Украински дронове отново удариха Москва

Те са се разбили в бизнес центъра на града
24 юли 2023 07:00, Нели Христова
333
Украински дронове отново удариха Москва
Снимка: БГНЕС

Кметът на Москва заяви, че „удари с дронове“ са ударили две нежилищни сгради, съобщиха руските държавни медии.

Сергей Собянин обяви в ранните часове на деня, че "удари с дронове" са ударили две "нежилищни" сгради в руската столица през нощта, но не съобщи за жертви. Министерството на отбраната на Русия в понеделник заяви, че двата украински дрона са били „потиснати“ и „разбити“ в Москва.

"Днес около 4 часа сутринта беше съобщено за удари с дрон върху две нежилищни сгради. Няма сериозни разрушения или жертви", написа Собянин в Telegram.

Единия от дроновете е ударил "бизнес центъра" на Москва.

Служител на службите за извънредни ситуации съобщи, че отломки от безпилотен самолет са открити в центъра на руската столица.

"На Комсомолски проспект 17 бяха открити отломки от дрон. По предварителна информация няма жертви", каза служителят.

Властите съобщиха, че в момента на мястото работят органи на реда и Спешна помощ. 

 

Атаката идва след като руски ракети нанесоха тежки щети на историческа православна катедрала в южния украински пристанищен град Одеса, което предизвика възмущение и накара украинския президент Володимир Зеленски да обещае ответни мерки.

Ударите в Одеса убиха най-малко един човек и раниха няколко други, съобщи Украйна. Атаките са унищожили и други исторически сгради, каза украинското министерство на културата.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаки, извършени на руска земя по време на войната, която Москва започна, когато нахлу през февруари миналата година, отприщвайки военната си мощ върху своя демократичен съсед.

Те включват атака с дрон срещу Москва през май, която повреди две сгради и рани двама души, за което Украйна отрече пряко участие.

По-рано този месец Русия заяви, че е "унищожила или неутрализирала" пет украински дрона в това, което определи като "терористична" атака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
1
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 9 месеца
Много съм се чудил и аз на Кремъл за мекия подход към САЩ/НАТО, защото Украйна е само терен на конфликта. Можеха да ги наврат в *учи *ъз! За мен 1-ственото обяснение е, че войната там е една от многото шахматни дъски, на които се разиграва партията за Новия световен ред. И че руският интерес налага по-бавни темпо. Пък и в Русия има силна неолиберална класа, която е на страната на джендърите. Те се борят и с тях, и с 51 страни.
222
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижда се нагледно, че руската ПВО не работи. Много лампички светнаха за НАТО. А Ф-35 или стелт дрон ще мине на парад. Всичко руско безаналогово стана за смях. Давай там военните заводи да бълват снаряди и да стреляме със СССР-ска артилерия- толкова си можем.
221
0
 
4
 
! Отговори
Bormann преди 9 месеца
Зиониста е алчен и прокуден от Господ и затова той става ратай на дявола. Само с измама, манипулация, дезинформация и изнудване може да постигне целите си. Но рано или късно и той си намира майстора. Някой който не му целува ръка а го шамаросва небрежно. Зиониста не може да си намери място от злоба и крои планове с години, десетилетия, векове за да си отмъсти с лихва. Той е като дете което тормози куче с пръчка и когато кучето най-накрая го ухапе тича да се оплаква, че без причина е нападнато...
220
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Доставянето на оръжие на страна във военен конфликт ни прави легитимна цел! Ако утре хвърчат ракети по София, кой ще ни защити??Самолетите дето ги нямаме или ПВО то, дето го дадохме на Украйна???
219
5
 
12
 
! Отговори
До 234 преди 9 месеца
Всичко ще дадат каквото има оръжие, даже и бабите си ще дадат! То затова беше създадено това правителство! Клели са се в Козяк 16!
218
3
 
10
 
! Отговори
Докъде с оръжието? преди 9 месеца
"В решението на НС, което е гласувано петък, 21.07, е записано да се предостави военна помощ на Украйна от МВР - бронирана техника и резервни части". Както виждате, вече не става дума само за бронетранспотртьори. В бронираната техника, която ще подарим на Украйна, както изглежда вече ще се включат и танкове. Нашите продажници ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС ще оставят на армията ни техника колкото е нужна само за паради на Гергьовден.А са се клели в парламента да служат на интересите на българският народ.
217
3
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 9 месеца
A православната църква в Одеса е улучена от украинска зенитна ракета. Не им е за пръв път на уккронацистите да пропуснат целта е да уцелят със зентитната си ракета я жилищен блок, я обществена сграда. И след това разбира се приписват всичко на руската армия. Който иска, да вярва.
216
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия пък клоуни с техните хвърчила си мислят ,че нещо могат да направят кой знае ,какво .
215
3
 
6
 
! Отговори
До 230 преди 9 месеца
Украйна няма ядрени тактически ракети ха ха! А Нато няма да посмее!
214
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ НАТИКА САЩ НА ДЕМОКРАТИТЕ В ЪГЪЛА
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 229 - Ти си настъпвaл пeшкира и знаеш за сek-ca, a? Браво, браво )))
212
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това вече ме разби... Този Путин невменяем ли е та търпи всичко това да се случва не просто в Русия а в Москва!!!!! Няколко тактически ракети са в съсртояние да сложат край на това безумие!
211
11
 
12
 
! Отговори
RUSSIAN NEWS преди 9 месеца
Товарищ Путенко, опять ОБОСРАЛСЯ !!!
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 235 Добре,само дето нещо си объркал хората бъди сигурен.А някой вече разбраха,каква е валутата в България.Успех с писането.
209
10
 
6
 
! Отговори
сибирска клоака преди 9 месеца
До 229. Айде стига с тези изтъркани плочи. Империята на злото е само една и всички знаят коя е без да й казваме името.
208
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУБЛЯЦИ, ПОСЛАНИКА САМО ЧАКА ДА НАСТЪПИТЕ ПЕШКИРАА... ПОСЛЕ ТАКЪВ СЕХ ВИ ЧАКА...
207
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е, чак пък "удариха"....... Летели са некакви дрончета там, свалени са у въздуха и падайки може да се счупили някой прозорец на НЕцелева жилищна сграда. От градушката в Подмосковието оня ден имаше повече поражения ))))
206
3
 
6
 
! Отговори
До ЬЬЬ преди 9 месеца
Кой трябва да понесе последствията за унищожаване на Ирак, Сирия, Йемен и др., за стотиците хиляди убити жени и деца? Кой е виновен за повече от 30000 убити в Донбас?
205
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
СПОКО! СЕГА АКТО ПОЛУЧАТ И ФРЕНСКИТЕ ДАЛЕКОБОЙНИ РАКЕТИ, НАПРАВО ЩЕ ДЖАСАТ ПО КРЕМЪЛ!
204
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кажете на джуджето в още по- дълбок бункер да се зарие! Че без него кво ще праят бля дките и троловете, кво ще ядат/ Ще ядат да не казвам...