Путин жален Пригожин пребра байряците и започна преговори за примирие! Кво го чака в Минск само Лукашемко!
209
10
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 9 месеца
Пригожин победи Шойгу и Герасимов. Но дали оставките на тези двамата ще се състоят , или това е само лъжа , да измамят Пригожин ?Предстои да видим. Истината е че Русия и Путин са разклатени из основи.
208
9
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 9 месеца
Ясно е ..що да не е ясно---РУСИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ СЪС СОБСТВЕНИ АРМИИ И РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ПАРЦЕЛИРАТ РУСИЯ. ПУТИН И ШАЙКАТА МУ НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ КУКЛИ НА КОНЦИ И ГЛАВНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ВПК!...А , ПРИГОЖИН Е ОБРЕЧЕН В БЕЛОРУС...НО ТОЙ ОЩЕ НЕ ГО ЗНАЕ , ЗАЩОТО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НЕ ПРОЩАВА...ХА,ХА,ХАА...
207
10
 
9
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
До ММ глупости, Чуков явно пак е говорил глупости, това си е исцяло вътрешна работа, само вдигате реномето на ЦРУ. Метежниците и командирите на Вагнер са оставени на свобода и оставени въоръжени до зъби. В Турция всичките бунтовници или бяха избити или пратени в затворите, Путин плашеше с разплата, ама се оказа, че вътрешните сили в страната могат само да бият и арестуват протестиращи и затова клекна. Кой оправлява Русия не е ясно.
206
7
 
20
 
! Отговори
ММ преди 9 месеца
До МдаИ как точно направи Путин за смях?! Като прибраха Пригожин в Беларус, при най-верния му приятел. Не се ли замисляш, че има нещо друго? Вчера Боян Чуков, който винаги познава, вкл.това, че САЩ готвят война в Украйна, каза, че много вероятно е това да е съгласувана с Путин операция за дезинформация, която ще "осветли" много врагове на Путин. А лично на мен ми напомня сценария с преврата в Турция.
205
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
задъъхани -от вълнение журналистки, вече го изкараха като великата октомврийска революция и през 5 минути ръсят всевъзможни абсурди,
204
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Естествено, че трябва да подадат оставки и на тяхно място да дойдат съвременно обучени военни. А не да хвърляш живата си сила да мре при наличието на толкова далекобойна и високоточна техника. Не сме във времената на ВСВ да копаеш окопи и да търчиш с "ура" през полето! И Путин е същия некадърник като тия двамата. Специална военна операция, дрън, дрън... Ако ще водиш война - води я, ако не - въобще не я започвай!
203
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Левият бряг на Днепър от Кинбурнската коса до Корсунка също остава под пълен контрол на ВС на РФ. Всички мерки за унищожаване на противника се провеждат както обикновено. На Времевският участък местните битки продължават в горски насаждения. Артилерията е активна. Линията на фронта в това направление също остава непроменена.
202
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Репортаж в 20:00ч. на 24.06 московско време от WarGonzo във връзка със слуховете за началото на мащабна офанзива на ВСУ: "Днес не се наблюдават активни действия на противника по направлението Орехов-Работино в Запорожка област. Военнослужещите, служещи в този сектор, отбелязват, че подобно пасивно поведение на противника става странно. В района на Бахмут противникът няколко пъти атакува нашите позиции в различни посоки, но без напредване. Според информацията, получена от радиопрехващанията на ВСУ, в следващите два дни се очаква масирана атака в това направление.
201
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Министерството на отбраната на Русия: "Тази вечер 23.06 беше извършен ракетен удар срещу центровете за радиоелектронно разузнаване и авиационната техника на украинските ВВС на летищата Канатово и Днепър, всички посочени цели бяха поразени. Освен това в отговор на удар по мост през протока Чонгар беше унищожен склад с ракети Storm Shadow в украинската авиобаза в Хмелницка област.
200
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ситуацията на Запорожкия фронт в 12:00 московско време на 24.06. Боевете със среден интензитет продължават в посока Орехов-Работино. Линията на фронта не се е променила съществено през последните дни. Руските войски се борят със зомби нацитата за контрол на предните позиции в горските насаждения. Има информация за вкарване на допълнителни сили от руска страна.
199
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направление Южнодонецк, Времевски участък. Водят се боеве. В горските насаждения на запад и югозапад от Макаровка бяха съсредоточени консолидираните украински щурмови отряди. От Запорожие до Голяма Новоселка и Сторожево пристигна голям конвой със зомбита в западни бронетранспортьори и различни видове бойни машини на пехотата. Освен това няколко оръдия и реактивна артилерия са преместени от Болшая Новоселка във Времеевка и Сторожевое. Такъв маньовър е типичен преди подготовка за щурм за огнева поддръжка на настъпващи сили на по-голямо разстояние от фронта.
198
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фланговете на Бахмут, район Раздоловка. "Фронтова птичка" съобщава: "Руските войници, след като отблъснаха нов опит за пробив, контраатакуваха и заеха първата линия на вражеските окопи, разположени в горския масив.
197
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Боевете продължават в Ореховския сектор в запорожското направление. Фашистката rMeж използва само пехота за извършване на атаки срещу позициите на ВС на РФ с малка или никаква подкрепа от бронирана техника. Каналът на Spetsnaz Archangel Telegram съобщи, че rMeжTa се опитва да маневрира, избягвайки минни полета и използвайки горския пояс като прикритие. Вчера ВСУ с цената на повече от десет жертви успяха да заемат опорна точка северно от Работино. По тях работи артилерията на ВС на РФ. Командването на ВСУ разгръща щурмови групи към Мала Токмачка и Орехов, като паралелно обстрелва опорните точки
196
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Луганско направление. ВДВ Русия продължава зачистката на украински позиции в района на Серебрянската гора. Боевете се водят на всеки метър, като украинските артилеристи и минохвъргачки водят масиран огън по бойците на ВС на РФ. На юг продължава щурмът на Белогоровския укрепен район. Руските военнослужещи напълно прочистиха територията на Попаснянския район, подобрявайки тактическата си обстановка. В Донецка посока продължават позиционните боеве в района на Авдеевския участък и Маринка. Агломерацията е под постоянен обстрел. Сериозен напредък на ВС на РФ в тези направления няма.
195
5
 
4
 
! Отговори
Ку-ку преди 9 месеца
Събудиха от съня Путин.Сега или са цунка ръката на Байдън или са халоса с бухалка дружката му.