Украински дронове отново удариха Москва

Те са се разбили в бизнес центъра на града
24 юли 2023 07:00, Нели Христова
333
Украински дронове отново удариха Москва
Снимка: БГНЕС

Кметът на Москва заяви, че „удари с дронове“ са ударили две нежилищни сгради, съобщиха руските държавни медии.

Сергей Собянин обяви в ранните часове на деня, че "удари с дронове" са ударили две "нежилищни" сгради в руската столица през нощта, но не съобщи за жертви. Министерството на отбраната на Русия в понеделник заяви, че двата украински дрона са били „потиснати“ и „разбити“ в Москва.

"Днес около 4 часа сутринта беше съобщено за удари с дрон върху две нежилищни сгради. Няма сериозни разрушения или жертви", написа Собянин в Telegram.

Единия от дроновете е ударил "бизнес центъра" на Москва.

Служител на службите за извънредни ситуации съобщи, че отломки от безпилотен самолет са открити в центъра на руската столица.

"На Комсомолски проспект 17 бяха открити отломки от дрон. По предварителна информация няма жертви", каза служителят.

Властите съобщиха, че в момента на мястото работят органи на реда и Спешна помощ. 

 

Атаката идва след като руски ракети нанесоха тежки щети на историческа православна катедрала в южния украински пристанищен град Одеса, което предизвика възмущение и накара украинския президент Володимир Зеленски да обещае ответни мерки.

Ударите в Одеса убиха най-малко един човек и раниха няколко други, съобщи Украйна. Атаките са унищожили и други исторически сгради, каза украинското министерство на културата.

Украйна почти никога не поема публично отговорност за атаки, извършени на руска земя по време на войната, която Москва започна, когато нахлу през февруари миналата година, отприщвайки военната си мощ върху своя демократичен съсед.

Те включват атака с дрон срещу Москва през май, която повреди две сгради и рани двама души, за което Украйна отрече пряко участие.

По-рано този месец Русия заяви, че е "унищожила или неутрализирала" пет украински дрона в това, което определи като "терористична" атака.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


333
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поръчаха си нова порция бой" умниците" .Явно на някой не му харесва,че Киев е още цял.
242
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руснаците трябва да свикват с мисълта че ще бъдат мандръсани навсякъде
241
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Благодарение на мъдрата политика на Путин сега и руснаците ще живеят в страх! По всяко време може украински дрон да ги удари докато са на работа, на улицата или докато вечерят в къщи с децата си. Никога не знаеш кога и от къде ще дойде атаката.
240
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ядреното е близо до Киев и ще ликвидира Киев.
239
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Краварчето гледай ти да не подскочиш към кирливата си Украйна Ей така даде научиш кой, какъв е и ,че си с чужда държава.
238
8
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Русофилите не подскачайте. Това е само специална военна контраоперация.
237
3
 
3
 
! Отговори
Укро-терористи преди 9 месеца
И тях като ги наритат - какво медийно реване пада!
236
2
 
6
 
! Отговори
сега ревем за Одеса преди 9 месеца
Защо ли?
235
10
 
3
 
! Отговори
Нострадамус преди 9 месеца
До 1.08.2023г Киев ще е в развалини. Ще има и касетъчни бомби. Просто на Зеленски поръчката е такава. А "готвача" Путин изпълнява всички поръчки на киента.
234
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 246 Ами щото съм си в страната бе и само тя ме интересува, украинците никой не ги е викал и никой не ги е канил тук да ми налеят и да си мислят,че всички са им длъжни,аре у лево с вашите опорки,че ми писна.Какво общо има Украйната ти с България,че някой трябва да се занимава с нея Това не ми е ясно.Като,какъв се явяваш тук?
233
8
 
12
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Браво на Украйна! защитават се! Срещу един доказъл се терорист, като рашистан! при това най-големия терорист на света! Браво на Украйна!
232
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 242 Ти защо не си в Русия?
231
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе почвам да се чудя що най-смелите и можещи защитници на Украйна са все в други страни.Като на футболен мач,най-добрите играчи винаги са сред публиката.
230
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
б0й по 0рките!!! б0й, б0й, б0й!!!
229
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре бе крундел що не си в Украйна като ти е толкова мила,а ни занимаваш с украинските си простотии.Големите родолюбци ,ама само в чуждите държави.На вързано куче хляб не може да даде иначе.Е кой мислиш, че ще ти я уважава Украйна тогава .Та и няма и достатъчно гънки на мозъка та си мисли,че става въпрос за хвърчила купени от нета за без пари.Украинска му работа.
228
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 243 - Ставай и беги бий по Мацква - да те видим колко можеш! Не така от дивана
227
5
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 9 месеца
др0гаре, понеже виждам, че сте се възпалили напразно, само да ви кажа следното - след като "хвърчила" по 2000 долара от алиекспрес стигат да паднат/ударят сграда в мАцква, няма значение дали носят "бомба" или кофа лай..нутела де...защото показва, че истински дронове могат да минат безпрепятствено през ПВО-то в московска област и да достигнат пределите на града, т.е. доставката на каквото и да било е гарантирана
226
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 237 Абе ти не разбра ли, че не харесваме украинските нагли същества и това сами си го направиха.Като не знаеш как да се държиш кой ти е виновен.
225
4
 
9
 
! Отговори
Смях преди 9 месеца
Русофоба умира от яд и злоба защото са му казали, че той е "европеец" и елит бухахаха Няма такава подигравка с държава на която цяла Западна Европа се присмива. Но той иска да е със силните на деня и не може да си намери място от факта, че Русия не е на колене като него а показва среден пръст на запада който се е запенил от злоба и безсилие. Искат да провокират Путин да започне 3та СВ, но няма да стане. На Хитлер и Наполеон не им издържаха нервите и наллапаха плувката ;)
224
3
 
12
 
! Отговори
Честито укропи преди 9 месеца
3 стъкла на последния етаж на високоетажна сграда са счупени, голем праз! В същото време, нощеска, е имало ракетна атака срещу едно от трит най-големи укр. речни пристанища на делата на река Дунав, в резултат на която атака - цялото пристанище е практически ликвидирано! Като отчетем, че реално всички големи одески пристанища са разбити от подобна атака миналата седмица - то остават само 2 речни големи пристанища на укропитеците, които освен че са блокирани - може да ги отгърмят още таси седмица