Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?

При удара самолетът се е възпламенил и изгорял
Обновена: 23 авг 2023 20:45 | 23 авг 2023 20:30, Йоана Цонева
678
Евгений Пригожин e загинал в самолетна катрастрофа в Русия?
Снимка: БГНЕС
Федералната агенция за въздушен транспорт започна разследване на катастрофата на самолет Embraer, станала в Тверска област в сряда, сред пътниците е бил Евгений Пригожин, пише ТАСС.

"Започнало е разследване на катастрофата на самолет Embraer, която се случи тази вечер в Тверска област. Според списъка на пътниците сред тях фигурира името Евгений Пригожин", заявиха от агенцията.

Според Би Би Си Шефът на "Вагнер" е загинал по време на катастрофата заедно с още девет души. По-рано Телеграм каналът "Сива зона", свързан с "Вагнер", съобщи, че самолетът е бил свален от противовъздушната отбрана в Тверска област, северно от Москва.

От "Сива зона" твърдят, че местните жители са чули два удара преди катастрофата и са видели две следи от пара.

Информационна агенция ТАСС съобщи, че самолетът се е запалил при удара в земята, и добави, че вече са открити четири тела.

Самолетът се е намирал във въздуха по-малко от половин час, уточнява агенцията.

Според Министерството на извънредните ситуации на Русия самолетът, на който е бил Пригожин, е летял от Москва за Петербург. На борда имало 10 пътници и трима души екипаж.

Според източници това е частният самолет на самия Пригожин. Самолиетът Еbraer 600 е с бордови номер RA-02795.

През юни тази година Пригожин обяви "поход за справедливост" на своите бойци срещу военното ръководство, което според него се състои от страхливци, които подкопават военните усилия на Русия в Украйна. Пригожин обвини генералния щаб, че лишава "Вагнер" от боеприпаси и умножи видеата, в които обижда руските командири. Бунтовниците тръгнаха към Москва, стигнаха до Ростов на Дон и обърнаха посоката, след като Пригожин говори с президента на Беларус Александър Лукашенко.

Като част от сделката между Путин и Пригожин, договорена с посредничеството на Лукашенко и представена от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков наказателните обвинения срещу бунтовниците трябваше да бъдат свалени в замяна на връщането им в базите им, а Пригожин трябваше да се премести в Беларус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


678
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българските татуирани силиконки са много мощни и издръжливи. 2 см прорезни рани и 400 шева, с комоцио и си говори с доктора. Уникален терминатор-киборг. Укронацягите точно такива търсят за фронта, тая ще взима троен надник в уssрайна.
311
1
 
1
 
! Отговори
Бай Шиле преди 8 месеца
Гената Пригожин преди малко ми звънна и ми вика в русия съм в русия съм. А всички знаем че щом казва така, значи не е там и прави нещо със средния пръст на микрофона.
310
4
 
3
 
! Отговори
Пютин е По-Силен преди 8 месеца
от Всякога, съответно Русия е по-силна от Всякога! Брюкселските ЕвроАтланти да му мислят - те скоро ще са в Сибир на ПреВъзПиТание! А Европа ще е Свободна - Отново!!
309
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
За да работиш за Путин вече трябва да е задължително да имаш застраховка самоубийство, застраховка инцидент, застраховка случка и застраховка живот. Поне когато те премахне семейството ти да види смисъл от съществуването ти. Поне дано им плаща вредни, че вече май е по безопасно да си миньор отколкото русороб. Коцето Копейкин какво чака, да предлага русоробството да се води първа категория труд защото е изключително опасно за живота на русороба.
308
3
 
2
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
В руските форуми също се говори, че с голяма вероятност самолета е бил свален от ПВО на РФ. В самолета е бил и Дмитрий Уткин - основателят на "Вагнер". Путин, Шойгу и Герасимов..., сега убийците ще проведът "разследване" и ще изразят "искрени" съболезнования на близките Убити в "катастрофата"! И да, Путин уби Пригожин.
307
2
 
5
 
! Отговори
m...da преди 8 месеца
Има човек има проблем, няма човек няма пронлем. Така Сталин е ликвидирал милиони руснаци. А кажете сега че психотичното джудже не е наредило убийството на Анна Политковская, на Борис Немцов и т.н. още стотици, кой паднал от прозорец и....ала бала. Путин е фашист
306
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагаренко да каже колко етнически българи живеещи в украйна са мобилизирани от киевския нацистки режим в украйна, пратени на фронта и убити? Някой нещо по въпроса? В украйна живеят много българи, има населени места заселени само с българи.
305
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 10 годиниш половината население в ЕС ще е от афганистан, африканските страни и турция. Разпада е близо.
304
3
 
3
 
! Отговори
Браво,другари! преди 8 месеца
Докато над блатата на Москва летят украински донове,руското дървено ПВО успешно свали цените на имотите и наемите в Москва-сити,както и Пирожката!
303
2
 
5
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Още не е сигурно, дали Пригожин е бил в самолета. Може и да се появи от някъде. Циркът продължава. Рашистите надминаха и турските сериали ..,,
302
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде са лекарствата? Случайно да не са се оказали в уssрайна, там имат голяма нужда... укронацягите много боледуват и иZмират като hлebарkи
301
0
 
3
 
! Отговори
ТРОЛОВЕТЕ СА БЕСНИ!! преди 8 месеца
ОЛЕ
300
2
 
1
 
! Отговори
ПА ТОЙ УМРЕЛ МА!!!!! преди 8 месеца
И как ще е той, като буквално вчера се похвали, че разсипва Ал Кайда в Африка. Искате да кажете, че е отишъл само да си направи клипчето, след което е хванал първия полет за Русия ли?
299
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Джуджето шут Денков каза че: руската групировка Z се е приближила до град Купянск. Градът се евакуира и отбаната се усилва. Местните жители чакат руските освободители с нетърпение. Слава на Русия!!!
298
5
 
2
 
! Отговори
Пиростиев преди 8 месеца
Много поводи за черпене имат друзята днес, братска индия стъпи на луната и острами братушките, в крим беше унищожена ракета сторм шедоу със помощта на геройската саможертва на цял ракетен комплекс Съ400, а сега и единствения кандидат за поста на кремълското им божество бе премахнат.
297
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До РУССКИЙ ОККУПАНТ Главния повар??
296
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разделението ще стане огромно, ако продължава така. В следващите няколко години яко ще се харчи за оръжия и рано или късно ще се самоунищожи човечеството.
295
1
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 8 месеца
Странно, по списък били 10 души, а намерили 8 тела......А познайте кой не се екачил на самолета !
294
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Здравейте русофоби геiропейци. Направихте ли вече вашия джендърен преход? Подръжавате ли на вашите западни шефове?
293
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Баси Може и подводница, тоже. А в Беларус - завод за азотни торове!