Пригожин се отказва от настъплението си към Москва

"Вагнер" се връща по лагерите си
Обновена: 24 юни 2023 21:10 | 24 юни 2023 21:10, Йоана Цонева
469
Пригожин се отказва от настъплението си към Москва
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин се е отказал от настъплението си към Москва. Военният конвой на частната му армия "Вагнер" се връща обратно в лагерите си, съобщава руската държавна агенция ТАСС.                 

"Осъзнавайки цялата отговорност за това, че от една от страните ще се пролее руска кръв, ние разгръщаме нашите колони и тръгваме в обратна посока към полевите лагери според плана", казва Пригожин.

Решението да се откаже от настъплението към Москва той съобщи в профила си в Телеграм.

"На 23 юни отидохме на марш на справедливостта. Ние стигнахме на 200 км от Москва. За това време не проляхме нито капка кръв на нашите бойци. Сега настъпи момента, в който може да се пролее кръв. Разбирам отговорността на това да се пролее руска кръв от някоя от страните. Разпускаме колоните си и тръгваме в обратна посока в полевите лагери, съгласно плана", каза Пригожин на съмишлениците си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Настъпление към Москва?!С 2 батальона пехота,без авиация,през 200 километрова равнина?!Щяха да ги направят на пролетни ролца за 20-30 мунути!Който се е хванал на това,акъла му е в долната част на гърба :) Путин се хили с Пригожин сега някъде и му казва"Ваня,добре се получи!Дай списъците сега,кой първи ти предложи помощ?!"
338
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много символично-този танк минава между две колони на които пише "цирк".
337
1
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 10 месеца
Пригожин отстъпва, жалко, а САЩ и НАТО възлагаха големи надежди на него, Зеленски даже медал щеше да му даде, ама да знаете, че пак Путин е виновен.
336
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Забелязвате ли, че днес няма отбрани цитати от творчеството на ЗЕ? Къде се е спотаил тоя талибан? Господарите му заповядаха да мълчи и да не ръси бисери или войната приключи? Едно от двете ще да е.
335
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Както винаги западната пропаганда е в стихията си и прави от мухата слон. Настъплението към Москва се отлага за след 5 века. И какво влязоха в Ростов и си поседяха, след което Пригожин махна с ръка и ще ходи в Беларус на почивка.
334
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радостта на либерастите беше кратка. Не са платили достатъчно на Пригожин и сега само едни объркващи сигнали и обратни завои ни заливат. А почакайте малко, а не стойте на радиоточката да слушате слабо предаване, заглушавано като радио Свободна Европа.
333
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин казал на Пригожин, че ако приближи на 199 км от Москва и ще му пусне един ядрен кинжал. Нямало проблеми цивилните жертви и радиация били допустими в такъв момент. Още малко братя дайте още една засилка и го махайте тоя Пудинг обърка ви хубавата държава, както и целия свят.
332
10
 
9
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Русконацистите трябва да бъдат съдени за престъпления срещу човечеството и опит за заличаване на човешката раса!!Русконацистите убиват деца и жени за пари !! Най долната нация на светъ!! МАРШ ОТ БЪЛГАРСКАТА ЧИСТА ЗЕМЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА ДА ИМА НИЩО ОБЩО СЪС ТЕЗИ УБИЙЦИ!! На 100 % съм съгласен с вас....
331
9
 
9
 
! Отговори
КаскетЯ преди 10 месеца
Бре наштИ смели русофили стици, най после се появили от дупките за да обИясняват колко велик и умен стратег бил късокракия МУДАК и как побъркал Нато! Готвача с 5000 солдата направи Путин и великата му безаналогова космическо галактическа армия за смях!
330
7
 
8
 
! Отговори
Азовец преди 10 месеца
Вече година съм под земята без вода, храна, ток, интернет и климатик. Писна ми! Майната на укрите, искам хот дог с картофки и салатка, Руснаците тръгнаха ли си вече? Мога ли да изпълзя от катакомбите? :))))
329
0
 
8
 
! Отговори
Red hardliner преди 10 месеца
Важното за нас е че Никакъвецът и Никаквицата реагираха неподготвени и първосигнално за ситуацията в Украйна .Но след като сме си ги избрали,ще си ги търпим,няма как.
328
2
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Българските превратаджии трябва да бъдат съдени за държавен преврат и престъпления спрямо България. А тия, дето сер.,ат тук, да ги последват. Чакаме скоро и по нашите земи танков поход към жълтите павета.
327
1
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Абе вие хубава снимка сте сложили, ама видяхте ли какво пише на нея? Цирк от 29 април до 28 май :) Или викате, руски числа не познавате, заедно с буквите :) Иначе снимката кърти.
326
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Голям смях.
325
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тоя ако си мисли, че са му простили. Много ясно, че ще му инсценират нещо нелепо. Не може да тръгваш срещу диктатора и после да сключваш сделка с него. Пътник е. Където и да отиде ще го намерят. А имаше реален шанс да му се получи. Жалко
324
5
 
8
 
! Отговори
Така преди 10 месеца
Директно си уговори среща с доктор Новичок !
323
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като изключим тея дето не подкрепят путин, очевидно е че 100 % от руснаците подкрепят путин в неговата борба!
322
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е краят на Вагнер. Руската федерация никога повече няма да позволи създаването на частни армии. Осъзнаха грешката си.
321
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори и Елцин, който беше клекнал пред американците, беше президент, докато се водиха чеченските войни. Демек, дори и американска подлогга да е президента в РФ, ако има война свъзрана с териториалната цялост на РФ няма шест пет. Та дори и да не е Путин президент, дори да дойде друг президент клякащ пред САЩ, няма как да не защитава териториалната цялост на РФ. Та това с разпадането на Русия просто ей така са пълни тъпизми за наивници.
320
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зелените директиви на ЕС спазва ли Пригожин?