Шойгу и Герасимов подават оставки?

Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници
24 юни 2023 22:10, Йоана Цонева
323
Шойгу и Герасимов подават оставки?
Снимка: БГНЕС

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в замяна на това да спре настъплението на военният конвой "Вагнер" към Москва - това гласят публикации, позоваващи се на руски държавни медии.

Именно заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на "Вагнер" Евгений Пригожин предприе военното настъпление към Москва. Като по-рано днес той подчерта, че нито той, нито "Вагнер" искат оставката на Путин.

Още по темата
Освен оставките, Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници, като сред тях има и такива с доживотни присъди.

В публикацията за спирането на конвоя на руската държавна информационна агенция ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вариант да предложат "гаранции за безопасността" на наемниците на Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не Украинци,не Руснаци - конфликта е подклаждан от САЩ и евврейската клика покрай тях ..
173
0
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
И кво стана сега, от цялата работа Лукашенко се сдоби с частна армия?
172
5
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Само не разбрах, защо прекратихте така жестоко оргазма на евроатлантиците...
171
7
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Абе Путин показа как стават нещата, не е мека китка като Зеленски.
170
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Ама от цялата новина как успяхте да я ос...рете не знам. От всичко излезе, че амнистия получават затворници с доживотна присъда. Не може ли един път нормално да пишете за събития, без пропаганда?
169
3
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 10 месеца
Путин си мести фигурките на шахматната дъска.....театърът е уникален, на запад се чудят какво става, а Путин изпрати още едно послание с тази пиеса. Тва е като театъра на боко и трактора - първи дружки и най-големи "врагове", а народа (в случая запада) пасе марулите...
168
0
 
5
 
! Отговори
Кирчо ДжонТриволта преди 10 месеца
Русия и Украйна са като две бутилки минерална вода. Само, че в едната няма газ.
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин каза всичко е за пари . За много пари.
166
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците, които са ги "обучавали" военно на запад, са им давали хапчета, това означава, че вече им контролират мислите и също действията, без те самите да подозират, изолирайте ги, чрез тях, си говорят със закодирани думи, изрази, числа, цветове, визуализации и са опасни, без самите те да подозират това, ако разберат и престанат да се подчиняват, ги контролират с изтезания с вълнови оръжия, изолирайте ги, забранете им и да ползват и интернет, телевизия, наблюдавайте ги какво правят и купуват!
165
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хора, на украинците, които са ги "обучавали" военно на запад, са им давали хапчета, след което се чувствали недобре, това означва, че вече им контролират мислите и също действията, без те самите да подозират, изолирайте ги, забранете им и да ползват и интернет, телевизия, наблюдавайте ги какво правят и купуват, чрез тях, си говорят със закодирани думи, изрази, числа, визуализации и са опасни, без самите те да подозират това! Изолирайте ги, не им разрешавайте да рисуват или да поръчват рисунки!
164
1
 
12
 
! Отговори
Сега преди 10 месеца
Въпросът е дали ще има нещастен случай с тях или с Пригожин, или пък с тримата !
163
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джуджара се отърва от Шойгу, чрез цирка който сътвори с Пригожин, пък вие си мислете че бил слаб, баш си е много хитър и догодина ще спечели изборите, може да продължавате даже да чакате и да умре, ха ха ха
162
22
 
27
 
! Отговори
7667 преди 10 месеца
Путин до вчера имаше уплах от комици, вече има уплах и от готвачи
161
3
 
13
 
! Отговори
НКВД преди 10 месеца
Едно време,по сталинови времена,оставките не се подаваха,а се раздаваха.
160
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да чистят,а ще лъскат с малък размер четки като за зъби северните потоци отвътре дето преди туй ги гръмнаха неизвестни извършители,че да ги сглобят след туй като нови.
159
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дълго ще се помни, че при първата най-малка опасност и Путин се качи на самолета и избяга :) Така правят страхливите диктатори.
158
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да... Драскачите тук все още смятат че Путин е едноличен диктатор.. при все че той е балансьор на широки кръгове в Кремъл.. самият той е НОД -овец
157
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоростна атака на земя -въздух и Русия за седмица превзима Урките .Нато с пръст в г.з и новите генерали на Путин тържествено минават през Киев. А Нато се оправдава ,че Украине не е била в нато затова е паднала. Тогава чак сащ подписва спорузумение с Китай виждайки ,че няма накъде...и пак повтарям лицемерието на амеиканската политика няма край .Който се довери на американски политик е за съжеление. Такъв лицемерен враг може да бъде победен единствено с пълен крах *** Сащ.Безпощадно.
156
11
 
10
 
! Отговори
!: преди 10 месеца
Путин бил режисирал всичко....Някои удобно забравят, че този човек беше почти никой и не беше особено познат преди да бъде издигнат. Володя си е пионка, която не се справя със задълженията си в момента. Такива са и президентите на САЩ...Тайни служби и правителства в сянка ръководят света. Това е простата истина, неудобните си отиват.
155
9
 
12
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Руснаците са измислили земята а тези дето им се кланяте са престъпниците на европа дето са геноцидирали индианците. Не е ли време да върнем Америка на индианците, все пак е 21 век и суверенитета трябва да се спазва