Шойгу и Герасимов подават оставки?

Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници
24 юни 2023 22:10, Йоана Цонева
323
Шойгу и Герасимов подават оставки?
Снимка: БГНЕС

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в замяна на това да спре настъплението на военният конвой "Вагнер" към Москва - това гласят публикации, позоваващи се на руски държавни медии.

Именно заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на "Вагнер" Евгений Пригожин предприе военното настъпление към Москва. Като по-рано днес той подчерта, че нито той, нито "Вагнер" искат оставката на Путин.

Още по темата
Освен оставките, Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници, като сред тях има и такива с доживотни присъди.

В публикацията за спирането на конвоя на руската държавна информационна агенция ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вариант да предложат "гаранции за безопасността" на наемниците на Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Помним как Херсон беше оставен заради интересите на Абрамович... Шайгу и Герасимов - вън
133
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин е личен приятел със Путин... И досега казваше това което Путин нямаше право да каже ... Днешните събития откроиха приятелите и враговете на Русия - най вече във висшите генералски кръгове.. и надявам се ще успеят да отстранят ръцете на олигархията там
132
11
 
23
 
! Отговори
Путлер днес преди 10 месеца
половин час се пеняви, че ще накаже метежниците, а изведнъж Шойгу и Герасимов са уволнени... Кой командва всъщност? Явно Пригожин, а рептила изпълнява? Или има някой друг на мястото на диктатора?
131
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
Пригожин отива в Беларусия и му се свалят всички обвинения,на вагнеровците които не са участвали в днешните събития няма да се преследват...,останалите вагнеровци които не са участвали ,то могат да подпишат договори с МО на Русия.Засега Кремъл казва,че освобождението на Шойгу и Герасимов е прерогатива на президента на Русия,а не на Беларусия и Пригожин.Във вторник най-късно ще раберем ,действително ли Пригожин е достигнал своето или пък е дал задна по една или друга пичина.
130
4
 
7
 
! Отговори
преди 10 месеца
Абе разбрали са се, щом Пригожин се връща на фронта.
129
14
 
12
 
! Отговори
Грозната истина преди 10 месеца
В Русия един рецидивист поставя уславия на президента . Всъщност, ако досега не беше ясно , сега всеки знае Путин не е президент на РФ , а е едно бункерно джудже ,, което се тресе от страх пред комик и готвач
128
10
 
12
 
! Отговори
Папо преди 10 месеца
И Сталин го беше страх,но остана в Москва ,срещу 3 млн. настъпваща германска армия най модерна и боеспособна за времето си . А Путин се изплаши от една дивизия от 20 хил.човека ,без авиация и избяга от Москва. Това е невероятен страхливец.
127
10
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 месеца
Това трябва да е най черният ден в историята на късокракия кремълски диктатор. Да клекне и да се предаде на един престъпник от страх и отчаяание.Такава суматоха и бъркотия не е виждана в блатная но рус0р0бите се възхищават на това падение.
126
9
 
9
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Пия си водочката и очаквам в скоро време някой русофоб да получи инфаркт
125
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не се връзва..незнам.но до сутринта ще разберем.
124
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Излиза, че Пригожин е шефа в Кремъл щом уволни Шойгу и Герасимов... Джуджето явно е забегнало.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано ... Това са лицата на масонството в Русия.. Операция скалп и тръст се разигра .. 2 в 1
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А значи всичко това е било заради затворниците и за министрите които не дават боеприпаси да подадат оставки. Клоуни
121
4
 
5
 
! Отговори
Сз преди 10 месеца
Отбраната на Русия я командва Соровикин. Каквото каже той - това ще стане.
120
4
 
12
 
! Отговори
Вова преди 10 месеца
Последно части на Вагнер с агенти на ГРУ са завзели Красногорск и се предполага че вече те диктуват нещата.
119
18
 
6
 
! Отговори
Та преди 10 месеца
Освен че има всички самолетни билети от Москва до Истанбул и паника няма, за банановата република ще кажа и който иска да провери, че в магазин на верига VR цените на бананите са нещо около 1,70 лева. 148 рубли. Има всички стоки в наличност и цените са горе долу или по-ниски от нашите. Самолетни билети също има, та който много го тресе страх и паника в Москва....това не е Лондон по време на ковида, че да изкупят тоалетната хартия. Който не вярва да влезне в руските сайтове и магазини
118
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
***'лер беше публично унизен от Пригожин пред целия свят и Русия да изпълни всичките му искания... Ха-ха-ха! Голям позор... Или може би джyджето вече е в ковчега...
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шапитото затвори,хич не се и нАдайте.
116
16
 
7
 
! Отговори
aZ-ът преди 10 месеца
Пригожин му дайте една вила в Беларус и да си харчи милионите. Войниците да подписват договор с армията. Шойгу да си ходи - Пригожин е прав - не става. И накрая най важното - изсипвайте всичко не-ядрено в Киев, така че като свършите - да не остане нищо по високо от два метра.
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много вярна приказка е, че това, което си направиш сам и Господ не може ти го причини. Пригожин може да извади очите на РФ, вместо да и изпише вежди. Раша с малко манипулации и маньоври може да се самопобеди, за жалост и не за първи път. Дано руските хора изберат правилния за тях път! Да не страдат от политически експерименти и чужда режисура!