Взривове и стрелба край руското черноморско пристанище Новоросийск

Два безпилотни украински катера са били унищожени
Обновена: 4 авг 2023 08:42 | 4 авг 2023 08:29, Елка Василева
242
Взривове и стрелба край руското черноморско пристанище Новоросийск
Снимка: архив, БГНЕС

Руски потребители на социални мрежи съобщиха за експлозии и стрелба близо до руското черноморско пристанище Новоросийск днес сутринта, предаде Ройтерс.

Още по темата
Видеоклипове, публикувани в местна онлайн общност и разпространени от руската онлайн новинарска служба Астра, показват движението на кораби в близост до брега, като се чува стрелба, идваща откъм морето.

Впоследствие ТАСС съобщи, че два безпилотни украински катера, които се опитали да атакуват военноморската база в Новоросийск, са били унищожени.

Украински безекипажни катери атакуваха рано тази сутрин руска военно-морска база, намираща се в близост до руския пристанищен град на Черно море Новоросийск и бяха унищожени от руски бойни кораби, заяви малко по-късно руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Няма пострадали и материални щети при атаката срещу Новоросийск, заяви губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, цитиран от руската информационна агенция РИА.  

Новоросийск е хъб с голямо значение за руския износ.

Атаката стана причина пристанищните власти на Новоросийск да наредят временно спиране на движението на всички кораби, съобщи Каспийският тръбопроводен консорциум, който е оператор на петролен терминал в района.

Руски потребители на социални мрежи съобщиха, че са чули тази сутрин експлозии близо до Новоросийск.

Спасителните служби на Новоросийск потвърдиха информацията за експлозии и силите за сигурност са информирани, предаде руската новинарска агенция РИА.

Руското министерство на отбраната заяви още, че руските сили за противовъздушна отбрана са свалили тази сутрин 10 украински дрона над Крим и са заглушили три дрона със средства за радиоелектронна борба.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
5
 
! Отговори
ЛУДОГОРЕЦ преди 9 месеца
МНОГО НИ ЛИПСВАТ СПАРТАК МОСКВА,ЧЕ САМО ТЯХ ДЕРЯХМЕ С ПО 5 ГОЛА
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние от Възраждане много обичаме бахур ... и Русия обичаме!
17
7
 
3
 
! Отговори
Домакиня преди 9 месеца
На това се вика да ти се надуят бухтите,че да гръмнат!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ние българите, дето румънците ни помляха на футбол 12:0, и имат самочувствие че са по близо до Русия отколкото нас и имат около 16 Ф-16 във въздуха, ще си признаем ли че сме най слабата държава в ЕС и на Балканите?!?
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За да стигнете с кола от единия край /Мисхако/ на Новорусийската бухта до другия й край /Кабардинка/ ще ви трябва цял ден. Новорусийската бухта е огромна, а пристанището на Новорусийск е в най-защитеното й място.
14
10
 
3
 
! Отговори
КУКУШЕНКОВ преди 9 месеца
НАМЕРИЛИ СА ФЛАГМАНА И СТРЕЛЯТ ОТ РАДОСТ
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ги помляха
12
10
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Нищо ново - Нато се мъчи, Русия отбива. И така до края на медийното събитие"контра"
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
10
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/)
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
8
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование." (Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
7
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"(Георги Раковски, из брошурата "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1861 г., Букурещ.)
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
5
15
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
БРАВО!!! ПОТОПЕТЕ ИМ ВОЕННИТЕ ГЕМИИ НА ПУТИНА
4
14
 
15
 
! Отговори
Червен каскет преди 9 месеца
Укрепна ли рублата,рублата укрепна ли днес?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На колко км навътре в морето са били взривовете и стрелбата край огромното руското черноморско пристанище в Новоросийск?
2
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
1
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)