Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
6
 
9
 
! Отговори
Хм преди 5 месеца
Има случаи където медицината е безсилна , този е такъв . Взел се е много насериозно, и няма кой да го спаси от излагацията .Живее на две планети .
125
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Путин Първи Великолепни -- флагман на демокрацията, титан на мисълта, герой на нашето и на всички времена, обект на поклонение от страна на всички копейковци, рубльовци и пр. любители на нагайката и на миризливия руски ботуш! В него те се кълнат, на него се молят да дойде и да ги освободи от тежко робство натовско и еврогеjско, да им донесе истинска демокрация и нова, технологично обновена финансова система. Да ги отърве от разни посолства, кравари, овчари и други отвъдокеански клети животновъди
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво, явно санкциите работят, вчера пресата писа, че немция от мотора на Европа вече е спирачката на Европа, а кризата едва сега започва.
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Друго си е руската финснсова система, там за да си платиш сметката в магазина носиш два куфара с рубли, технологично "без аналогов"
122
2
 
8
 
! Отговори
BUAR110ombr преди 5 месеца
Нормално, БВП е на глава на населението а на русия населението намалява стремително.
121
3
 
1
 
! Отговори
В Испания преди 5 месеца
Това го знаят и в Европа, голямата част от младите не са стъпвали в банков клон. Нямат никакво сентиментално обвързване с традиционната банкова система, използват всякакви приложения за преводи и плащания предлагани от мобилни оператори и други подобни.
120
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рускините са образовани, говорят чужди езици, свирят на пиано, спортуват елитни спортове, а какви са българките? Ако рускиня се занимава с проституция, или е компаньонка, или притежава публичен дом. Защо просто не приемете, че се провалихте, българите? Тотален провал исторически, културен, политически, икономически. Добре, че българите сте полуи*диоти и не осъзнавате нищетата си.
119
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най големия лидер е историята на човечеството
118
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рускините са елитни компаньонки, за тях се женят мултимилионери, спортисти, актьори, докато българките са по европейските бордеи с червените фенери, а сутеньори са им роми.
117
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 133:Бъркаш укрите с рускините.В ЕС са плъзнали укри.
116
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 129:Не е до поколението.Тея са просто наркомани и някакви сатанисти.Хубавото е,че не всички са като тях и са повече на вън,а не в интернет.
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ОПГ е колективният запад. Русия е отвлечена държава, България е ликвидирана.
114
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Моето поколение беше на второ място по интелигентност в света след евреите. Вашето поколение е на предпоследно място в Европа преди Кипър. Вие сте полуид*иоти и не ме интересувате. Вземайте си наркотиците, правете си кекса без да сублимирате либидо към второсигнална дейност, теглете си бързи кредити, докато умрете в канавката. Накрая ще бъдете като цветнокожата американка разфасовала децата си с надежда, че ще припечели от продажба на органи. Деградацията има такива измерения.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отново за пропагандата и термина колективен юг. На западните пропагандисти не може да им се вярва дори, когато става дума за елементарни географски понятия.
112
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не на последно място ПРОПАГАНДА. За едните панталони на кравари бившите народи от социалистическите държави се самосвалиха от власт, отказаха се от обществената собственост върху средствата за производство и предоставиха собствеността на мутри и политтрегери. Ако индианците си продадоха земята за мъниста, ние се продадохме за дънки, дъвки и маратонки.
111
6
 
4
 
! Отговори
Отличник преди 5 месеца
Ъм...като финансист трябва да кажа, че джуджето до степен е право, само дето бъдещето на глобалните финанси идва откъм Китай, Индия и арабския свят, за добро или лошо. Откъм Мордор идва само ряпа и картофи, че друго там не вирее...
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Такива глупости ще слушаме, защото 15-20 олигарха смучат ресурсите на Русия от 90-те г. насам.И това им харесва дотолкова,че не могат да си представят някога това да свърши! Русия е ОПГ (организирана престъпна група)!!! А този КГБ-афиш ще го гледаме и слушаме още известен период , но в Русия винаги идва време за революция. НЕИЗБЕЖНО Е!
109
1
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 5 месеца
Когато фактите говорят и боговете мълчат
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Западната фискална и монетарна система има няколко стълба:1.Федералния резерв. Създаден с огромна част руски пари от цар Николай 2 и подозирам, че това е причината да го почистят до последно коляно. Защо Русия не иска арбитраж?2. Стоковата борса в Ню Йорк. Ами, престанете с всеки цент добавена стойност да си купувате американски акции и да инвестирате в американски компании!3. Офшорни банки. Престанете,олигарсите, да си слагате парите в чужд джоб! 4. Продажбата на земя срещу " мъниста", докога?
107
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Икономиката на Туршия е колкото на Франция и почти 2 пъти по-малка от на Германия. Калифорния вади по-голямо БВП от Ватная. Точка по въпроса