Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?

При удара самолетът се е възпламенил и изгорял
Обновена: 23 авг 2023 20:45 | 23 авг 2023 20:30, Йоана Цонева
678
Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?
Снимка: БГНЕС
Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолет Embraer, станала в Тверска област в сряда, сред пътниците е бил Евгений Пригожин, пише ТАСС.

"Започнало е разследване на катастрофата на самолет Embraer, която се случи тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях фигурира името Евгений Пригожин", заявиха от агенцията.

Според Би Би Си Шефът на "Вагнер" е загинал по време на катастрофата заедно с още девет души. По-рано Телеграм каналът "Сива зона", свързан с "Вагнер", съобщи, че самолетът е бил свален от противовъздушната отбрана в Тверска област, северно от Москва.

От "Сива зона" твърдят, че местните жители са чули два удара преди катастрофата и са видели две следи от пара.

Информационна агенция ТАСС съобщи, че самолетът се е запалил при удара в земята, и добави, че вече са открити четири тела.

Самолетът се е намирал във въздуха по-малко от половин час, уточнява агенцията.

Според Министерството на извънредните ситуации на Русия самолетът, на който е бил Пригожин, е летял от Москва за Петербург. На борда имало 10 пътници и трима души екипаж.

Според източници това е частният самолет на самия Пригожин. Самолиетът Еbraer 600 е с бордови номер RA-02795.

През юни тази година Пригожин обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна. Пригожин обвини генералния щаб, че лишава "Вагнер" от боеприпаси и умножи видеата, в които обижда руските командири. Бунтовниците тръгнаха към Москва, стигнаха до Ростов на Дон и обърнаха посоката, след като Пригожин говори с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


678
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
1
 
5
 
! Отговори
Баси преди 9 месеца
Сега ще кръстят някой стадион в Русия на негово име.
291
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
1/3 от продуктите в супермаркетите на Аляска са руски. Що така бе Миме? И Миме на всичкото отгоре са 5 пъти по-евтини от западните продукти и в пъти по-качествени (без консерванти).
290
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уш най сигурния транспорт бил
289
2
 
6
 
! Отговори
БАТИ БОЙКО ЛЕ преди 9 месеца
КЪЦИ КОПЕЙКИН - ПАЗИ СЕ! ВИЖДАШ КАКВО СТАВА, КАТО СТАНЕШ НЕУДОБЕН НА ПУТИН. НАЙ-ДОБРЕ БЪДИ ПОСЛУШЕН, МНОГО КАТО ТЕБЕ ВЕЧЕ ПЛАКАХА
288
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дай боже и с нашия правителствен самолет.
287
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Маl0умните русофобски кратуни явно все още не разбират какво се случва. Случва се ДЕНАЦИФИКАЦИЯ И ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ на уссрайна. Колко по-подробно да ви се обясни? Ако сте слаб0умни си го кажете. И целите ще бъдат постигнати. Може ли да си толкова "остър" и да не разбираш какво означава това? Само куха русофобска кратуна може така.
286
2
 
5
 
! Отговори
До 383 преди 9 месеца
800 млн ама с двойно по-голямо БВП. БрикЦ са третият свят ***
285
2
 
11
 
! Отговори
Правило преди 9 месеца
Руските фашисти колкото повече лабут ядат на фронта,толкова повече пищят по вестниците.
284
4
 
10
 
! Отговори
П U T И нНН преди 9 месеца
Браво Володя! Вече никой не се съмнява какъв си!!! ДИКТАТОР!!!
283
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като станеш неудобен на Путин - мажат ти ските и те пускат по нанадолнището. За това и Къци Копейкин слушка, да не го думнат и него.
282
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 9 месеца
Русороба дори и да е вярно куче, рано или късно ще напише какво реално си мисли за режима на Путин или ще се изпусне някъде с нещо и ще последва Пригожин в дългият списък с *** които са провокирали господаря си. Как беше приказката? По опасен за русороба от истината е само злият му господар.
281
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако новината се окаже фейк и Пригожин е оцелял , то значи, че ще хвърчат глави на кремълски фашисти... Ха-ха-ха.
280
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има множество клипове, от които се вижда, че в американските градове по улиците е пълно с наркок0птори. Друсалки яко, като зомбита са. И това са нашите съюзници.
279
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя се размина с чайчето. Наложи се да слагат бомба и да съсипят цял самолет. Чабурашка работа
278
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Индия и Китай са 3 милиарда, ако приемат и кандидатствалите за БРИКС, ще станат 5 милиарда съюз, а ЕС и САЩ общо са 800 милиона
277
3
 
7
 
! Отговори
Да си припомним преди 9 месеца
Първи напусна СССР Русия.Тя разсипа Съветския Съюз.
276
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей русофоби геiропофили, дадохте ли този месец 1000 лева на укронацисткия режим? Дадохте ли вашата лепта за по-бързото денацифициране на укронацягите? Както вие обичате да казвате: "До последния укронацист"!!!
275
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само една Сармат с 10 бойни термоядрени глави може да заличи нагло-саксовия остров за 2 минути, че и франция ще закачи. Вземете четете малко... Теоретически ако се направи 1 супер мощна термоядрена бойна глава може да заличи цяла геiропа. Не карайте братушките да ви показват теорията на практика. По-добре ще е за всички, да се предадат на братушките. Братушките гарантират на всички мирен и безгрижен живот и световен Мир.
274
3
 
6
 
! Отговори
Следствен отдел преди 9 месеца
Мислим,че след като Руската ракета се удари в Луната,на връщане към Москва хакна и Пирожката.
273
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахах, абсолютно сигурен бях че го чака нещо подобно (само не знаех какво точно ще измислят)! Онова малкото нещо в бункера е много злобно и отмъстително, и не прощава на никого! Между другото, нашите Копейкин и Рундьо трябва много да внимават, че дребосъка е доказал че никак не обича провалите...