Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"

По думите му БВП на Русия е по-висок, отколкото преди санкциите
7 дек 2023 21:13, Нели Христова
215
Путин: Западната финансова система е "технологично остаряла"
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че се надява руският БВП през 2024 г. да да се възстанови от спада от 2,1 на сто през настоящата година, предаде Ройтерс.

"Днес руският БВП вече е по-висок от преди налагането на западните санкции", заяви Путин пред бизнес форума "Русия зове!" в Москва. Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото и Кремъл, и неговите противници предполагаха, когато страната се оказа под ударите на западните санкции заради инвазията в Украйна, посочва Ройтерс.

Руската икономика всъщност получи силен стимул от резкия ръст на разходите за война и свързаните с това производства заради нахлуването в Украйна и нуждите на армията там.

В рамките на изказването си пред форума Путин окачестви западната финансова система като "технологично остаряла" и изтъкна, че Русия, която беше изключена от платежната система СУИФТ, е доказала, че може да преодолява всякакви предизвикателства.

Според Путин "монополът на големите западни банки" ще приключи в близките години заради технологичната революция, предаде БТА. "Западната финансова система отдавна лежи на стари лаври и е свикнала с "монопола и изключителността си", както с липсата на алтернативи до такава степен, че не променя нищо и става архаична", заключи руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
6
 
16
 
! Отговори
Питам преди 5 месеца
До Анонимен 163 Освем да воюва , Русия може ли нещо друго ? Да допринесе и тя нещо за човечеството , например.Пр-им-ити-ви.
145
2
 
12
 
! Отговори
Обява преди 5 месеца
Заменям 100 милиона виртуални рубли за милион книжни долари!
144
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия изцяло мина на виртуална рубла, а ни още се разплащаме с хартийки!
143
5
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 месеца
Путин е решил да промени и западната финансова система.И да я промени като руската, да продават само природни богатства. Хи , хи..! Ама ние няма какво да продаваме.
142
6
 
17
 
! Отговори
Швейк преди 5 месеца
Руският финансов батак също е без аналогов.
141
2
 
13
 
! Отговори
стефчо преди 5 месеца
Преди 40 - 50 години имаше виц :Един советский человек иска да си купи вестник сутрин и пита продавницата:"Првада" есть ? Нет.... "Известия" есть ? Неть ..... "Русия" ???? Уже продана ...Толко "Труд" - одна копейка .....
140
3
 
6
 
! Отговори
дъждовна вода преди 5 месеца
Русия обладава стратегическа дълбочина, а който няма ресурси и разчита тактически уловки, на външни доставки, външни инструкции и външна помощ, е осъден на крах.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
168, не вярваш в правилността и правотата на позициите си. Страхуваш се от обмяна на аргументи и пристъпваш към откровени груби обиди. Докретал си до цугундера. Плачевно.
138
3
 
8
 
! Отговори
Копейкин преди 5 месеца
Путнската финансова система е най-напреднала. Тя включва безнаказани кражби за милиарди от елита под егидата на спец службите и безпросветна бедност и административен бич за народа. Тя е успешно приложена и в България. Вече и аз захлебих и смених жената с млада любовница.
137
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До "Когато имаш всякакви ресурси,вносът ти е без значение,селски" - добре, градски. Как забогатяваш ако не ти купуват ресурсите и не произвеждаш нищо с повишена стойност. Руснаците и хляб не могат да произведат без външно ноу хау. С тяхните ресурси може да няма глад, но дотам. Другото е знание, кадри. А парите идват като продаваш и внасяш отвън в икономиката - така се забогатява.
136
13
 
5
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 5 месеца
Когато имаш всякакви ресурси,вносът ти е без значение,селски.Чети повече книжки по политикономия,а не само тезисите на Козяк.
135
2
 
5
 
! Отговори
Па съм я бе преди 5 месеца
Прав е.
134
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е! Не е виртуална, като рублата!
133
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само дето Руският БВП той го мери в абсолютни стойности в Рубли, чиято цена спадна. Много ми е чудно как икономиката печели заради повишените производства заради войната, икономиката печели и поскъпва като генерира пари отвън, а не когато върти пари вътрешно. В един момент това ще доведе до свръх инфлация и задлъжнялост
132
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От почти 2 години Русия, чиято икономика е на 5-то място в света, воюва срещу над 50 страни. В числото на тези 50 страни са Хегемонът и слугите му, Г-7, отан. Тези 50 страни имат сумарен БВП около половината от световния. От почти 2 години Русия воюва срещу 50 страни със сумарен БВП около половината от световния и цивилизованите, богатите и изключителните губят битката. Русия не иска да стига до Лондон, а само до линията, на която беше отан през 1997 г. Ни повече, ни по-малко.
131
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Президентът Путин окачестви западната финансова система като технологично остаряла и изтъкна, че Русия показа и доказа, че може да преодолява всякакви колективнозападни санкции: https://dzen.ru/video/watch/6570361eaf90fa2926bf89f7 - https://dzen.ru/video/watch/6570cfdb5fdde42ef6aae115 - https://dzen.ru/video/watch/644799f381ad8d27a00bc82e
130
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Браво на В.Путин! Истински държавник!
129
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 156 преди 5 месеца
Обикновена завист, нали....
128
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв бизнес форум бе, той е във фризера!! Не се излагайте! Даже в Саудитска Арабия по стълбите на самолета слезе замразена мумия, щото Путин от месец е вече "във фризер"!!!
127
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми гледа укруя европата и краваря и те са го взели бая на сериозно, що така бе, цялото нато бая на сериозно го е взело, що така.