Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?

При удара самолетът се е възпламенил и изгорял
Обновена: 23 авг 2023 20:45 | 23 авг 2023 20:30, Йоана Цонева
678
Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?
Снимка: БГНЕС
Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолет Embraer, станала в Тверска област в сряда, сред пътниците е бил Евгений Пригожин, пише ТАСС.

"Започнало е разследване на катастрофата на самолет Embraer, която се случи тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях фигурира името Евгений Пригожин", заявиха от агенцията.

Според Би Би Си Шефът на "Вагнер" е загинал по време на катастрофата заедно с още девет души. По-рано Телеграм каналът "Сива зона", свързан с "Вагнер", съобщи, че самолетът е бил свален от противовъздушната отбрана в Тверска област, северно от Москва.

От "Сива зона" твърдят, че местните жители са чули два удара преди катастрофата и са видели две следи от пара.

Информационна агенция ТАСС съобщи, че самолетът се е запалил при удара в земята, и добави, че вече са открити четири тела.

Самолетът се е намирал във въздуха по-малко от половин час, уточнява агенцията.

Според Министерството на извънредните ситуации на Русия самолетът, на който е бил Пригожин, е летял от Москва за Петербург. На борда имало 10 пътници и трима души екипаж.

Според източници това е частният самолет на самия Пригожин. Самолиетът Еbraer 600 е с бордови номер RA-02795.

През юни тази година Пригожин обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна. Пригожин обвини генералния щаб, че лишава "Вагнер" от боеприпаси и умножи видеата, в които обижда руските командири. Бунтовниците тръгнаха към Москва, стигнаха до Ростов на Дон и обърнаха посоката, след като Пригожин говори с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


678
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
35
 
! Отговори
Монголи, сър преди 8 месеца
Русия е наследница на монголската и кубилай. Не са се променили от 13. век. Войни с цел грабеж, отравяния на опоненти и междуособици като не вървят плячкосванията.
11
10
 
33
 
! Отговори
ама преди 8 месеца
Демокрация по руски
10
8
 
39
 
! Отговори
Фен на Джугашвили преди 8 месеца
Нет человека, нет проблема!
9
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Следващия Лукашенко?
8
15
 
34
 
! Отговори
Не може да бъде? преди 8 месеца
Кажи честно? Е, тамън да освободи Африка и Полша и гушна букета на ботоксовото джудже. Хайде, на хаир да е. Повлече крак, дето се казва.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6. Какви други пасажери в частен самолет ? Все негови хора трябва да са.
6
33
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бог прощава, Путин - НИКОГА. Пригожин сам си подписа смъртната присъда. Има списък с укри, които са избили невинни хора в профсъюзния дом в Одеса. Има и българи загинали. Путин ги знае кои са и ще ги приключи. Дали блъфира, а?!
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 2. По-скоро не верващи. Може да са го укрили някъде, сам да се е скрил и инсценирал да е истина...всичко е възможно. Докато не намерят трупа и докажат че е на Пригожин на нищо не вервам. И след това пак не е сигурно.
4
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия май си укрива основните асети - ако се водят умрели, никой няма да ги търси да ги убива, могат да си гледат работата по спокойно.
3
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква случайност, направо невероятно съвпадение!
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има ли изненадани?
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Големи врътки. Сега пък загинал в самолетна катастрофа но намерили четири от десет.