Шойгу и Герасимов подават оставки?

Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници
24 юни 2023 22:10, Йоана Цонева
323
Шойгу и Герасимов подават оставки?
Снимка: БГНЕС

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в замяна на това да спре настъплението на военният конвой "Вагнер" към Москва - това гласят публикации, позоваващи се на руски държавни медии.

Именно заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на "Вагнер" Евгений Пригожин предприе военното настъпление към Москва. Като по-рано днес той подчерта, че нито той, нито "Вагнер" искат оставката на Путин.

Още по темата
Освен оставките, Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници, като сред тях има и такива с доживотни присъди.

В публикацията за спирането на конвоя на руската държавна информационна агенция ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вариант да предложат "гаранции за безопасността" на наемниците на Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
7
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Значи все пак Психото е клекнал пред Пирожката.
193
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Герасимов! Няма по пиянска физиономия от неговата! Сега ще се отдаде само на хобито си. Руснакът е руснак, когато пие водка и когато го бъйтат.
192
6
 
4
 
! Отговори
Герасимов преди 10 месеца
За кокошка нема амнистия или прошка бухахахаха
191
11
 
24
 
! Отговори
чакваше се преди 10 месеца
Вагнер да атакува директно Киев.Донякъде това ще се случи, но през Беларус. Директно Беларус няма да се намесва срещу Украйна. Вагнер е частна и тя ще поеме ударът срещу Украйна от север. Украинските войски ще бъдат разчленени - от изток Русия, от север Вагнер. Това е стратегичаски ход, ккви ще са резултетите,ще видим.;
190
11
 
6
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Всъщност социализмът е формирал съзнанието на Путин - колективната отговорност. Руските царски генерали са поставяли на първо място грижата за войника,водени от максимата,че и със златна глава да си без подготвена армия си нищо.Дори са писали писма на австрийския император месото да се вари със зеленчуци съгласно обещанията - при поредната им,коалиция срещу Бонапарт да ги нападне 7 години по-късно,също нехаещ за войника,а само за победи на всяка цена и си погреба армията в Русия.
189
7
 
6
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Сега украинците ще се хвърлят в атака,а след седмица ще започне лов и отстрел на натовска техника,защото затова бе спора - че имат в излишък,но не пращат почти нищо от новите си оръжия на фронта,за което отговорността е и на Путин,живеещ в друг свят на сигурност и високопарни речи,сигурен,че никой не може да победи Русия поради ядреният и потенциал,но на фронта умират хората им.
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна не я чака нищо добро. На Шойгу майка му е украинка обаче напуска...
187
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам, ама Пригожин не е срещу Путин, но каза една фраза, че е "пълно с кози там" , козите явно не му харесват, т.е. нещо от рода на нашите ПП,ДБ,ДСБ,ГЕРБ, Ш(с)оросоидите и т.н.!
186
2
 
7
 
! Отговори
До Зеления наркоман преди 10 месеца
Я пак се замисли кой кого тръгна да превзема за 3 дена ! Абе.. не си зелен, но за наркоман е твърде вероятно !
185
12
 
17
 
! Отговори
До 246 преди 10 месеца
Всичко е цирк и постановка. Сега Путин ще разкара всички "договорняци" и като сменят Шойгу и Герасимов ще започне истинската война в Украйна. Шойгу и Герасимов подържаха "бавното" темпо на руската армия, а това не се харесва на много в Русия. Пригожин изигра перфектно ролята си.
184
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вор в законе великодушно обеща да не превзема Моцква. Путин си отдъхна щото му свършиха памперсите.
183
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Извинявай добре ли си ? Ходи се прегледай може нищо да ти няма.
182
15
 
8
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
в плана Русия е жертвата за пореден път от столетия!престъпника пригожин превзе мАсква със 150 танка?и убиеца на жени и деца рушащ жилищни в Украина му обеща да избие генералитета на Руската армия...за да може да го убие в последствие... с един удар убива и генералите си и пригожин...пА руски те за това живеят да убиват мирни
181
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия ще победи !Въпрос на време е ..
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак някакви твърдения взети от някъде си без никакво покритие обаче укопа хапе синджира .
179
11
 
26
 
! Отговори
Кремълският рептил преди 10 месеца
***'лер днес беше публично унизен от Пригожин пред цяла Русия и целия свят да изпълни всичките му искания, а именно да уволни Шойгу и Герасимов.. ... Ха-ха-ха! Голям позор... Нали щеше да наказва метежниците? Шойгу и Герасимов ли са тези метежници? СВО се оказа напълно компрометирана след заявлението на Пригожин, че не имало никакви бомбардировки в Донбас през последните 8 години... Кой е шефа на Русия сега след уволнението на Шойгу и Герасимов, джуджето или Пригожин?
178
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Храна за наивници! Успех Русия!!
177
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
освен това,ще е тест,един престъпник като пригожин нарежда на путин да уволни генералитета се,кгб и мафията унижават армията на русия!дали ще го понесат?май не е започнало!!!свободни хора са!нима пригожин вярва,че кгб,ще му прости казаната истина за Войната в Украина?Бог да прости пригожин!
176
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Бай Дрънпр.м.те,найстина ли вярваш,че ценностите Божий са...оргазъм?САЩ и Свободният не взеха страна!няма и да вземат,вътрешни на РФ са!опитаите да си представите...250 хил. модерно въоръжени,към мАсква!пригожин я превзе и накара да капитулира с...150 танка и 25 х.наемници...мАсква капитулира...пригожин не си повярва и ще го убият разбира се!да заплашвате САЩ и Свободният..си е..смъртоносно!с ядрените смъ.та им е гарантирана!Света ни има нужда от Образование и ценности най вече,не от воини!
175
4
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 10 месеца
Стига глупости! В Русия такова нещо като оставка няма. Ще бъдат изпратени в заслужена пенсия с подобаващи почести, по стара руска традиция...