Украински дронове отново удариха Москва

Те са се разбили в бизнес центъра на града
24 юли 2023 07:00, Нели Христова
333
Украински дронове отново удариха Москва
Снимка: БГНЕС

Кметът на Москва заяви, че „удари с дронове“ са ударили две нежилищни сгради, съобщиха руските държавни медии.

Сергей Собянин обяви в ранните часове на деня, че "удари с дронове" са ударили две "нежилищни" сгради в руската столица през нощта, но не съобщи за жертви. Министерството на отбраната на Русия в понеделник заяви, че двата украински дрона са били „потиснати“ и „разбити“ в Москва.

"Днес около 4 часа сутринта беше съобщено за удари с дрон върху две нежилищни сгради. Няма сериозни разрушения или жертви", написа Собянин в Telegram.

Единия от дроновете е ударил "бизнес центъра" на Москва.

Служител на службите за извънредни ситуации съобщи, че отломки от безпилотен самолет са открити в центъра на руската столица.

"На Комсомолски проспект 17 бяха открити отломки от дрон. По предварителна информация няма жертви", каза служителят.

Властите съобщиха, че в момента на мястото работят органи на реда и Спешна помощ. 

 

Атаката идва след като руски ракети нанесоха тежки щети на историческа православна катедрала в южния украински пристанищен град Одеса, което предизвика възмущение и накара украинския президент Володимир Зеленски да обещае ответни мерки.

Ударите в Одеса убиха най-малко един човек и раниха няколко други, съобщи Украйна. Атаките са унищожили и други исторически сгради, каза украинското министерство на културата.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаки, извършени на руска земя по време на войната, която Москва започна, когато нахлу през февруари миналата година, отприщвайки военната си мощ върху своя демократичен съсед.

Те включват атака с дрон срещу Москва през май, която повреди две сгради и рани двама души, за което Украйна отрече пряко участие.

По-рано този месец Русия заяви, че е "унищожила или неутрализирала" пет украински дрона в това, което определи като "терористична" атака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
3
 
6
 
! Отговори
:)Изненадани има ли? преди 9 месеца
НАТО се обурдва със руски(те. украински) войници и пак не може да се бие срещу руската армия! Прави от време на време някой трористичен акт и нищо повече! Натоовци само за тероризъм стават!
262
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 256 - Руснаците обезприщаниха (почти) укрите. То и без това вече не идваха кораби в тях. И въобще - укропите тр. свикват без излаз на море и на Дунав )))
261
1
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 9 месеца
Така .....значи хода на войната се промени .....Украйна атакува Русия в последно време ....САЩ и ЕС няма ли да продължат с миротворните си мероприятия и да започнат да пращат пакети от военна помощ на Русия ? За да се защитава нали ....да настъпи мир ....или още не че Путин не е тръгнал по света да проси смъррт !?
260
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами краварчето има ракети угажда си бе.
259
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ли руснаците са открили личната карта на украинския терорист на мястото на произшествието, ей така захвърлена на земята?
258
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ли е да гасиш пожари в този пек и с тази тежка екипировка? Да не говорим ако горят някакви бясни химии. Това е една от най-лудите професии, респект!
257
6
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Ненадминатият гений и гей Путин изхаби едни от най-скъпите руски ракети за да порази силози със зърно и християнски храм в Одеса. По Россия1 некъв плондир разправя как България и Румъния били пълни с руски граждани. После роснаците реват - що сме ги мразили.
256
2
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 9 месеца
Ако съм на мястото на Путин бих наредил Радата в Киев да бъде поразена така,че да не личи къде е била.Така Укронацистите ще са наясно какво ги чака,сега си въобразяват,че нещо могат да постигнат нещо срещу Руската федерация.Също бих ги оставил без електричество,нали имат генератори.Ама Господ на бодлива крава рога не дава.Все пак да видим отговора на Москва.
255
0
 
0
 
! Отговори
Денков преди 9 месеца
До КОНСТАНТИНОВРазкри ги.
254
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Личи си ,че украинците няма реална самооценка.Това е характерно за хората с нисък интелект.И което още е характерно за хората с нисък интелект е способността да се надценяват.
253
4
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 9 месеца
РУСИЯ Е ВЕЛИКА ХРИСТИЯНСКА МИРОЛЮБИВА СТРАНА.ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПРЕЧКА НА С.А.Щ. ДА КОЛОНИЗИРА ЦЯЛ СВЯТ.УКРАИНА ВЕЧЕ НЯМА ТЕРИТОРИЯ.ПОЧТИ ЦЯЛАТА Е СОБСТВЕНОСТ НА С.А.Щ. ТОЗИ ПЛАН Е ОТ ПРЕДИ 2014Г. ПОСТАВИХА ПОДЧИНЕНО НА ТЯХ ПРАВИТЕЛСТВО И ЕТО РЕЗУЛТАТА.БЪЛГАРИЯ БЕ ПРОДАДЕНА НА СА. ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТЕХНИ ПОСЛУШНИЦИ.КРАДЪТ НИ ВСИЧКО,ЗЛАТО,ТЕРИТОРИЯ,ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ,БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА.
252
5
 
10
 
! Отговори
КАКВОТО ПОВИКАЛО преди 9 месеца
такова се обадило.
251
5
 
7
 
! Отговори
РУСКИ РЕЗИЛ преди 9 месеца
Руzzките фа..ш..сти ще разберат що е то справедливост.
250
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Удрииии
249
4
 
2
 
! Отговори
герги преди 9 месеца
До Кравар Евроатлантик чакай бе, контраосерацията не беше ли специалност на Зеленский *** ?
248
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами украинците са безсилни щото руснаците ги прекараха те да ги атакуват и като нищо не могат да направят единствена утеха е да пускат хвърчила тук таме.
247
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Зеленски обещава и изпълнява.Удри още.
246
2
 
1
 
! Отговори
Само не се впрягайте преди 9 месеца
Не знам дали стайте е истина, но може да проверите загубите на Русия. Ако е истина е наистина наистина много. Това е безумие. https://minusrus/en
245
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 255 - какъв страх те носи бе, смешшник? Два дрона с размерите на чанта, единия го свалили, другия се ударил в сграда и нанесъл впечатляващи щети - счупил два прозореца. Ами сина ми оня ден нанесе още по-страшни щети счупи двоен прозорец с футболче. Предлагаш и аз да трепепя ли сега????
244
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украински дронове (лъжа - само ги сглобяват в Украйна, частите са от САЩ, Канада и UK) - общо 2 бр., удариха (лъжа - единия свален с електронно противодействие, другия се удари в сграда и счупи два прозореца). Страхотен удар! Пълен майтап на пропагандните ви напъни...