Шойгу и Герасимов подават оставки?

Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници
24 юни 2023 22:10, Йоана Цонева
323
Шойгу и Герасимов подават оставки?
Снимка: БГНЕС

Военният министър на Русия Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов ще подадат оставки в замяна на това да спре настъплението на военният конвой "Вагнер" към Москва - това гласят публикации, позоваващи се на руски държавни медии.

Именно заради несъгласието с политиките на Шойгу и Герасимов собственикът на "Вагнер" Евгений Пригожин предприе военното настъпление към Москва. Като по-рано днес той подчерта, че нито той, нито "Вагнер" искат оставката на Путин.

Още по темата
Освен оставките, Русия е обещала и амнистия за наемниците на Пригожин, повечето от които са затворници, като сред тях има и такива с доживотни присъди.

В публикацията за спирането на конвоя на руската държавна информационна агенция ТАСС бе обяснено, че президентът на Беларус и Путин са измислили вариант да предложат "гаранции за безопасността" на наемниците на Пригожин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
9
 
13
 
! Отговори
За скраб преди 10 месеца
Ако човек се занимава със изкупуване на цветни метали из Украйна - НАТО - вски Леопарди ,шветски зенитни обстановки - всичко е пепел ..
153
0
 
13
 
! Отговори
Манджа со грозде преди 10 месеца
Аз так не разбрах от цялата работа кои са лошите и кои от нашите.
152
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вовата се е съгласил да изстреля посейдончетата и Пирожката се е кротнал. Сега военно положение, пълна мобилизация и скоро Червената армия в Берлин.
151
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нямам си понятие,не познавам технологията на "власта",но четейки доста от коментарите,си мисля че Те разсъждават по различен начин(просто нивото е различно).Иначе досега да сме разбрали всичките им намерения.С две думи,не се връзвайте много..те си знаят кво правят,ние четем новините ;)
150
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин ще пребъде . Напук на фашизирана Европа и сащ . Всяка 2-ра манипулация срещу неудобна д-ва минава през Вашингтон .За справка :Турция ,Сирия , Ирак ,Югославия , Либия,Куба ,както и целият източен блок. Неудобните се опитват да бъдат унищожени отвътре чрез подкупи . Но който копае гроб другиму сам попада в него .Скоро ...Китай ще им разкаже играта на хамериканците. Те демократитие -подмолни мишки самият Тръмп орезелиха само и сам да са на власт ,та няма по света да правят измами .
149
13
 
13
 
! Отговори
СССР преди 10 месеца
Слава на Путин!!! Слава на Вагнер!!!
148
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия ще победи ,въпрос на време е ..
147
0
 
11
 
! Отговори
Пирожкин преди 10 месеца
Пригошин искаше Русия, но Путин му подари Беларус. Мустака май са го черпили с чай.
146
5
 
5
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
На маймуни ви направиха. Ако бях на ваше място, щях да си прережа вените, и да се застрелям с Мараров докато си пускам ток във ваната. Даже за по-сигурно щях да си омотам врата с душа
145
7
 
20
 
! Отговори
Късата памет преди 10 месеца
Цял ден копейките плюеха по Пригожин, че бил предател, платен от запада, че Путин предателите ги избивал и незнам си кво, сега като направи сделка вече пак е от добрите, а Шойгу и Герасимов станаха лоши. Както винаги съм казвал, копейките няма мнение и не мислят - чакат какво ще им кажат от Кремъл. Като някаква секта , която се кланя на гуруто каквото и да прави
144
3
 
17
 
! Отговори
До 185 преди 10 месеца
Точно *** управлява, а Пригожин му стана момче за всичко. Така извъртяха нещата, че за един ден рейтинга на Путин в Русия скочи до небесата, настанилите се удобно в МО и правещи каквото си искат Шойгу и Герасимов - аут, олигарсите вече не могат да кажат нищо против СВО-то, и със сигурност ФСБ са забелязали днес кой подкрепя размирниците и кой правителството. Та целта е изпълнена на 100%
143
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До: Русия да изпълни всичките му искания... Ха-ха-ха! Голям позор... Всъщност кой уволни Шойгу и Герасимов, джуджето или Пригожин? Отговор: Не бъди толкова примитивен и повърхностен...Исканията на Пригожин - са искания на Путин - не забравяй , че Путин не предяви конкретни обвинения нито срещу Вагнеровците, нито срещу Пригожин.. Това е начина да се изчистят високите генералски рангове... В такива критични моменти само може да си проличи кой е приятел и кой е враг
142
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вагнер приключи. Пригожин заминава за Беларус. Засега ще се крие там, но кат се сетиш как оперират руските служби, едва ли ще е живее много дълго.
141
7
 
11
 
! Отговори
Факти Сине преди 10 месеца
До СинаНашите заслужават точно това което беше при Виденов .А именно пълен блокаж на всичко ,национален митинг. Вярно е ,че ги няма тези българи ,който бяха тогава. Не случайно изгониха(чрез съсипване икономиката на Бг) над 2 млн българи да работят в чужбина. От 1996 до сега. Политиците в България са най-мръсното нещо на тази земя !
140
3
 
7
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Втасахме я! Алигатора победи леопарда.Катюшата - ХаймарсаОчакваме Фулкрума да победе файтинг фалкона.....
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сина,то квото трябва вече е направено..
138
4
 
9
 
! Отговори
До сина преди 10 месеца
М.а.л.ииии к.в.и теории на конспирацията описваш...за.расия д.е.т.о живее в 19 век. Путин капитулира...каквото и да парви от тук на сетне
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, до след 20 минути, когато ще кажат точно обратното. Типичната руска честност и последователност.
136
12
 
5
 
! Отговори
Давай Za преди 10 месеца
Голям кеф, щом толкова плюете, значи все пошло на****...... Гледайте си Усраната и не се възпалявайте толкова. Някой ще получи инфаркт и ще опусне заплата от Козияк....
135
9
 
13
 
! Отговори
Сина преди 10 месеца
Оставете Русия, какво да правим с нашите пуфки тук - Кирчо, кокорчо (оня дето го оноде Тони парфюма), мравояда, Бойко, пеефски и другите от партията на профилите? Това е по-важно!